• Fribytterdrømme koncert Atlas Aarhus
  • Det Indre Marked koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

13. november: Vi har fanget Fribytterdrømme-frontmand Lau Ingemann Vinther Pedersen til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Fribytterdrømme udgiver deres tredje album, “Skin” den 4. oktober 2019. Et album, hvorfra singlerne “Hallusignaler” og “Det Skinnende feat. Lydmor” allerede har markeret en ny eklektisk tilgang til Fribytterdrømmes musikalske udtryk. Denne aften vender bandet tilbage til Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Stilen er stadig psykedelisk, om end årtiet har ændret sig fra 70’erne til 90’erne, hvor især Manchesters klubscene deromkring har været inspirationskilde. Fribyttterdrømme er gået fra det svajende og rockende til det mere dansende og ekstatiske.

Teksterne er mere ømme og følsomme end tidligere. Populært sagt nok mere personlige frem for lyriske krumspring i litterære retninger. “At gå mod solopgangen” har været et gennemgående billede hos forsanger Lau I. V. Pedersen i forbindelse med hans tekstarbejde. Ekstasen er et gennemgående lyrisk tema på pladen.

“Skin. Er for os både blød og hård. En ordre til lytteren om noget positivt, måske i en selv og kan i vores forståelse af ordet parafraseres med det engelske udtryk shine on.” – Lau I.V. Pedersen.

Der gøres op med den genre-definerede musik, der arbejdes ikke længere i kasser, men i udtryk. Gruppens interesser er mangfoldige, sprudlende og i konstant udvikling, hvilket er en tilgang til musik, kunst og lyrik, som de håber at kunne bibeholde i mange år frem.

“I sidste ende er det dog blot vores bud på, hvordan ekstatisk dansksproget musik skal lyde i 2019/2020.” – Lau I.V. Pedersen.

En vigtig faktor for “Skin” har været at skubbe til de musikalske rammer, som Fribytterdrømme har opereret inden for; hvorfor man som lytter og fan ikke skal kunne vide sig sikker på, hvad man får næste gang. Tilgangen herfra kommer af, at Fribytterdrømme ikke vil se sig fastlåst til nogen bestemt lyd eller genre, men forblive i evig udvikling.

“Vi er en gruppe, der arbejder hårdt og koncentreret med vores kunst og de retninger, som den bringer os. Intet er udelukket. Intet er forbudt, så̊ længe det tjener den gode sang med den gode tekst.” – Lau I.V. Pedersen.

Interview med Lau Ingemann Vinther Pedersen

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Musik er jo en herlig størrelse. Den er let at være fælles om. Så jeg vil hellere spørge publikum, hvad I forventer af jer selv. Grib aftenen. Fest med os. Lad os forføre jer. Bliv forført. Smid tøjet. Luk øjnene. Skin!”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi er kommet for at danse med jer i ekstase.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har masser af merch med. Navnligt vores nye plade “Skin”. Men også t-shirts med vores nye logo og plakater til jer, der vil have lidt guf til øjnene. Men I kan da sikkert godt vriste en trommestik eller et plekter fra os, hvis I spørger pænt. Det er sket før, at publikum har stjålet vores perkussion-instrumenter fra scenen. Nok i ren eufori. Set i det lys er det meget sødt. Men lad venligst være med det. Vi er ret afhængige af dem.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Jeg synes, at de nye numre fra “Skin” gør sig godt på scenen. Vi har efterhånden spillet det ældre materiale mange gange, så det er rart at få nogle nye sange under vesten. Når det er sagt, så lover jeg, at vi på ingen måde kommer til at køre autopilot på vores ældre materiale. Vi er på scenen for at spille livemusik med alt, hvad det indebærer.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Overall godt. Det er klart, at der lige skal pudses noget støv af instrumenterne, når man starter første del af en tour. Vi har heldigvis forberedt os godt og har gennem en del år opbygget nogle grundige rutiner i vores arbejde omkring koncerten. Jeg er meget glad for, at vi er på landevejen igen. Det sammenhold, det giver et band, skinner igennem på scenen.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Hør vores musik. Send os en grineren video. Øv jer på teksterne. Find nogen at kysse med.”

Det Indre Marked

Det Indre Marked bevæger sig i et eksperimenterende indie rock-univers med psykedeliske undertoner. Kærligheden til musikken kommer til udtryk i bandets legende stil, og deres gør det selv-tilgang sikrer en fri og selvstændig lyd. Den poetiske, dansksprogede vokal er melankolsk søgende og bakkes op af et moderne lydbillede med rockede guitarer, drømmende synths og en solid rytmesektion. Siden udnævnelsen til Future Sound-deltager i 2019 har flere fået øjnene op for bandets unikke kvaliteter. Sangene fremføres selvsikkert og energisk live med fokus på at sætte en stærk stemning for publikum.

Links
Fribytterdrømmes hjemmeside
Instagram
YouTube
Det Indre Marked på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.