• Fribytterdrømme koncert Atlas Aarhus
  • Marc Facchini koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

20. april: Vi har fanget Lau Ingemann Vinther Pedersen fra bandet til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Fribytterdrømme har gennem de seneste par år gjort sig stærkt bemærket med deres ekstremt medrivende og euforiske koncerter – og bevist, at de er et af Danmarks absolut bedste live-navne inden for deres genre.

… Læs mere

 

Bandet høstede roser for debutalbummet “Labyrintens Farver” samt positive koncertanmeldelser fra turnéen i efteråret 2015, der blev rundet af med et brag af en koncert i et udsolgt Lille Vega og efterfulgt af udsolgte (og næsten udsolgte) shows i foråret 2016. Henover sommeren er der blevet plads til få udvalgte festivaler, og efteråret er (udover et smut til Oslo Psych Fest) reserveret til tilblivelsen den svære toer.

Svensk P3 og dansk P6 Beat har lagt spilletid til Fribytternes radiosingle “Kosmonauten”, der stammer fra bandets debutplade, produceret i tæt samarbejde med TAPF Studio og udgivet på Suspekts pladeselskab Tabu Records.

Den kommende plade, der lige nu ligger i veer og er klar til at blive født, udkommer ligeledes på Tabu Records med Universal Music i ryggen.

Fribytterne siger selv om den forestående turné:

“Vi har nyt materiale på vej og vores forårstour kommer naturligt til at centrere sig omkring det. Det glæder vi os selvsagt til. Vi vil helt klart forsøge at skubbe til nogle grænser for vores egen musik, men forhåbentlig også den danske rockmusik. Vi sidder stadig midt i det store eksperiment af lyd og lyrik. Det er i hvert fald den følelse, vi går til vores kommende koncerter og udgivelse med. Ellers bliver det sgu bare rart at komme ud at møde publikum igen. Det er sammen med publikum, at vi har vores største oplevelser. Flere af dem tak.”

Interview med Lau Ingemann Vinther Pedersen
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi er ekstremt sultne efter at komme ud og spille, og vi glæder os til at indvie det nye materiale på landevejen. Koncerten på Atlas er helt speciel for os, da det er første gang, vi skal ud og spille med to studiealbum i ryggen. Vi er i højeste gear og klar til at brage ud over scenekanten.”

Hvad har I med af merch?
“Selvfølgelig har vi vores nye plade “Superego” med. Men også vores debut-LP “Labyrintens Farver” og vores EP “Fribytterdrømmen”. Og så har vi for første gang fået trykt t-shirts!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Hver af vores sange kan noget særligt, synes vi. Nogle er til dans på bordene. Andre til fordybelse. Faktisk er vi internt i bandet ret uenige om, hvilke sange, der er de bedste. Det samme oplever vi hos vores publikum. Nogle er mere til de lange trip, mens andre vil bare have fræs på fuzz-pedalen. Vi lover, at vi kommer godt rundt i forskellige stemninger.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Den gik mægtig fint, men det var helt tilbage i januar, lige efter vi havde lagt sidste hånd på vores album “Superego”. Vi var selvsagt en smule rustne, da vi væltede ud af studiet og op på scenen. Men vi testede et par af de nye numre af live, og siden koncerten i januar har vi brugt rigtig meget tid i øvelokalet for at stramme op på vores liveperformance. Op til koncerten på Atlas har vi for eksempel holdt produktionsøver på Vega i København, så nu bør alt spille som aldrig før!”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Vi er en sammentømret gruppe, der har kendt hinanden på kryds og tværs i mange år. Der er og skal være plads til mange forskellige personligheder og musikalske indspark. Og vi er gode til at hygge os sammen på scenen, i studiet og privat. Generelt kan vi godt lide en kølig fadøl.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Lige nu er det vores tabukumpaner fra Suspekt. De har lige udsolgt tre store arena-shows. Vi kan lære utroligt meget af deres måde at gøre tingene på. Deres professionalisme. Deres tro på eget materiale, selv hvis det skulle få nogle hug. Deres sammenhold. Listen er lang. Vi har kun respekt tilovers for Suspekt.”

Hvad er dit forhold til aftenens support, Marc Facchini?
“Vi er tossede med det danske sprog, og Marc har virkelig noget at byde på den front! Han virker utroligt jordbunden, og mest af alt føles det som om, at hans musik er den helt rigtige til at varme op for os. Så vi hænger ud med ham til vores fire forårskoncerter.”

Hvad er jeres planer for sommeren og efteråret?
“Vi skal spille koncerter og feste sammen. Og i tiden derimellem vil vi tage i studiet og lege med nye ting.”

Marc Facchini
Marc Facchini er af anmelderne blandt andet blevet kaldt “en solist med en stærk, egen stemme” og “et moment of zen”. Med sin plade nummer to, “Mørk Mandala”, tager den unge sangskriver visetraditionen ud af højskolesangbogen og videre med vildskab, humor og spilleglæde.

”Min hensigt er at skabe musikalske oplevelser, som er magiske, sjove, kærlighedsfyldte og livsbekræftende. Det skal både gøre godt og ondt, så man kommer til at tænke over, hvad et menneskeliv er, og hvad man kan bruge det til.”

Sådan beskriver Marc Facchini nogle af tankerne bag hans virke. Siden 2010 har han spillet over 160 koncerter i ind- og udland med forskellige grupper, og med dén erfaring satte han i 2014 sit soloprojekt i søen. Debutpladen “Vidunderlige Drømme” rummede gæstestjerner fra blandt andre Gnags og Love Shop, mens den nye “Mørk Mandala” er en regulær soloplade kun med vokal, guitar og ekkomaskine.

Links
Fribytterdrømme på Facebook
Marc Facchinis hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.