• Elevatorfører koncert Atlas Aarhus
  • Vilde Græs koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

9. november: Vi har fanget Elevatorfører-medlemmet Peter Ole Pedersen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Denne aften byder på to af landets stærkeste syrerock-bands.

… Læs mere

 

Elevatorfører
Det dansksprogede syrerockorkester Elevatorfører balancerer deres udtryk mellem den vilde jambaserede rockmusik fra 60’erne og 70’erne og de ørehængerkvaliteter, man forbinder med mere pop-orienterede sange.

Bandets fokus på syng-med tekster og catchy melodier er på den ene side atypisk i forhold til psych-genren, men på den anden side er sound’en også mere frit flydende og skramlet end klassisk rock. Teksterne står centralt i Elevatorførers univers og giver mindelser om alt fra protestsange over syret solskinspop til desperate kærlighedssange.

I sommeren 2016 udgav Elevatorfører to anmelderroste debutalbum på samme tid og har gennem årene spillet en mængde koncerter og festivaler. Denne sensommer er de klar med en ny plade, som de markerer med koncert på Hotel Cecil og en række andre danske spillesteder hen over efteråret.

Elevatorfører arbejder som et kollektiv, hvor både musikere og billedkunstnere i bandet står for det samlede bidrag af numre, tekster og artwork. Bandets virke tæller også videoproduktion og scenerekvisitter, der indgår i skabelsen af et dynamisk live-show, hvor publikum transporteres ind i bandets særlige, farverige univers.

Elevatorførers medlemmer er: Frederik Langkjær (vokal, guitar), Klaus Møller (leadguitar), Christian Salling (bas), Christen Brunsgård (trommer), Lasse Ugilt (guitar), Jonas Pihl (orgel, keyboards), Lars Vinther Schmidt (theremin, samples, perkussion) og Peter Ole Pedersen (tamburin, maracas)

Bandet har udgivet live-LP’en “Opkald Fra Ukendt Etage” på Levitation Records i 2013 og de to studieplader “Prøv Lige At Forestille Dig Det” og “Søvngænger” udkom på Gateway Music den 16. juli 2016.

Elevatorfører er et energisk live-band med en lang række forskellige koncerter bag sig. Bandet har spillet steder som Loppen, Amager Bio, Børneteateret, VoxHall, Radar, Gimle, Studenterhuset Aalborg og Tusindfryd samt haft glæden af at underholde på festivaler som Copenhagen Psych Fest, Festival Of Endless Gratitude, Musikfilm Festival, Avernax, Aarhus Psych Fest, Northern Winter Beat, CPH PIX og Kildemose festival.

Interview med Peter Ole Pedersen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Til koncerten kan publikum godt glæde sig til et meget veloplagt Elevatorfører. Vi spiller live dette efterår, fordi vi har udgivet en ny plade, og den sætter vi så strøm til denne aften. Elevatorfører oplever lige for tiden et boom af musikalsk inspiration, og vi har aldrig spillet bedre sammen end lige nu.”

Hvad har I med af merch?
“Med til koncerten har vi selvfølgelig den nye plade “Live Fra Den Blå Planet” på smuk havblå vinyl, en specielt psykedelisk koncert-poster, vi har lavet til denne tour i samarbejde med Vilde Græs, håndfarvede band-t-shirts med blækspruttetryk og sidst, men bestemt ikke mindst selvlysende Elevatorfører-guitarplektre!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det nummer, vi glæder os mest til at spille live, er “Centralen”, et alenlangt syrerocknummer, som vores bassist skrev til den forrige plade. Vi elsker det nummer, og det gør vores fans også, fordi det giver os mulighed for at kokse helt ud musikalsk, og vores forsanger kan få lov til at spille elguitar, hvilket er voldsomt at høre på.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“De seneste par koncerter er gået rigtig godt. Vi har bare glædet os så meget til at komme ud og fyre den af for publikum, og det har været medrivende at se, hvor glade de er for vores musik. Vi ser frem til denne aften på Atlas!”

Anmeldercitater
“Elevatorfører banker rusten af det bedagede udtryk bevidsthedsudvidende og tager lytteren med på musikalske rejser af den slags, der fremkalder salige erindringsglimt af tæppedraperede, dunkle rum og bløde klumper sort afghan. 5 stjerner.” (Gaffa om Elevatorførers to debutalbum fra 2016)

“Bundniveauet er både hvad sangskrivning og udførelse angår ganske højt lige som teksterne har den helt rette blanding af det flippede og det poetiske.’Centralen’ skriver sig direkte ind som en ny dansk hippieklassiker, og er man til genren, vil man helt sikkert knuselske disse to udgivelser, der er gennemsyret af kærlighed til stoffet.” (Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet i sin anmeldelse af Elevatorførers to nyeste plader)

“Her er vi tilbage i legen med myterne og legen med rocken, næsten som om man lyttede til indspilninger med Gong, eller andre bands som blandede tepotter og junk og alt muligt andet i et vidunderligt eventyr-setup ved indgangen til 70’erne.” (Jan Sneum, DR P6 BEAT)

“Der er gode numre og musikalsk overskud til stede på Opkald fra ukendt etage, og udspillet vidner om et velspillende liveband, der er i kontakt med sit publikum.” (Undertoner)

“Vi fik ni numre på tre kvarter, og det var både velspillet, melodisk og stærkt underholdende. Der er ingen tvivl om, at Elevatorfører nærer stor kærlighed til den psykedeliske genre, samtidig med at de også godt kan gøre lidt venskabeligt grin med den. Det skader ikke at blive mindet om sine rødder fra tid til anden, heller ikke selvom de kommer fra en euforiserende plante. Fire store sug af jointen til Elevatorfører.” (Gaffa om Elevatorfører live)

Vilde Græs
Vilde Græs er Spids Nøgenhat-guitaristen Morten Arons nyeste projekt. Bandet spiller upoleret, tilbagelænet dansksproget country syrerock med det ene ben solidt placeret i en høstak på bøhlandet og det andet ben i storbyen.

Morten Aron har ud over sit virke i Spids Nøgenhat en lang karriere bag sig som solist og medvirkende i en række markante bands inden for syrerock-genren, folk-genren og countryrocken. Seneste udspil er den anmelderroste plade “Going Up Your Country” med bandet Quiet Spring.

Vilde Græs udgiver i 2018 deres debut-plade.

Links
Elevatorfører på Facebook
Vilde Græs på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.