Efterklang koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Efterklang er tilbage! Bandet har et nyt album i støbeskeen og spiller denne aften på VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Syv år efter deres seneste studiealbum kan Efterklang i dag annoncere “Altid Sammen”. Det er bandets første dansksprogede album og en udgivelse, der atter cementerer Efterklangs unikke evne til gang på gang at revitalisere sig selv. Albummet udkommer i kølvandet på en overgangsrig periode fyldt med eventyr og kreative frirum. Det markeres med en længere Europaturné, en udsolgt releasekoncert i Hamborgs Elbphilharmonie, to koncerter i DR Koncerthuset samt en koncert på VoxHall i Aarhus. I følgeskab med annonceringen udkommer singlen “Vi Er Uendelig”. Det er en stemningsfuld og gribende sang, der udover forsanger Casper Clausen har topmodellen Helena Christensen på musikvideoens rolleliste. Albummet udkommer på bandets eget pladeselskab Rumraket i norden og på det legendariske engelske pladeselskab 4AD i resten af verden.

Efterklang kan i dag annoncere deres femte studiealbum, “Altid Sammen”. Et album, der gennemsyres af modige og ambitiøse eksperimenter og samtidig er engagerende på et intuitivt og følelsesmæssigt plan. Det er det mest ligefremme og ærlige udspil fra bandet, der siden debutalbummet “Tripper” fra 2004 gang på gang har formået at revitalisere sig selv.

Lang og frugtbar rejse

I 2012 udkom Efterklangs succesfulde album “Piramida”, der udsprang af en rejse fra spøgelsesbyen Pyramiden på Svalbard til operahuset i Sydney. Albummet blev udgivet i følgeskab med en dokumentarfilm (“The Ghost of Piramida”), et live-album sammen med Copenhagen Phil og en serie af uforglemmelige koncerter verden over. Ligesom “Piramida” er “Altid Sammen” produktet af en lang og frugtbar rejse. En rejse, som de tre medlemmer i Efterklang – Casper Clausen (vokal), Mads Brauer (synths, elektronik) og Rasmus Stolberg (bas) – slet ikke indså de havde påbegyndt, inden det var for sent at vende om.

Sammen med dagens annoncering udkommer “Altid Sammen”s åbningsnummer, den smukke og intense “Vi er uendelig”. På musikvideoens rolleliste finder man den ikoniske topmodel og fotograf Helena Christensen. Instrueret af Andreas Koefoed (der også stod bag “The Ghost of Piramida”) er videoen en hyldest til en ikonisk Johnny Hallyday TV-optræden fra 1964.

Ny inspiration

I 2017 blev Efterklang kontaktet af det belgiske barokensemble B.O.X, under ledelse af Peter Theuns. B.O.X forespurgte, om Efterklang havde lyst til at medvirke i og komponere musikken til en stor fælleskoncert med ensemblet. En koncert, der skulle løbe af stablen i januar 2018 i Antwerpen. Koncerten blev et vendepunkt for Casper, Mads og Rasmus, der gik af scenen opløftede, inspirerede og med en stærk lyst til at indspille den musik, de sammen med B.O.X-ensemblet havde komponeret.

Oprindeligt var tanken at indspille musikken udelukkende i samarbejde med B.O.X-ensemblet, men da Efterklang senere på sommeren 2018 deltog i Berlins PEOPLE Festival ændrede planen sig. På festivalen, der er en syv dages lang oplevelse med musikere fra hele verden (herunder Lambchops Kurt Wagner, Beiruts Zach Condon, Justin Vernon, Feist, Dessner-brødrene fra The National og over 150 andre kunstnere), begyndte de også at spille de nye sange med andre musikere i nye instrumenteringer.

Nybrud og opdagelser

“Altid Sammen” har for Efterklang været en lang rejse fyldt med musikalske nybrud og opdagelser. Det største nybrud er dog klart, at forsanger Casper Clausen for første gang synger og skriver på dansk. En sprogændring, der opstod naturligt som følge af samarbejdet med B.O.X-ensemblet i Antwerpen. Clausen forklarer:

“Under forberedelserne til koncerten hørte jeg musikerne fra B.O.X-ensemblet tale flamsk med hinanden, hvilket jo ligner dansk på nogle områder. For at kommunikere så direkte som muligt med ensemblet tænkte jeg derfor: hvorfor egentlig synge på engelsk? Det var fuldstændig nyt for mig at udtrykke mig på dansk, men det føltes ret naturligt for mig. “Altid Sammen”s tekster handler om tro og samhørighed. Ikke på en religiøs måde – ingen af os tror på en defineret religion – men ordene er søgende efter mening i tætte relationer, i naturen, i døden og i evigheden. De bånd, vi skaber sammen; at samles, holde hinanden i hånden, synge og dele et øjeblik sammen. Vi er alle forbundet på tværs af nationer, alder og køn. Vi finder sammen med alle vores forskellige baggrunde og bevæger os ligeledes væk fra hinanden igen i alle mulige retninger – dog altid sammen.”

Akustisk og elektronisk

Musikken på “Altid Sammen” er dyb og klangfuld, fyldt med Efterklangs vanlige tekstur af akustiske og elektroniske elementer. Elementer, der sammensmeltes på så elegant vis, at det nærmest synes umuligt at opfatte elementerne hver for sig. En evne, der for Efterklang aldrig har syntes mere intakt end på “Altid Sammen”. Albummet forener inspirationer fra barok-æraen med den digitale tidsalders lyde i perfekt harmoni – alt sammen bundet sammen af Casper Clausens varme og rørende vokal.

Det endelige resultat er det smukkeste, mest rørende og mest ærlige musik, Efterklang hidtil har skabt. Trods de mange kreative frirum og sideløbende projekter, bandet har efterlevet de sidste syv år (som eksempelvis bandet Liima og operaen LEAVES: The Colour of Falling), er “Altid Sammen” ikke et ‘reunion-album’ – for medlemmerne i Efterklang har aldrig været væk fra hinanden. Alligevel er “Altid Sammen” skabt af et anderledes band, end bandet, der lavede “Piramida”. Rasmus Stolberg uddyber afslutningsvis:“Efter fem år med andre projekter ser vi nu på Efterklang med friske øjne. Dette album føles som en ny start. Og det føles som om, at vi har en ny energi sammen, og at vi har forandret os som mennesker.”

Links

Efterklangs hjemmeside
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.