• Fossils koncert Atlas Aarhus
  • Jet Black koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

10. oktober: Vi har fanget Fossils til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Duoerne Fossils og Jet Black, der gør sig i henholdsvis hårdtslående, instrumental rock og hæsblæsende garagepunk, spiller denne aften en dobbeltkoncert på Atlas.

… Læs mere

 

Fossils
I 2015 havde noiseproggerne Fossils deres Roskilde Festival-debut, og dermed gik en af bandets største drømme i opfyldelse. At stå på en Roskilde-scene har været på bandets ønskeliste i mange år, og lørdag nat den 4. juli sidste år blev drømmen til virkelighed.

En sådan oplevelse skulle selvfølgelig dokumenteres og præserveres for eftertiden. Derfor har Fossils for nylig udgivet syvtommer-singlen med det passende navn “Altered Steaks”. Pladen består af fire velstegte numre serveret live på Roskilde-scenen Gloria, hvor Fossils spillede en for dem mastodontlang koncert på en time og ti minutter – godt bakket op af et tændt publikum.

Det har været en prioritet for bandet, at netop dette festivalmoment blev foreviget og udgivet. At spille en koncert på den hæderkronede Roskilde Festival var og er for bandet det foreløbige højdepunkt i en karriere, der siden 2010 er blevet dokumenteret med to fuldlængde-albums, en single, et sanger-eksperiment på band samt en nylig medvirken på Aarhus-kompilationen “Collisions With An Insignificant City”.

De fire sange på pladen repræsenterer både gammelt og nyt. “Stun” og “Carnivore Arrest” er begge numre fra bandets forrige album “Flesh Hammer”, som her får en hård, men retfærdig behandling, mens “Cerebral Vortex” og “Baconized” er to spritnye numre – hårdtslående indikationer på, hvad der er i vente på bandets næste album. Den digitale udgave indeholder udover de fire 7”-tracks også tre ekstra Fossils-“klassikere” fra Roskilde-showet.

“Altered Steaks” er endnu en velhængt luns fra Fossils’ “Meat Locker”… Og der er mere på lageret. Fossils arbejder lige nu på materiale til det næste album, der forventes at udkomme i starten af 2017 – der er mildest talt flere lunser på vej.

Interview med Fossils
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et effektivt, passende set og måske noget nyt.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har vores nyeste 7” med, “Altered Steaks”, som er en live-optagelse fra vores Roskilde-koncert sidste år. Derudover t-shirts og tidligere udgivelser.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Der er mange, men det er altid sjovt at spille “Crack Horse” og “Köd Habit”.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Selvom man bruger meget tid på at køre, sætte op, lave lyd og så videre, er det fedt, at det hele handler om at spille, når man er på turné.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At komme hjem og gå direkte i indspilnings-mode!”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Lave nyt materiale.”

Jet Black – Hårdtslående garagepunk med DIY-æstetik
1. september 2014 udkom det danske to-mands punkband Jet Black med en tempofyldt og brølende 5-numres EP “4:10”. Fræsende guitar, beskidte trommer og en huggende vokal er alt, der skal til for, at du bliver blæst bagover. EP’en blev kvitteret med en fornem 5-stjernet anmeldelse af GFRock: “Det er ikke fordi Jet Black er de eneste, der spiller på den her måde, men de gør det bare så forbandet godt. Jeg får en lille smule lyst til at hoppe ind i en imaginær moshpit og tonse rundt.”

Bandet består af A (guitar og vokal) og J (trommer og vokal), der med fortid i andre konstellationer har turneret rundt i ind- og udland. Med mere end 150 shows sidder deres musik og performance 100% på rygraden. Konceptet ligger klart, der en ”no bullshit”-tilgang til projektet, hvor musikken kun udgives i EP-format, digitalt og gratis.

I 2015 blev bandet udvalgt som “Ugens Kanon” af den anerkendte talent-platform Karrierekanonen, hvor musikken blev præsenteret i Formiddagen På P6 og P6 Debut. Panelet havde kun rosende ord om bandet: “Jet Black handler om at slippe hæmningerne. Det er rå energi, fuck-det-hele-attitude og hvinende guitarriffs.”

Links
Fossils på Facebook
Jet Black på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.