• Freja Kirk koncert Atlas Aarhus
  • Soels koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

OBS: Koncerten den 12. marts er udsat til lørdag den 30. maj!

Den programlagte koncert torsdag den 12. marts udsættes til lørdag den 30. maj. Årsagen er de nyudstedte Corona-virus-retningslinjer for forsamlinger.
 
Billetter købt til den 12. marts er naturligvis gældende til koncerten den 30. maj. Er du/I forhindret i at deltage den 30. maj er det muligt at refundere sin(e) billet(ter) frem til og med torsdag den 19. marts kl. 16.
 
Refundering sker via kontakt til vores billetudbyder Billetten på 70202096 eller service@billetten.dk
 
Med venlig hilsen,
Atlas

Freja Kirk sætter alle menneskers kamp for finde sig til rette på spidsen. Til rette i sin krop, til rette med sit køn, til rette med sine venner, til rette med sin sorg, til rette med sit begær. For hun lever hver dag midt i splittelsen og kan kun få afløb for den i sine trappede soulsange. På sit kommende album, “Pussyfied”, favner hun usikkerheden og fejrer sejrene. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Hun er hverken én af drengene eller én af pigerne. Hun er hverken den strømlinede popsangerinde eller den kantede outsider. Hun er hverken en eksplosion af påtrængende selvtillid eller selvudslettende sky. For at fange Freja Kirk må man først og fremmest forstå det: Hver gang hun bliver forsøgt defineret, undviger hun. Hun eksisterer i et landskab uden klare svar, uden klare identitetsmarkører. Det er en risiko, de færreste tør løbe, men for hende kan det ikke være anderledes.

Og det skinner igennem på hendes kommende album, “Pussyfied”, der drilsk skifter mellem hårde frigørelsesanthems og blide selveksaminerende ballader.

”Det er et album om at turde være sig selv. Et opråb om, at vi er gode nok. Det er også et ret lummert album. Jeg håber, at folk får lyst til at kysse til koncerterne og dyrke sex til sangene derhjemme,” siger Freja Kirk.

Vender tingene på hovedet

Titlen, “Pussyfied”, vibrerer som et gennemgående tema i alle sangene. Egentligt er det et nedgørende ord for en mand, der svigter de traditionelle maskuline idealer; en slægtning til ‘tøsedreng’. Kirk vender det – selvfølgelig – på hovedet og insisterer på at gøre det positivt. Til en dynamo, der kan skubbe det enkelte menneske frit mellem stive kønspositioner og reelt opløse dem. For nej, det handler ikke om, at alle skal kunne lide det samme som Freja Kirk. Det handler om vise en vej ud af stereotyperne. For hende har det så bare lige været, well, pussy, der gjorde forskellen.

At musikken blev Freja Kirks ventil lå egentlig i kortene. Også selv om hun skulle finde sig til rette med det, for en grundlæggende trods i hende blokerede. Hun ville sgu da ikke bare gå i fars fodspor. Hendes far var professionel musiker, og hun spillede fra en tidlig alder flere instrumenter – hun foretrak trommer og sang. I pladebutikkerne i Valby bladrede hun gennem rækkerne af CD’er og fandt album med Erykah Badu, Missy Elliot og Aaliyah, og det miks af feminint forstærket soul, R&B og hiphop lagde en evig grundtone i både hendes vokal og sangskrivning.

Skelsættende møde

Men først da musikken nærmest tvang sig vej til overfladen, gik hun i studiet med sine sange. Hendes første album landede i 2014. Det er, som hun selv siger, ”super dark” og behandlede kærestesorger og farens død. Men et skelsættende møde med Gisli Gislasson (Phlake), Reza (Sivas) og Alexander Grandjean satte en ny kurs – dels fik produktionen mere trap og kant, dels fik de Freja Kirk til at træde mere frem som menneske.

”Jeg følte mig enormt hæmmet, men de blev en del af en ny vennekreds, som boostede mig. Som fik mig til at se mig selv i et nyt lys. Der var pludselig intet i vejen med, at jeg nogle gange ser mig selv som dreng. Andre gange som pige. At jeg var i tvivl og nok altid vil være det. Det var bare cool. Så i stedet for at jeg gik og gemte mig væk, turde jeg stille mig frem og gå med rank ryg. Og det gør også, at jeg kan synge mere åbent end nogensinde før,” fortæller Freja Kirk.

På kanten af skriget

Forløsningen kan høres på et powernummer som “Pussy Gone Wild”, hvor Freja Kirk har mod til at synge til kanten af skriget. Det er råt, hårdt og med et tydeligt nik til hiphoppen. Anderledes ren er “Mirror, Mirror”, der handler om at elske den person, man ser i spejlet. Om kampen for at hvile i sig selv, men også om den desperate bøn til spejlbilledet: ”Fortæl mig, hvem du er!” Og i den helt feminine ende af spektret ligger nummeret “Young Nights”, der zoomer ind på et af de store vendepunkter for Freja Kirk: Da hun som 16-årig efterskoleelev kyssede en pige for første gang.

”Mange af mine følelser og oplevelser har været isoleret i mange år. Alt virkede leverpostejfarvet. Men nu kommer de. Og jeg håber, at det få andre til at mærke sig selv.”

Soels

Soels med det borgerlige navn ren Emil Lunøe Schiødt debuterer i løbet af foråret 2020. Musikken kan beskrives, som hvis Daniel Caesar og Shawn Mendes havde en bromance med Justin Timberlakes falset på besøg. Soels er sangskriver, musiker og producer og bruger sit talent til at skabe musik med meget kompetente legekammerater, der blandt andre inkluderer Vasco (Scarlet Pleasure, MØ, Soleima), Emil Lei (Ea Kaya, Rasmus Walter, Hjalmer) og Jamie Hartmann (Rag’n’Bone Man, Celeste, Louis Tomlinson). Soels har tidligere været en del af bandet Complexity og senere den ene halvdel af Krystalsøn – i øvrigt sammen med Sebastian Wegener, der er sanger i bandet Joyce. Krystalsøn var en del af artistkollektivet Citadel. De sidste par år har Soels udviklet sit soloprojekt, hvor det altid er ham, der er hovedsangskriver og skaber af musikken. Det er så at sige ham, der er chefkokken, og de andre bringer vinen og garnituren. ”Det er vigtigt for mig, at mine sange fungerer både i et stramt produceret univers, men lige så vel på akustisk guitar og klaver”, siger Soels, som i øvrigt lufter sange fra kommende udgivelser og album, når han denne aften varmer op netop på den måde for Freja Kirk.

Links

Freja Kirk på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.