Dreamers' Circus koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

18. marts: Vi har fanget Dreamers’ Circus til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Af alle de talentfulde unge bands, der er kommet ud af den aktuelle danske folk-revival, er der næppe nogen så betagende som Dreamers’ Circus. Omdrejningspunktet er den skandinaviske folkemusik, men med en organisk lethed svæver de tre medlemmer Ale Carr (cittern), Rune Tonsgaard Sørensen (violin) og Nikolaj Busk (klaver & harmonika) igennem et cirkus af temaer, harmonier og svingende grooves og lader konstant musikken føre ud i nye afkroge.

… Læs mere

 

Dreamers’ Circus har optrådt i Sydney Opera House, ligesom de har spillet med symfoniorkestret Copenhagen Phil. De var desuden at finde i programmet på sidste års Roskilde Festival. Bandet har netop udgivet deres anden plade, “Second Movement”, der i en femstjernet anmeldelse i Gaffa bliver kaldt “et værk, der stritter af vigør og veloplagt spillelyst”.

Mini-interview med Dreamers’ Circus
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente at få et indblik i, hvordan nyskrevet nordisk folkemusik kan klinge i 2016. De kan forvente stærkt samspil, kreativitet, energi og til dem som kender os – nye numre.”

Hvad har I med af merch?
“De tre plader, vi har lavet indtil nu. Vores første EP fra 2010 featuring to fantastiske musikere fra Sverige, Sofia Karlsson og Roger Tallroth, og de to følgende album “A Little Symphony” (2013) og “Second Movement” (2015).”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Alle koncerter er forskellige, vores sætlister er forskellige, og numrene får liv gennem den særlige energi og kontekst, som de bliver sat i. Udfaldet og vores opfattelse af et givent nummer kan derfor variere afhængigt af omstændighederne.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“At vi kan få lov til at vise vores nordiske kulturarv – vores rødder. Nordisk og i særdeleshed dansk folkemusik er inde i en rivende udvikling for tiden, og at få lov at fortälle den historie, både i Danmark og i udlandet, er for os en stor fornøjelse, som fylder os med stolthed og glæde.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“Det er at se vores koner, kærester, børn, forældre og venner. At sove i sin egen seng, at lave sin egen mad og den slags.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Lige nu arbejder vi på at lave en nodebog med en masse nyskrevne melodier, som skal udkomme senere på året. Vi har debut på Vega med den svenske stjernetrio Väsen, vi skal spille på Canadas største folkfestival i Edmonton, vi skal på turne i Japan, og vi skal lave et nyt album.”

I Just Came From The Moon
I Just Came From The Moon er et møde med fem musikere der, med forskellige musikalske erfaringer, bidrager til et stærkt, samlet udtryk. En lyd, hvor den røde tråd ikke er defineret i en bestemt genre, men nærmere i de stemninger der opstår når støvede, country-ballader møder ostinat-baseret improvisation.

Line-up
Jonas Scheffler: Trompet
Nis Hellerøe Myrtue: Saxofon
Nikolaj Bugge: Guitar
Tobias Andreassen: Trommer
Frederik Hagner: Kontrabas og komposition

Links
Dreamers’ Circus’ hjemmeside
Dreamers’ Circus på YouTube
Dreamers’ Circus på Facebook
Dreamers’ Circus på SoundCloud
I Just Came From The Moon på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.

  1. Sven

    Dreamers' Circus

    Danmarks bedste band!! Som Peter Bastian siger: Autentisk folkemusik fra en anden planet .Virtuost og meget, meget hjerteligt.