Ester Brohus koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

1. februar: Vi har fanget Ester Brohus til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Countrymusikkens Hjerter Dame, Ester Brohus, udgav sit 10. album “Game For The Gamblers” den 22. januar 2016. Albummet er fyldt med skæbnefortællinger og endnu engang sætter Ester Brohus nye standarder for, hvad det vil sige at være sangskriver i Danmark.

… Læs mere

 

Med et utal af nomineringer og modtagne grammys har Ester Brohus bevist, at hun er en af Danmarks helt store sangskrivere. Senest blev Ester Brohus i 2005 nomineret til en Grammy i kategorien Årets Danske Country Album.

Ester Brohus har i sin 30-årige karriere fundet inspiration til sine numre gennem de mange skæbner, hun har mødt på sin vej. Esters 10. album binder en række skæbnefortællinger sammen i et unikt og udfordrende musikalsk univers, hvor hun med stædighed holder fast i sine rødder og musikalske udtryk: Americana country og folkrock.

Pressen kalder hende den kvindelige Johnny Cash, og det er ikke mindst fordi hun i flere år ved juletid har spillet for de indsatte i fængslernes åbne og lukkede afdelinger. Ved sidste års tour valgte Ester Brohus at tage et mobilt studie med, hvor hun lod fangerne synge med på ”Who’s There”. Resultatet kan høres på den nye plade.

En koncert med Ester Brohus er mere end en musikalsk oplevelse. Det er levende fortællinger fra de mange koncerter indenfor murene, fra rejserne til USA og fra livet som sangskriver. Det er blandt andet det, som sangerinden kan tilbyde, når hun afholder en koncert med sit sammenspillede og trofaste band.

Ester Brohus har sunget og spillet for publikummer i hele Danmark; lige fra små lokale scener til de helt store festivaler. En koncert med Ester Brohus byder på et bredt udvalg af egne sange, hvor der altid er knyttet anekdoter til. Der er også plads til Esters egne favoritter fra store udenlandske kunstnere, gospel-sange og ikke mindst den karakteristiske bluesmusik, som danner rammen for en musikalsk legeplads.

Ikke to koncerter er ens. ”Vi spiller, fordi vi ikke kan lade vær’”, plejer Ester at sige, og det er præcis derfor en aften med Ester Brohus altid er noget særligt. Hendes udtryksfulde vokal og jyske charme rammer publikum lige der, hvor de er.

Interview med Ester Brohus
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente en aften med sange fra tidligere plader, fra ”Game For The Gamblers”, der kom sidste år, og helt nye sange, som endnu ikke er udgivet – inklusiv vores nye single ”Will You Miss Me”. Det vil også være en aften med mange historier fra mit lange liv med countrymusikken.”

Hvad har du med af merch?
“Vi medbringer CD’er, der kan købes: ”Game For The Gamblers” og ”Coming Home”, der udkom i 2010.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er svært at svare på – vi spiller jo kun sange, vi brænder for. Dog vil jeg nævne ”Cry My Heart” fra min anden udgivelse “The Letter” fra 1994.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Vi har haft nogle helt fantastiske koncerter gennem 2016 og det skyldes blandt andet vores store trofaste publikum,arrangørerne og os selv.”

Hvordan vil du beskrive dit nye album ”Game For The Gamblers”?
“Det er en CD fyldt op med sange/fortællinger om de mennesker, jeg har mødt, der har givet mig en historie med. Countrymusikken er jo den enkle melodi og den gode historie. På pladen kan man også høre nummeret ”Who’s There”, hvor fangerne synger med på. Vi havde på én af vores mange ture til fængslet et mobilt studie med. Fangerne havde i forvejen fået sangen, som de kunne øve sig på. Det gik rigtig godt, men der er helt sikkert flere af dem, som er bedre til at være fanger end sangere.”

Hvordan vil du beskrive dit backingband?
“Vi er et godt hold med stor kærlighed for genren. Torben Bjørnskov spiller en fantastisk kontrabas og Mikkel Bøggild håndterer alle de instrumenter, der forventes i countrymusikken – med stor indlevelse. Så er der Sabrina Brohus, som synger perfekt sammen med mig. Hun er jo også godt skolet hjemmefra. Kort sagt: Vi er godt sammenspillet.”

Hvad er dine planer for foråret og sommeren?
“Vi skal først og fremmest ud og spille en masse koncerter. Så arbejder vi for at få ny udgivelse ud sidst på året. Det går jo godt, så hvorfor ikke bare klø på. Første singleudspil ”Will You Miss Me” kommer nu – året efter ”Game For The Gamblers”.”

Om Vinterjazz 2017
Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer cirka 500 koncerter fordelt på mere end 100 spillesteder og arrangører fra København til Aalborg. Den 17. udgave af Vinterjazz finder sted den 3.-26. februar 2017. Info: www.jazz.dk

Links
Ester Brohus’ hjemmeside
Ester Brohus på Facebook
Ester Brohus på Instagram
Ester Brohus på YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.