Freja Kirk koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus udsat fra den 30. maj (og før det den 12. marts) til den 28. november. Købte billetter til de to første datoer gælder naturligvis også til denne nye dato.

Ekstrakoncert! Freja Kirk spiller en ekstrakoncert samme dag, den 28. november, klokken 18.15 med døråbning klokken 17.30. Billetter tilgås via “Tilføj til kurv”-knappen i boksen til højre. Den oprindelige koncert starter klokken 21.15 (med døråbning klokken 20.30).

24. november: Vi har fanget Freja Kirk til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Freja Kirk sætter alle menneskers kamp for finde sig til rette på spidsen. Til rette i sin krop, til rette med sit køn, til rette med sine venner, til rette med sin sorg, til rette med sit begær. For hun lever hver dag midt i splittelsen og kan kun få afløb for den i sine trappede soulsange. På sit kommende album, “Pussyfied”, favner hun usikkerheden og fejrer sejrene. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Hun er hverken én af drengene eller én af pigerne. Hun er hverken den strømlinede popsangerinde eller den kantede outsider. Hun er hverken en eksplosion af påtrængende selvtillid eller selvudslettende sky. For at fange Freja Kirk må man først og fremmest forstå det: Hver gang hun bliver forsøgt defineret, undviger hun. Hun eksisterer i et landskab uden klare svar, uden klare identitetsmarkører. Det er en risiko, de færreste tør løbe, men for hende kan det ikke være anderledes.

Og det skinner igennem på hendes kommende album, “Pussyfied”, der drilsk skifter mellem hårde frigørelsesanthems og blide selveksaminerende ballader.

”Det er et album om at turde være sig selv. Et opråb om, at vi er gode nok. Det er også et ret lummert album. Jeg håber, at folk får lyst til at kysse til koncerterne og dyrke sex til sangene derhjemme,” siger Freja Kirk.

Vender tingene på hovedet

Titlen, “Pussyfied”, vibrerer som et gennemgående tema i alle sangene. Egentligt er det et nedgørende ord for en mand, der svigter de traditionelle maskuline idealer; en slægtning til ‘tøsedreng’. Kirk vender det – selvfølgelig – på hovedet og insisterer på at gøre det positivt. Til en dynamo, der kan skubbe det enkelte menneske frit mellem stive kønspositioner og reelt opløse dem. For nej, det handler ikke om, at alle skal kunne lide det samme som Freja Kirk. Det handler om vise en vej ud af stereotyperne. For hende har det så bare lige været, well, pussy, der gjorde forskellen.

At musikken blev Freja Kirks ventil lå egentlig i kortene. Også selv om hun skulle finde sig til rette med det, for en grundlæggende trods i hende blokerede. Hun ville sgu da ikke bare gå i fars fodspor. Hendes far var professionel musiker, og hun spillede fra en tidlig alder flere instrumenter – hun foretrak trommer og sang. I pladebutikkerne i Valby bladrede hun gennem rækkerne af CD’er og fandt album med Erykah Badu, Missy Elliot og Aaliyah, og det miks af feminint forstærket soul, R&B og hiphop lagde en evig grundtone i både hendes vokal og sangskrivning.

Skelsættende møde

Men først da musikken nærmest tvang sig vej til overfladen, gik hun i studiet med sine sange. Hendes første album landede i 2014. Det er, som hun selv siger, ”super dark” og behandlede kærestesorger og farens død. Men et skelsættende møde med Gisli Gislasson (Phlake), Reza (Sivas) og Alexander Grandjean satte en ny kurs – dels fik produktionen mere trap og kant, dels fik de Freja Kirk til at træde mere frem som menneske.

”Jeg følte mig enormt hæmmet, men de blev en del af en ny vennekreds, som boostede mig. Som fik mig til at se mig selv i et nyt lys. Der var pludselig intet i vejen med, at jeg nogle gange ser mig selv som dreng. Andre gange som pige. At jeg var i tvivl og nok altid vil være det. Det var bare cool. Så i stedet for at jeg gik og gemte mig væk, turde jeg stille mig frem og gå med rank ryg. Og det gør også, at jeg kan synge mere åbent end nogensinde før,” fortæller Freja Kirk.

På kanten af skriget

Forløsningen kan høres på et powernummer som “Pussy Gone Wild”, hvor Freja Kirk har mod til at synge til kanten af skriget. Det er råt, hårdt og med et tydeligt nik til hiphoppen. Anderledes ren er “Mirror, Mirror”, der handler om at elske den person, man ser i spejlet. Om kampen for at hvile i sig selv, men også om den desperate bøn til spejlbilledet: ”Fortæl mig, hvem du er!” Og i den helt feminine ende af spektret ligger nummeret “Young Nights”, der zoomer ind på et af de store vendepunkter for Freja Kirk: Da hun som 16-årig efterskoleelev kyssede en pige for første gang.

”Mange af mine følelser og oplevelser har været isoleret i mange år. Alt virkede leverpostejfarvet. Men nu kommer de. Og jeg håber, at det få andre til at mærke sig selv.”

Interview med Freja Kirk

Hvad kan publikum forvente af koncerterne?
“De kan forvente en energi, der ikke bliver til at skyde igennem. Vi har glædet os i mere end et halvt år til at spille de her koncerter for jer, som bare er blevet ved med at blive udskudt, og nu sker det endelig. Så uden at sige for meget så tror jeg godt, at jeg kan love, at folk nok skal få noget for pengene.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Uden at afsløre for meget kan jeg afsløre, at vi bygger den lidt op som en sex-akt. Vi starter langsomt, og så skal vi ligesom bare ind i en lækker rytme, hvor vi går lidt op og ned i energi for så at slutte af med et kæmpe klimaks… Og så kan jeg også afsløre, at jeg for første gang spiller lidt fra “Sloppy Seconds”-pladen også. Den er jo kommet ud i mellemtiden, og det synes jeg ikke, at folk skal snydes for.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har haft en del snakke med mit merch-hold, og det har været usandsynligt svært at få fat i mundbind. De er udsolgt overalt, men jeg tror efterhånden, at det er lykkedes. Så hvis alt går efter planen, har jeg Pussyfied-mundbind med til salg og måske også en lille trusse til alle de søde piger… Mine egne favoritter er trøjen, tennissokkerne og lighteren, og dem hiver jeg selvfølgelig også med.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg glæder mig egentlig bare helt sindssygt til at starte koncerten. Vi har lavet en intro til koncerten, som sender os afsted på den fedeste måde. Jeg står altid ude bagved med bandet, mens introen spiller, og der er vi fuldstændig høje og hyper hinanden til at gå ind og fyre den af. Det er det vildeste at have fundet formlen på en indgang, der gør, at man er i stødet, når man går ind på scenen. Og så glæder jeg mig rigtig meget til at spille “You Say You Got Reasons”, som vi skal spille for første gang nogensinde. Den betyder noget helt særligt for mig.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“De er gået rigtig godt. Jeg har haft en rimelig travl sommer, selvom Corona herskede. Der var lige et par måneder med fuld fart, så jeg har spillet en del koncerter med sidde-ned publikum eller uden publikum, men med kamera istedet. Det sværeste ved corona-situationen er, i forhold til koncerter, at huske sit publikum på, at de ikke må synge med.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerterne?
“De skal da bare ind på en streamingtjeneste og grovlytte til “Pussyfied” og “Sloppy Seconds”, så de kan mime med til hele koncerten.” (Tjek også Gaffas seks-stjernede anmeldelse af “Pussyfied” og Bands Of Tomorrows 4,5/5-stjernede anmeldelse af Freja Kirks koncert på Musik i Lejet 2019)

Links

Freja Kirk på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.