Ellen Andersson Quartet koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson, der denne aften gæster Atlas i Aarhus, har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene. Hendes anmelderroste debut-udgivelse “I’ll Be Seeing you” fra 2016 belønnedes straks med den mest prestigefyldte jazzpris i Sverige, “Gyllene Skivan”. Det var magasinet OrkesterJournalen, der kårede den som årets bedste jazzudgivelse.

… Læs mere

 

Inden da havde The European Jazz Network udvalgt pladen som én af de 10 bedste jazzudgivelser i Europa i september 2016. Anmeldere kaldte den blandt andet for “en sensation”. Det verdenskendte og anerkendte jazzmagasin Downbeat udgav et interview med Ellen Andersson og satte hende dermed på kortet – også udenfor Europa.

“En ny verdensstjerne”

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Med sublim tekstformidling, melodifortolkning og improvisation lader hun alvor og tradition møde leg og nutid, med udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire. Med personlige, nyskabende arrangementer er Andersson blevet mødt med begejstring af både publikum og anmeldere. Hun er blandt andet blevet beskrevet som “en ny verdensstjerne”. Det er da heller ikke usandsynligt, at det store talent vil bringe hende langt – også udenfor Europas grænser.

Der arbejdes lige nu på en kommende udgivelse, som Ellen Andersson med band vil præsentere ved denne koncert.

Anmeldercitater
“[…] et menneske med en helt usædvanlig kunstnerisk tyngde.” “Så fremragende er hendes pladedebut, at den for mig at se er den mest bemærkelsesværdige og lovende siden Diana Kralls pladedebut i 1993.” (Ivan Rod, Gaffa)

“Det är omöjligt rättvist att en blott 26 år gammal reinkarnation av jazzhistoriens främsta röster ska kunna leverera evergreens med sådan närvaro, värme och skicklighet, att tid och rum nästan helt faller i glömska.” (Maria Dahlström, Ljusnan)

“Plötsligt dyker Ellen upp med en debutplatta som måste betraktas som en sensation. Hon behärskar hela den vokala jazzpaletten, från Billie Holidays innerlighet till Nancy Wilsons tryck. Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!” (Johan Norberg, Tidningen VI)

Links
Ellen Anderssons hjemmeside
Instagram
Facebook
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.