Fastpoholmen koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

18. september: Vi har fanget Fastpoholmens Dawn Fastholm til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Fastpoholmens musik er en farverig buket fra nær og fjern med alt fra kalimba til fællessang. Folk, reggae, elektronisk, indie og jazz – alle genrer hører til i Fastpoholmens musik. Musikken vokser ud af sangskriver og komponist Adam Fastholms fine afro-nordiske, melankolske melodier og ofte ganske mangesidede kompositioner. Adam er dansk, men voksede op i Sverige. Sammen med sin kusine, sanger Dawn Fastholm, grundlagde han Fastpoholmen i København i 2007. Denne aften vender bandet tilbage til Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

I juli 2010 udgav Fastpoholmen deres debutalbum “En Stund” ved det nydannede pladeselskab Free Kids Records. Et selskab, der har til huse på Nørrebro i København.

”En Stund” blev genudgivet i 2011 og høstede efterfølgende mange gode anmeldelser. Det førte blandt andet bandet til Spot Festival og en hel del koncerter både i Danmark og det sydlige Sverige.

Sangen “Himlen” blev stemt ind i toppen af Det Elektriske Barometer på P3 og forblev i toppen i 10 uger. Sangen “Min kära” var den mest spillede sang på dansk P6 i maj 2011, og magasinet Urban udnævnte ”En Stund” til ét af årets bedste album i 2011.

Startede som duo

Fastpoholmen startede som en duo, men da pladens succes begyndte at give flere og flere koncerter, kom flere band-medlemmer til, og på Roskilde Festivals Pavillon Stage 2011 præsenterede Fastpoholmen sig for første gang som et otte mands band.

Fra da af bestod Fastpoholmen ud over Adam og Dawn af Thomas Fløe Nielsen, Kristoffer Sidenius, Jay Habib, Trine Trash, Kristian Rinck-Henriksen og Anders Juhl Nielsen.

Prisvindende andet album

I 2013 kom Fastpoholmens andet album “Andas In” endelig på gaden. Nu også officielt i Sverige. Albummet fik glimrende anmeldelser i alle medier og denne gang blev udgivelsen også ledsaget af nogle stærke musikvideoer til singlerne ”Över”, ”Tron” og ”Springer”, der underbyggede sangenes udtryk.

Sommer og efterår 2013 spillede Fastpoholmen cirka 30 koncerter – mest i Danmark, men også “Putte i Parken”, og på “Øland Roots” i Sverige. En anmelder skrev i Hallå Kalmar: ”Fastpoholmen spiller et mix af genrer som selv om det lyder mærkeligt på papiret, i virkeligheden lyder helt genialt.”

I november 2013 vandt ”Andas In” en Danish Music Award for årets bedste danske world musik-album.

Nyt studie

Vinteren og foråret 2014 havde Adam samlet sange til en lille EP. Udgivelsen bar navnet ”Mumin” og omfattede seks kraftfulde sange, der spændte fra intime afro/folk-sange til de mere mørke og indadvendte elektroniske sange.

Fra november 2014 til november 2015 blev Fastpoholmen streamet worldwide over 800.000 gange og dette på trods af, at der ikke blev udgivet noget nyt materiale i perioden.

I sommeren 2015 byggede Free Kids Records og Fastpoholmen et midlertidigt studie under Det Ny Teater i København. Her blev de 11 numre til bandets seneste album ”Drömmer Du?” (2016) indspillet.

Interview med Dawn Fastholm

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De, der kommer til vores koncert, kan forvente en intens, musikalsk og medrivende koncert, hvor man både kan danse løs og nyde de mere stille og stemningsfulde sange. Vi har arbejdet hårdt på at være i form til at give publikum en velspillet og levende koncert.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Sætlisten vil indeholde en god blanding af gammelt og nyt, vildt og roligt, voldsomt og sårbart.”

Hvad har I med af merch?
“Vores nye vinyl kommer desværre først fra fabrikken i starten af oktober, så den har vi ikke med. Vi har vores tre tidligere album på vinyl og CD med, nogle posters, og hvad der er tilbage af vores forskellige t-shirts.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Uh, vi er jo otte musikere på scenen og har derfor nok otte forskellige yndlings-live-numre, men jeg vil tro at nummeret “Swing o Boogie Groove” fra den nye plade, er et af alles nye yndlings-live-numre.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores seneste koncert var i Store Vega i fredags, og det var en helt utrolig oplevelse! Næsten 1000 mennesker, der sang og dansede og skabte en utrolig stemning!”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Hvis man gerne vil vide mere om Fastpoholmen kan vi anbefale at man tjekker vores YouTube-kanal og vores Spotify-playliste med al vores musik samlet. Vi har netop udgivet det nye album “Camping Orchestern”, og det kan man læse anmeldelser af hér og hér.”

Links
Fastpoholmens hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.