• Frederik Damkaer koncert Atlas Aarhus
  • While I Wonder koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

17. september: Vi har fanget Frederik Damkaer til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den danske sangskriver Frederik Damkaer drager ud på folk-scenen med et solidt greb om den rustikke instrumentering og et talent for melodisk fortælling. Denne aften gæster han Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Bandet vækker historierne til live med fængende rytmer, akustiske guitar-motiver, ambient el-guitar, klaver og kor. Alt sammen noget, der omfavner Frederik Damkaers fornemmelse for at beskrive både de store følelser såvel som de subtile følelser. Historier, der trækker på inspiration fra musikalsk-slægtede ånder som Passenger, The Lumineers og Mumford & Sons.

I september 2018 udgav Frederik Damkaer sit debutalbum “Like Father Like Son”. En samling af sange, der beskæftiger sig med familieliv, det at vokse op, de historier, du bærer gennem livet, og dem, du bliver fortalt, mens du følger med livet. Det er et album, der tager dig gennem et amerikansk roadtrip, bekymringer og refleksioner på fremtiden, tabt kærlighed og eventyr.

Interview med Frederik Damkaer

Hvad kan publikum forvente af koncerten på Atlas?
“Først og fremmest skal vi helt tilbage til februar for at finde den koncert, vi senest spillede som band, så ventetiden har været lang, og derfor er det en ekstra stor forløsning igen at stå samlet på en scene. Vi glæder os helt vildt, og den opsparede energi og spilleglæde kommer helt sikkert til at skinne igennem på torsdag. Jeg tror desuden, at siddepladsformatet og de begrænsede pladser, der selvfølgelig er et resultat af øjeblikkets situation, kan bidrage til en særligt nærværende oplevelse for både bands og koncertgængere. Og så har vi jo allieret os med While I Wonder, der giver koncert første halvdel af aftenen, og det skal man bestemt også glæde sig til – de spiller virkelig godt, og jeg har hørt en fugl synge om, at de har nyt materiale med.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Den er spækket med energi, så det bliver svært at sidde stille, og så har vi et par nye numre med, vi glæder os særligt til at spille.”

Hvad har du med af merch?
“Vi sælger vores debutalbum “Like Father Like Son” i CD-format, hvis man er semi-oldschool, og så har vi T-shirts og nogle fede plakater.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“”Eyes Of Old” er en personlig favorit fra pladen, og den har et vigtigt budskab, men historien bag “A Sailor’s Tale” har en særlig plads hos mig, og jeg synes, det er vores stærkeste live-nummer som band – der er noget på spil, og der er plads til de store følelser.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Som sagt er det længe siden, vi har spillet som fuldt band på grund af aflysninger henover foråret og sommeren, men jeg har selv haft nogle utroligt positive oplevelser her i corona-tiden. Jeg spillede blandt andet en koncert i Vejle, hvor folk lyttede med fra deres altaner, og koncerten kunne desuden streames, så venner og fans fra alle landets hjørner kunne tjekke ind og bakke op. Og så var jeg rundt og spille med Jelling Musikfestival i den weekend, festivalen skulle have været afholdt, og det var overvældende, hvor mange glade mennesker vi mødte. Folk har sat særligt pris på live-musikken – det har samlet folk, med afstand – og der har været plads til anekdoter og fortællinger. Det har været fedt at “vende tilbage til rødderne” og blot drage ud med en guitar over skulderen. Nu glæder jeg mig til gengæld også til at give sangene ekstra liv med mit dejlige band.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Egentlig synes jeg jo, de skal lytte en masse på “Like Father Like Son”, så de kan teksterne godt og grundigt, men jeg kommer pludselig i tvivl om, hvorvidt der er restriktioner i forhold til at synge med eller ej, og så skal jeg jo passe på, hvad jeg opfordrer til, haha. Jeg synes også, man skal give While I Wonder et lyt, så man kan nå at glæde sig til deres koncert. Og så selvfølgelig lige se, om man ikke kan hive en kæreste, et par naboer og/eller nogle ekstra venner med til koncerten – vi elsker det, vi laver, men det er heller ingen hemmelighed, at det er svært at være udøvende musiker for tiden og ligeledes svært at være spillested, arrangør med mere, så det betyder alverden, at folk køber en billet og kommer og støtter os. Og jeg synes da, man skal benytte sig af, at kulturlivet i et vist omfang har fået lov at åbne og så tage ud og få én på opleveren.”

While I Wonder

While I Wonder vil gerne være et lindrende lydlandskab, man kan have med sig på sin rejse gennem dette forunderlige liv.

While I Wonder udgiver i 2020 EP-albummet ”Finding Ourselves”. Et album, der udspringer af en periode, hvor bandet eksperimenterede med sin lyd – og endte med at finde sig selv i genrebetegnelsen ”calm indie folk/pop”.

Lyden er præget af akustiske, håndspillede instrumenter og vokal. Sangene er i melankolsk folk-poppede strøg, men altid med optimistiske perspektiver og til tider en energi fra både jazz- og rock-udtryk.

”Finding Ourselves” er også den tematiske titel, da albummet lyrisk kredser om personlige erkendelser og ståsteder.

Links

Frederik Damkaer på Facebook
While I Wonder på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.