• Undergang koncert Atlas Aarhus
  • Dequisitor koncert Atlas Aarhus
  • Strychnos koncert Atlas Aarhus
  • Chaotian koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

16. november: Vi har fanget Undergang-guitarist David Mikkelsen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Kampvogn skulle også have spillet denne aften, men har desværre set sig nødsaget til at aflyse grundet coronavirus.

Denne aften byder på en grusom samling af den tykkeste pus fra den nuværende sjællandske dødsmetal-undergrund. Undergang, Dequisitor, Strychnos og Chaotian er på programmet. Det er på Atlas i Aarhus, det sker.

… Læs mere

Undergang

Aktive siden 2008 og med fire fuldlængde albums bag sig (“Indhentet af døden” (2010), “Til døden os skiller” (2012), “Døden læger alle sår” (2015) og “Misantropologi” (2017)), flere EP’er og split-udgivelser med diverse internationale ligesindede dødsmetalbands, har Undergang turneret flere gange rundt om i hele Europa, Amerika, Rusland, Australien, Japan med mere, men til trods for stor international interesse, bliver denne aften første gang, at bandet kommer til at spille i Aarhus.

Med dødsmetal sunget på dansk, men med større international end national opmærksomhed (ser man bort fra deres optræden på Roskilde festival til i 2011), blev bandet også inviteret ind til et interview i “Go’ morgen Danmark” til at snakke om præcis dét en mørk og regnfuld morgen tilbage i december 2017, hvor de også optrådt med sangen “Klynget op i en galge af egne indvolde”.

Fredag den 4. december 2020 udkommer bandets femte album “Aldrig i livet”, udgivet på Dark Descent Records og Me Saco Un Ojo Records, og til denne koncert på Atlas kan publikum forvente flere nye sange fra dette snart udgivne kommende album.

Deiquisitor

Formet efter mange års dyb undergrunds-smuldren med black metal-band Blodfest blev Dequisitor dannet i 2013 af to inkarnerede danske ekstrem-metallister, og resultatet er det muligvis mest voldsomme og kompromisløse dødsmetal-produkt, det ganske land har haft at byde på. Med et generelt højt grindet tempo, trommehinde-flænsende riffs og de senere års brutale dobbelt-vokalist-angreb er bandet ligeledes en voldsom konstellation live såvel som på optagelse. Skønt sjældent så aktive på livescenen har Deiquisitor altid været meget aktive med sangskrivning og har tre albums under bæltet (“Deiquisitor” (2016), “Downfall of the Apostates” (2018″) og “Towards Our Impending Doom” (2019)) og en serie af mindre udgivelser. Der varsles desuden en ny MLP udgivet inden årets udgang så hold et øje åbent efter dén fra Night Shroud Records og Extremely Rotten Productions.

Denne koncert vil desuden også være bandets første i Aarhus.

Strychnos

Aftenens længstlevende band bliver uden tvivl de sortnede dødsmetal-bødler fra Strychnos, der i bølger siden 1997 har befundet sig i den danske ekstrem-metal-undergrund først baseret på Fyn og siden i København, hvor de endnu har base. Skønt med kun meget få udgivelser bag sig, sidst med deres “Undead Unsouls Unbound” mini-album fra 2011, er der i ly fra de opmærksommes ører blevet arbejdet på deres længe ventede debutalbum, som nu bør blive en realitet i 2021. Live er Strychnos ligeledes ikke blevet set siden 2013 på nær en udsolgt koncert i København i oktober 2020, så dette er endnu mere atter en rådden perle at finde i denne aftens septiske musikalske selskab. Så gå ikke glip af når helvedes porte bliver sonisk tvunget op på ny på jysk jord denne skumle november-aften på Atlas.

Chaotian

Siden 2017 og som et af de nyere dødsmetal-bands på den københavnske undergrundsscene har Chaotian optaget og udgivet to demoer (“Where Gods Excarnate” (2018) og “Festering Carcinolith” (2019)) og været en del af diverse ERDM live-konstellationer og opnået interesse både i ind- og udland. De har for nylig optaget en ny EP, der vil blive udgivet på Extremely Rotten Productions omkring årsskiftet, mens de arbejder på at få deres debutalbum skrevet færdigt.

Med gradvist voksende brutale liveshows og genvundet ny opmærksomhed med deres 2020 demo-opsamlings-LP/CD “Festering Excarnation” lover fremtiden lovende for dette up and coming-håb på den danske dødsmetalscene såvel som internationalt.

Interview med Undergang-guitarist David Mikkelsen

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Den første “større” eksport af den nuværende sjællandske dødsmetal-udvikling til Jylland. Internationalt er der stor interesse for den københavnske dødsmetal-scene i disse år, og det bliver sjældent følt og vist meget indenlands, så det er en stor glæde, at Extremely Rotten Productions i samarbejde med Atlas nu præsenterer nogle af landets og tidens mest kompetente dødsmetal-bands i hovedlandets dødsmetal-hovedstad. I spidsen af denne udflåd af københavnsk dødsmetal er Undergang, og dette bliver den sidste danske koncert, inden udgivelsen af vores femte album, “Aldrig i livet”, der udkommer den 4. december. Så der vil være godt af både gammelt og nyt materiale præsenteret fra hele bagkataloget og det, der er på vej.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Som den bedste pose slik vil sætlisten som altid være en god blanding af diverse favoritter. Både dem, som publikum tidligere har ønsket spillet og de sange, som vi selv bedst kan lide at optræde med. Der vil være rådne perler fra debutalbummet fra 2010 op til sange fra det kommende “Aldrig i livet”-album blandet med diverse singler, der er udkommet mellem vores plader.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har lidt blandet af vores udgivelser med på MC, CD og LP og diverse trøjer, vi for tiden har på lager. Lidt albumtrøjer og lidt andre grusomme visuelle beklædningsgenstande.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“I øjeblikket er et af mine favoritnumre af spille “Rødt dødt kød” fra den kommende plade, da den har lidt af alt det, der gør Undergang barsk. Alternativt er sange som “Efter obduktionen” og “Ufrivillig donation af vitale organer” altid sjove at fremføre.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Generelt godt, synes jeg. Vi har haft to koncerter, siden verden midlertidigt er gået under, og de har begge være med det maksimale tilladte antal besøgende til stede, så den del føles jo bekræftende og rar nok. Vi har spillet en udendørs koncert i Pumpehuset i midten af juli sammen med Deiquisitor, som muligvis var den første metalkoncert efter nedlukningen. Det var fedt, fordi man kunne mærke, at metalpublikummet var sultens. Flere deltog nok mest, fordi de nu atter havde mulighed for at komme ud og mingle, og ikke nødvendigvis fordi vi optrådte, men det er også fint. Anden koncert var i slutningen af september på noget så utraditionelt som Gentofte Hovedbibliotek. Koncerten var foruden os med Chaotian og Ascendency og var desuden et samarbejde med forfatter enBenni Bødker, der var konferencier. For første gang spillede vi “Den dobbelte grav”, som Benni har skrevet tekst til. Begge koncerter var gode og sjove og med god lyd, og så det er altid en fornøjelse at spille. Lige meget om det er foran 50 siddende publikummer i et lukket rum eller for øjnene af 2.000 mennesker, der vælter rundt i hinanden på en mudret græsplæne, så er det altid sjovt for os at spille, og vi prøver at levere de samme 110% Undergang live lige meget hvad. Metalstilen, du ved.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“I tilfælde af at folk ikke er bekendte med aftenens bands, så vil jeg anbefale at samle op på det og give deres musik et lyt på deres bandcamp sider (Undergang, Dequisitor, Chaotian). Jeg dropper lige lidt flere fra den nuværende københavnske scene jeg vil anbefale også (Phrenelith, Taphos, Ascendency, Septage, Dead Void). Fra vores egen side af kan man jo tjekke vores første single fra “Aldrig i livet” i form af en musikvideo, vi har fået lavet til sangen “Menneskeæder”, mens vi venter på, at albummet lander den 4. december. Tids nok til, at man kan købe den som julegave til alle sine venner og fjender. Ved siden af det vil jeg anbefale, at folk viser hensyn til hinanden og støtter den musik og de bands, man godt kan lide ved at købe deres fysiske udgivelser og lytte til dem derhjemme og købe fanzines og læse fanzines og støtte op om undergrunden og følge med. Der sker en masse fedt igen i disse år både herhjemme og internationalt.”

Links

Undergang på Facebook
Dequisitor på Facebook
Strychnos på Facebook
Chaotian på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.