D/troit koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

26. februar: Vi har fanget D/troit-frontmand Toke til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Mange Koncerter er blevet spillet, parforhold forlist og vinylskiver slidt tynde før drengene fra D/troit kunne debutere med ep’en Do The Right Thing i 2015

… Læs mere


D/troit opstod i 2013 hvor Toke, Klaus, Stefan, Mads og Jackie besluttede at de, trods deres noget blege kulør, vel nok kunne lave et soulband. De fem drenge havde været venner i en del år – Ja, nogle endda siden de i teenageårene spillede punkrock og hang ud i Ungdomshuset på Jagtvej. Røverhistorierne var fortalt mere end én gang – så hvorfor ikke forfølge den store drengedrøm sammen, og lave det hæsblæsende soul band?

Efter et par års hårdt slid i øvelokalet og i studiet på Vesterbro, en tur til Austin, Texas, for at optage kor med et par utæmmelige sydstatstøser, var bandet D/troit endelig en realitet.
Inden debuten overhovedet udkom blev den spillet på national radio. Lyden af de blege, danske soul-drenge har efterfølgende også nået udlandet, hvor den har ramt både radioshows og blogs.
D/troit er en eksplosiv blanding af soul, funk og kærlighed, som i særdeleshed har manglet i Danmark.

Gaffa gav debut ep’en fire stjerner og bla. disse ord med på vejen:
“Frisk og funky står også åbningstracket The 45, hvor dj’en opfordres til at “drop the needle on a hot 45 cause this world is spinning outta control,” mens vokalen følges til dørs af trompet og backingvokaler oven på et tæt grundspor af bas, trommer, guitar og keyboards. Formlen fungerer fremragende, og regnestykket er enkelt: “If you’ve got soul, you got power, baby / life is love, love is soul / and soul is power!
(Gaffa, 2015, 4/6)

Interview med D/troit-frontmand Toke
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente en vild dansefest med tryk på fra et band, som elsker at spille koncerter og holder meget af at optræde i Aarhus. Sidst havde vi en kæmpe fest på Headquarters!! Husk dansesko og ekstra skjorte.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vores spritnye, økologiske Fairtrade-tøj med. Der er sweatshirt i to farver samt to forskellige t-shirts i tre forskellige farver. Udover det er der vores nye plade både på vinyl og CD og vores EP – også på vinyl og CD. Der er endda gratis plakater og stickers til alle!”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Det varierer lidt i forhold til, hvordan publikum er på aftenen. Men “Do Your Thing” er altid megafed at spille. Får gang i folk, og vi spiller den satme Rights!”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Supergodt! Under dette interview laver vi lydprøve i Dresden, og vi er sgu overvældet over den modtagelse, vi har fået her i landet. Der er rigtig mange mennesker til vores shows, og de lader til at være vilde med det… Så jeg vil beskrive de seneste shows som brillante.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Ja, i og med at vi er sammen 24/7, så er man selvfølgelig tæt og rigtig gode venner. Et band er en familie, og alle har små roller og funktioner samt faste pladser. Men vi er otte af sted, og kan man ikke holde hinanden ud, så kan man heller ikke holde ud at være på tour.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Diverse fra Daptones er jo en kæmpe inspiration for os, og de har derfor været vanvittigt fede at se. Desværre er Sharon Jones og Charles Bradley afgået ved døden for nylig. Jeg er personligt utroligt glad for meget verdensmusik og nyder altid meget af det, når jeg er på Roskilde Festival.”

Hvordan vil du beskrive jeres debutalbum, “Soul Sound System”?
“En sjælden lille soul’et dansk skat.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi skal spille virkelig mange koncerter i Danmark og Europa. Vi startede i midt-februar og spiller mere eller mindre hver weeekend indtil efteråret. Med undtagelse af når Frida og Mads skal havde en smuk lille søn til juli.”

Links
Facebook
Hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.