• Fribytterdrømme koncert VoxHall Aarhus
  • Guldimund koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

19. april: Vi har fanget Fribytterdrømme-frontmand Lau Ingemann Vinther til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Syrerockerne Fribytterdrømme har vind i sejlene. Efter deres anmelderroste album “Superego” fra foråret og en vellykket efterårsturné, hvor de blandt andet høstede seks stjerner i Gaffa for åbningskoncerten, er det seks mand store orkester klar med nye koncerter i foråret 2018. Forventningsfulde fans kan se frem til at opleve ét af Danmarks mest lovende musiknavne, når gruppen vækker sangene fra deres seneste album til live på spillesteder over hele landet. Forsanger Lau Pedersen fortæller selv om den kommende turné:

… Læs mere

 

“Fribytterdrømmes efterårstour var for os et karrierepeak. Vi beviste over for os selv og det danske koncertpublikum, at vi gang på gang kan levere bundsolide koncerter, der rykker til den gængse opfattelse af, hvad en rockkoncert kan være, når vi rammer de store aftener. Vi er i live på scenen inde bag det lange hår og drømmende lukkede øjne. Koncerten er er fix, og vi vil have mere!”

Udover det eksisterende materiale vil Svendborg-drengene også spille helt nye numre:

’Vi sender en ny single på gaden senest til april. En single, der endnu engang vil rykke for vores musiks rammer. Det store eksperiment fortsætter, og vi kan ikke lade være med at danse. 2018 bliver for os primært et koncertår, men vores fans skal ikke snydes for ny musik henad vejen. Skriveprocessen er i gang til et tredje album, og vi lover alle, at vi vil blive hyænebørn,” siger Lau Pedersen.

Med udgivelsen af “Superego” er Fribytterdrømme landet på den danske rockscene med et sonisk drøn. Den garagesmadrede førstesingle “Verden Ender For Dine Fødder” har blandt andet været i særdeles aktiv rotation på P6 Beat, mens albummet modtog rosende ord fra den samlede danske musikpresse og endeligt strøg direkte ind på en tredjeplads på den danske vinylhitliste. Singlen “Pteranodon” er desuden røget på Kronprins Frederiks omtalte playliste.

For “Superego” kvitterede Soundvenue med fem stjerner og skrev blandt andet:

“Fribytterdrømmes albumtoer er én af den der slags skiver, der bliver ved med at overraske og vokse – og især for alvor gør det svært at ignorere ophavsmændene længere. Deres psykedeliske rock har fået en forfriskende 80’er-injektion og de tunge, punchy kraut-powertrips agerer et formidabelt backdrop for forsanger Lau Ingemann Pedersens originale og mystificerende tekstunivers.”

Interview med Lau Ingemann Vinther
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et toptunet og sultent band. Vi har virkelig nørdet de sidste mange måneder, og vi glæder os vanvittigt til at komme på landevejen igen. Det bliver eksplosivt! Og så har vi jo også en ny single på gaden. Den spiller vi bestemt også!”

Hvad er jeres forhold til aftenens øvrige optrædende, Guldimund?
“Asger, der står bag Guldimund, har vi kendt gennem det københavnske musikmiljø i nogle år. Han har blandt andet spillet med The Wands og Tårn, som vi ved flere lejligheder har delt scener med. Asgers Guldimund-projekt er bare så flot og ærligt. Vi sætter stor pris på den gode tekst, og dér kan Asger noget helt specielt. Også noget som vi ikke nødvendigvis beskæftiger os med. Og så er han en fantastisk musiker. Vi havde faktisk Asger med i studiet for nylig til at svinge den akustiske guitar. Vi er fans af Guldimund.”

Hvad har I med af merch?
“Helt klassisk. Vinyler og t-shirts.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg elsker at spille “De Elysianske Mysterier”. Den er både slæbende, massiv, tildels funky, og så har jeg en kæmpe guitarsolo. Jeg føler mig virkelig som musiker, når vi spiller det nummer.”

Hvordan gik jeres seneste koncert?
“Det gik forrygende. Det var i Oslo til branchefestivalen by:Larm. Vi spillede på et lille kælderspillested. Der var helt proppet, og vi havde publikum i øjenhøjde og lige foran fjæset! Intenst!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Mine bedste venner. Mine uægte brødre. Dem, der har min ryg og får mine drømme til at gå i opfyldelse.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Jeg ved det næsten ikke. Det er så sjældent, jeg kommer til koncert for tiden – man kan godt blive lidt mættet oven på et år med turné. Felix (trommer) og jeg har en aftale om, at vi skal mere til koncert. Så skiftes vi til at give billetten. Den næste, vi skal til, er Franz Ferdinand i København og efter den The Black Angels. To gode bud på kick ass-rockmusik.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste single, “Hallusignaler”?
“Som en naturlig udvikling af vores lyd. Det er også vores første nummer med en feature på. Rasmus Yde fra Fugleflugten er med på vokal. Han gør det kanon. På Hallusignaler har vi taget alt det, vi lærte, da vi indspillede pladen “Superego”, og ført det ind i nummeret. Det er dansabelt. Catchy med rave. Og en tekst, jeg er stolt af. Nummeret signalerer noget nyt i vores lyd med respekt for vores forkærlighed for det psykedeliske. En slags slowdance techno.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Vi skal spille en masse topfede sommerkoncerter – blandt andet på Roskilde Festival og Smukfest – og når vi ikke spiller live, er vi som regel i studiet. Vi er i fuld gang med at indspille vores tredje album. Efteråret byder på en mini-tour. Men ellers skal vi nok lave den nye plade færdig dér.”

Guldimund
Han har gået syv år på musikkonservatoriet, er medlem af det himmelstormende Blaue Blume, er tidligere medskaber af drengeromantik i Tårn og har over et halvt hundrede internationale koncerter med det hedengange psychrock-band The Wands og godt 18 år på pulpiturerne i Folkekirken på sit CV.

Og med den anmelderoste, eklektiske odyssé af et debutalbum “Så Er Det Vel Bare Det…?” fra 2017 på samvittigheden og sin første digtsamling på vej har den 27-årige sangskriver, bassist og familiefar Asger Nordtorp Pedersen a.k.a. Guldimund markeret sig tydeligt som en kunstner, man ikke kan sætte i bås.

Med et afsæt i stærke, poppede hooks, eftertænksomme tekster og fine melodier og harmonier, der leder tankerne hen på dansk højskolesangbogstradition bevæger Guldimunds musikalske univers sig rundt i et væld af kringelkroge. Det ene øjeblik synes det genkendeligt og ”syngmedbart”, det næste øjeblik virker det avantgarde eller endog provokerende simpelt og lo-fi. Som lytter udsættes man for sange i traditionelle popformer efterfulgt af pludselige sceneskift – korte intermezzoer, lange improviserede instrumentalpassager og sektioner, der tager lyd-collageagtig karakter.

På scenen opleves Guldimund i forskellige formationer, men altid med den underfundige og hårdtarbejdende guitarhelt Buster Jensen (Blaue Blume) ved sin side. Bas-ikonet Jeppe Skovbakke, der foruden at være en internationalt anerkendt kontrabassist også udgjorde den altid levende bund i I Got You On Tape, lægger groovet dér, hvor det skal være – i tæt samarbejde med endnu en Blaue Blume-musiker, trommeslageren Søren Buhl Lassen, der efterhånden er bredt respekteret for sine originale trommebeats og meget ensemble-orienterede, lydhøre touch. Læg så dertil saxofonist og samtidskritiker Sven Dam Meinild, den ultradisciplinerede og møghamrende kompetente backingvokalist Anja Backmann samt filmkomponist, jazzpianist med mere Christian Balvig på alverdens tangenter, og så har du pludselig et orkester med en vanvittig bred palet at spille på.

Med Nordtorp Pedersens skarpe blik for både sangenes indre struktur og koncertformatet som en langstrakt, filmisk helhed og hans egen nærværende og energiske skikkelse som samlingspunkt, indpisker og show-man skaber orkestret Guldimund uforudsigelige, udfordrende, rørende og dansable koncerter, der både taler til hjerte, hjerne og krop.

Links
Fribytterdrømme på Facebook
Instagram
Guldimund på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.