Dreamers' Circus koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

30. november: Vi har fanget bandet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Dreamers’ Circus – drømmende fornyere og alsidige spillemænd.

… Læs mere

 

En sen nattetime i 2009 mødtes Ale, Rune og Nikolaj til en intens jamsession på Nørrebro Spilletræf. Det var kærlighed ved første tone, og et nyt band var født. Siden da har de tre folkemusikere udfordret de gamle traditioner og givet den nordiske folkemusik et nyt look – det har gjort dem ombejlede og eftertragtede verden over.

Musikken er i frit fald, når Dreamers’ Circus går på scenen. Med rødder i traditionsmusikken blander de nutidige kompositioner med filmiske stemningsbilleder og en sound inspireret af indie-kunstnere som Bon Iver, Sufjan Stevens og Loney Dear.

Opmærksomheden er til at mærke. I årenes løb er det blandt andet blevet til adskillige priser ved Danish Music Awards, et Ridderkors og en stjernedryspris fra Kronprinsparret samt en voksende lytterskare, der trofast følger bandets konstant nytænkende musik.

Men det er ikke kun i Danmark, at Dreamers’ Circus hædres; også den japanske stjerneinstruktør Hayao Miyazaki har kastet sin kærlighed på bandet. Det resulterede blandt andet i en privatkoncert hos filmskaberen bag titler som “Min Nabo Totoro” og “Chihiro Og Heksene”. Netop Miyazakis fascination af Dreamers’ Circus er næppe nogen tilfældighed, for trioens musik indeholder både fortællinger om eventyr, mystik og drømmen om noget, der var engang – alt sammen fremført med en besnærrende aktualitet og et helt enestående udtryk.

Nikolaj Busk: flygel, harmonika, synths
Rune Tonsgaard Sørensen: violin, guitar, synths
Ale Carr: cittern, guitar, kanel, ukulele, træskoviolin, harmonium, synths

Interview med Dreamers’ Circus
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
Rune: “Publikum skal være klar over, at vores julekoncerttradition har eksisteret siden 2014, men indtil videre kun i København. Julekoncerterne er et koncept, hvor vi prøver os selv lidt af og bryder med vores vante rammer. Vi er måske lidt ude af vores comfortzone, men det er kun for at være ekstra opmærksomme på at skabe en spontan og festlig aften med en del ny musik, som man kun kan høre ved netop disse koncerter. Der vil naturligvis også være nogle julesange i nye klæder og måske nogle gamle numre fra skrivebordsskuffen. Vi glæder os helt vildt til at komme til Aarhus og dele en skøn, julet aften med publikum i VoxHall.”

Hvad har i med af merch?
Ale: “Vi medbringer vores tre albummer og uddeler en solid bunke pebernødder.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
Nikolaj: “Jeg har fået et nyt favoritnummer, og det er “Befal Du Dine Veje” som er meget nyt i vores liveprogram. Nogle har måske set os på DR1 sammen med Søren Ryge på Færøerne, og her fremfører vi en version af denne smukke salme. Melodien er vanvittig smuk, og tonerne og klangene tager mig tilbage til Færøerne og de fantastiske minder, vi har derfra.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
Nikolaj: “Med fare for at gøre dårlig reklame for os selv så var seneste koncert faktisk en halvsløv én af slagsen. Men så er der ekstra god energi til at tage revanche..! Men bortset fra den koncert så har vi været båret oppe af ekstrem god karma og virkelig flotte og gode rammer på det seneste. Vi oplever så megen god opbakning til vores koncerter, og det løfter os virkelig op til at give det bedste, vi har.”

Anmeldercitater
“Autentisk folkemusik fra en anden planet.” – Peter Bastian.

“Dreamers’ Circus gør for nordisk folkemusik, hvad Astor Piazzolla og tango nuevo gjorde for den argentinske folkemusik.” – Kim Skotte, Politiken.

“Det er den mest fabelagtige forestillingskraft og det mest dirrende nærvær, der er på spil, når Dreamers’ Circus fornyer folkemusikken.” – Emil Eggert Scherrebeck, Information.

“En lysende koncert, der talte til alle sanser.” – Torben Holleufer, Gaffa.

“Seksstjernet lyksalighed” – Lene Kryger, Fyens Stiftstidende.

Links
Dreamers’ Circus’ hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.