Faratuben koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Vi har den glæde at introducere Faratuben.

Medlemmerne har spillet sammen siden 2016, hvor de blev backing for sangerinden Salome Dembele. Lavede et album med først Salome Dembele indspillet i det berømte Studio Bogolan i Quinzambougou-bydelen i Bamako. Her blev også albummet Sira Kura (betyder: ny retning) til.

… Læs mere

 

”Vi tog op til Kati, hvor vi har øvelokale og ville øve under mangotræerne, og om aftenen ville vi tage ned til selve Bamako og spille på forskellige natklubber. Vi spiste sammen, sov sammen, drak sammen og snart følte vi os som en familie, som en organisme”, beretter bandmedlem Mikas Bøgh Olesen med glød i stemmen.

”Vi valgte navnet, som er en sammentrækning af begreberne sort og hvid, vel at mærke på bambara, hvor sort hedder Farafin og hvid er Toubabu. Altså Faratuben”, siger Mikas.

Han karakteriserer musikken som original Bobo- eller Bwa-musik, som er en vildt spændende kultur, som længe har været ugleset og diskrimineret, men som Faratuben og beslægtede orkestre som Ben Zabo og føromtalte Salome Dembele er med til at bringe frem i lyset, ja, der er så meget opmærksomhed omkring den ”nye” musik, at den for de unge i Malis hovedstad har et skær af trend.

Orkestrets styrke er blandt andet, at medlemmerne har så forskellig baggrund og alligevel har evnet at skabe en musik, der har sin helt egen originale identitet. Det hjælper også på det, at der er en speciel dans, som man forbinder med musikken, og hvis du ikke har set det, må du tage første fly til Bamako for selv at se, når afrikanske unge foran scenen går amok, ledsaget af bandets lynsnare respons fra scenen. Her har ikke mindst forsanger Sory Dao en helt særlig og dragende udstråling.

Skal man komme med nogle stikord, kunne det være Talking Heads møder James Brown i en helt egen afrikansk storbyatmosfære. Det er smittende, intelligent og får dine fødder til at gå amok.

Mikas Bøgh Olesen – guitar, synth
Jakob de Place – trommer
Dieudonne Koita – guitar
Sory Dao – vokal
Mads Voxen – piano, keyboards
Kassim Koita – balafon

Om bandets medlemmer
Mikas Bøgh Olesen – spillet, siden han var lille. Uddannet på DJM i Aarhus samt ikke mindst i Bamako. Også kendt fra DMA-vinderne Bangin’ Bülow’s Nice Jazz Quartet.

Jakob de Place – har spillet ska, reggae, hiphop og er i dag en respekteret trommeslager – ikke mindst i trommens moderland, Afrika. Fabelagtigt alsidig og et naturligt midtpunkt.

Dieudonne Koita – yngste vinder af Årets Talent i den årlige Bienale i Mali. Søn af Francois Pauene Koita, som var en pioner indenfor Bwa-musik. Uddannet på konservatoriet i Bamako og allestedsnærværende arrangør for blandt andre Ben Zabo.

Sory Dao – et fabelagtigt og nyt talent, som kom direkte fra landsbyen til Kati, hvor vi opdagede ham. The New Kid On The Block, som i den grad har grebet chancen og bliver en af Malis stjerner.

Mads Voxen – opdraget i dansk frikirke, hvor han fik gospel- og kormusik ind under huden. Perfekt i forhold til den kristne del af Bwa-kulturen, som netop udgår fra kirkerne. Dygtig og alsidig er også Mads uddannet på konservatorierne i Aarhus og Bamako.

Kassim Koita – Fire gange Årets Bedste balafonspiller i Mali. En blændende virtuos, der kan alle stilarter og vælter de mange bryllupper indenfor Bwa-kulturen. Med Mikas’ ord: ”Når han kommer, sætter han ild til de steder!!” Vi snakker køller, der danser i en fart og med en rytmisk præcision, som er rendyrket verdensklasse.

Links
Faratuben på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.