• Freja Kirk koncert Atlas Aarhus
  • Soels koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Koncerten er grundet coronavirus flyttet til den 28. november. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

Freja Kirk sætter alle menneskers kamp for finde sig til rette på spidsen. Til rette i sin krop, til rette med sit køn, til rette med sine venner, til rette med sin sorg, til rette med sit begær. For hun lever hver dag midt i splittelsen og kan kun få afløb for den i sine trappede soulsange. På sit kommende album, “Pussyfied”, favner hun usikkerheden og fejrer sejrene. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Hun er hverken én af drengene eller én af pigerne. Hun er hverken den strømlinede popsangerinde eller den kantede outsider. Hun er hverken en eksplosion af påtrængende selvtillid eller selvudslettende sky. For at fange Freja Kirk må man først og fremmest forstå det: Hver gang hun bliver forsøgt defineret, undviger hun. Hun eksisterer i et landskab uden klare svar, uden klare identitetsmarkører. Det er en risiko, de færreste tør løbe, men for hende kan det ikke være anderledes.

Og det skinner igennem på hendes kommende album, “Pussyfied”, der drilsk skifter mellem hårde frigørelsesanthems og blide selveksaminerende ballader.

”Det er et album om at turde være sig selv. Et opråb om, at vi er gode nok. Det er også et ret lummert album. Jeg håber, at folk får lyst til at kysse til koncerterne og dyrke sex til sangene derhjemme,” siger Freja Kirk.

Vender tingene på hovedet

Titlen, “Pussyfied”, vibrerer som et gennemgående tema i alle sangene. Egentligt er det et nedgørende ord for en mand, der svigter de traditionelle maskuline idealer; en slægtning til ‘tøsedreng’. Kirk vender det – selvfølgelig – på hovedet og insisterer på at gøre det positivt. Til en dynamo, der kan skubbe det enkelte menneske frit mellem stive kønspositioner og reelt opløse dem. For nej, det handler ikke om, at alle skal kunne lide det samme som Freja Kirk. Det handler om vise en vej ud af stereotyperne. For hende har det så bare lige været, well, pussy, der gjorde forskellen.

At musikken blev Freja Kirks ventil lå egentlig i kortene. Også selv om hun skulle finde sig til rette med det, for en grundlæggende trods i hende blokerede. Hun ville sgu da ikke bare gå i fars fodspor. Hendes far var professionel musiker, og hun spillede fra en tidlig alder flere instrumenter – hun foretrak trommer og sang. I pladebutikkerne i Valby bladrede hun gennem rækkerne af CD’er og fandt album med Erykah Badu, Missy Elliot og Aaliyah, og det miks af feminint forstærket soul, R&B og hiphop lagde en evig grundtone i både hendes vokal og sangskrivning.

Skelsættende møde

Men først da musikken nærmest tvang sig vej til overfladen, gik hun i studiet med sine sange. Hendes første album landede i 2014. Det er, som hun selv siger, ”super dark” og behandlede kærestesorger og farens død. Men et skelsættende møde med Gisli Gislasson (Phlake), Reza (Sivas) og Alexander Grandjean satte en ny kurs – dels fik produktionen mere trap og kant, dels fik de Freja Kirk til at træde mere frem som menneske.

”Jeg følte mig enormt hæmmet, men de blev en del af en ny vennekreds, som boostede mig. Som fik mig til at se mig selv i et nyt lys. Der var pludselig intet i vejen med, at jeg nogle gange ser mig selv som dreng. Andre gange som pige. At jeg var i tvivl og nok altid vil være det. Det var bare cool. Så i stedet for at jeg gik og gemte mig væk, turde jeg stille mig frem og gå med rank ryg. Og det gør også, at jeg kan synge mere åbent end nogensinde før,” fortæller Freja Kirk.

På kanten af skriget

Forløsningen kan høres på et powernummer som “Pussy Gone Wild”, hvor Freja Kirk har mod til at synge til kanten af skriget. Det er råt, hårdt og med et tydeligt nik til hiphoppen. Anderledes ren er “Mirror, Mirror”, der handler om at elske den person, man ser i spejlet. Om kampen for at hvile i sig selv, men også om den desperate bøn til spejlbilledet: ”Fortæl mig, hvem du er!” Og i den helt feminine ende af spektret ligger nummeret “Young Nights”, der zoomer ind på et af de store vendepunkter for Freja Kirk: Da hun som 16-årig efterskoleelev kyssede en pige for første gang.

”Mange af mine følelser og oplevelser har været isoleret i mange år. Alt virkede leverpostejfarvet. Men nu kommer de. Og jeg håber, at det få andre til at mærke sig selv.”

Interview med Freja Kirk

Hvad får du tiden til at gå med i disse corona-tider?
“Jeg prøver så vidt muligt at have et projekt hver dag for ikke at gå helt ned i et hul. Jeg får løbet en masse ture, og så får jeg selvfølgelig lavet en masse musik, som forhåbentlig snart skal ud og have et liv. Og så har jeg brugt tid på at færdiggøre en EP, der kommer ud den 8. maj.”

Hvad savner du mest?
“Mennesker og kram og kys. Det går op for én, hvor meget menneskelig kontakt betyder ,og jeg synes, det er mega hårdt ikke at kunne kramme og kysse sine venner og familie, så det glæder jeg mig sindssygt meget til. Og så savner jeg virkelig at kunne sætte mig ned på en café og bestille noget mad og et glas vin.”

Hvad bliver det bedste ved at komme om på den anden side af corona?
“At få friheden tilbage og spille med mit band.”

Hvordan bliver det atter at stå ansigt til ansigt med publikum?
“Det bliver mega grænseoverskridende og sygt fedt. Man har jo gået rundt i denne her boble af ensomhed og meget få mennesker ad gangen, så pludselig at skulle stå på en scene igen giver mig kæmpe sommerfugle i maven og kommer helt hundrede til at give et kæmpe rush.”

Hvad har corona gjort for dit forhold til musik?
“Det har gjort, at jeg fordyber mig mere. Jeg er begyndt at lytte meget på albums. Pludselig har man ikke så travlt, og så har jeg tid til at finde et album og lytte fra ende til anden, ligesom da jeg var lille. Det er det fedeste.”

Soels

Soels med det borgerlige navn ren Emil Lunøe Schiødt debuterer i løbet af foråret 2020. Musikken kan beskrives, som hvis Daniel Caesar og Shawn Mendes havde en bromance med Justin Timberlakes falset på besøg. Soels er sangskriver, musiker og producer og bruger sit talent til at skabe musik med meget kompetente legekammerater, der blandt andre inkluderer Vasco (Scarlet Pleasure, MØ, Soleima), Emil Lei (Ea Kaya, Rasmus Walter, Hjalmer) og Jamie Hartmann (Rag’n’Bone Man, Celeste, Louis Tomlinson). Soels har tidligere været en del af bandet Complexity og senere den ene halvdel af Krystalsøn – i øvrigt sammen med Sebastian Wegener, der er sanger i bandet Joyce. Krystalsøn var en del af artistkollektivet Citadel. De sidste par år har Soels udviklet sit soloprojekt, hvor det altid er ham, der er hovedsangskriver og skaber af musikken. Det er så at sige ham, der er chefkokken, og de andre bringer vinen og garnituren. ”Det er vigtigt for mig, at mine sange fungerer både i et stramt produceret univers, men lige så vel på akustisk guitar og klaver”, siger Soels, som i øvrigt lufter sange fra kommende udgivelser og album, når han denne aften varmer op netop på den måde for Freja Kirk.

Links

Freja Kirk på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.