Girls In Airports koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

13. november: Vi har fanget Girls In Airports-saxofonist og -hovedkomponist Martin Stender til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Girls In Airports’ enestående sound er en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik.

… Læs mere

 

Fire stærke albumudgivelser og medrivende koncerter har på kort tid slået gruppens navn fast. Siden de fandt sammen i 2009, er gruppen vokset sammen til en tæt enhed, der konstant søger at udvide deres sound, som ellers er så markant: To horn, keys, perkussion og trommer. For hver koncert lægger de et nyt set og prøver at finde på nye veje ud og ind af melodierne, som er kernen.

Det er et af de ganske få danske jazz-acts, som det er lykkedes at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale, nærmest hvor end de kommer hen. Deres musik udgives af det toneangivende britiske label Edition Records.

Girls In Airports er aktuelle med deres femte albumudgivelse, “Live”, der allerede har fået flotte ord med på vejen – værket består af en blanding af nyt og gammelt materiale indspillet på en tour igennem Tyskland i april 2017.

Bandets nysgerrighed har ført dem udenfor musikbranchens centrum: I Kina har de optrådt med flere generationer af folkemusikere, i Brasilien har de indspillet med perkussion-legenden Nereu Mocotó, og herhjemme optræder de ofte med poeten Jens Blendstrup. Konstant udvikling er et gennemgående træk for Girls In Airports.

Siden 2010 har de turneret i både Brasilien, USA, Europa, Sydkorea og Kina.

Medlemmerne er fem vidt forskellige instrumentalister, som fandt sammen allerede som studerende på det rytmiske musikkonservatorie i København. Ved siden af Girls In Airports har de hver især gang i spændende projekter, som bidrager med en masse inspiration:

Mads Forsby spiller blandt andet trommer i Mats Gustafsons internale free-orkestester Fire! og i sit soloprojekt Illjin, der blander originale grooves med improvisation og effekter på trommer.

Perkussionist Victor Dybbroe er også trommeslager i Newclear (tidligere Traveling Tribes), som er en eksperimenterende indie-trio med vind i sejlene både herhjemme og i udlandet.

Mathias Holm er aktuel med sit eget projekt Øya, som er stemningsfulde og nytænkende popproduktioner med Mathias på både vokal, keys og guitar. Han barsler med et debutalbum, som er næsten færdigt.

Saxofonist og klarinettist Lars Greve er på kort tid blevet et af de store danske navne inden for eksperimenterende musik. Blandt andet igennem sit soloprojekt og sine samarbejder med August Rosenbaum og Aske Zidore har han udgivet en række toneangivende plader på pladeselskabet Hiatus, som han er medstifter af.

Martin Stender er hovedkomponist og saxofonist i Girls In Airports. Ved siden af dette har han fuld gang i sit nye projekt i eget navn som ligesom GIA er en slags nutidig jazz, der varierer fra helt enkle melodier til mere syrede improvisationer og lydvandringer.

Interview med Martin Stender
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi prøver altid at gå nye veje. Sange smelter sammen, og nye stykker tilføres konstant. Og vi ændrer os jo selv hele tiden ligesom verden omkring os. Man er nødt til at ramme noget nyt hver aften. Derudover har vi jo netop udgivet en live-plade, hvor tre nye sange er på. “Vejviser”, “ADAC” og “Kantine”. Dem spiller vi ret sikkert også.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har T-shirts for den flotte plade, vi lavede, der hed “Kaikoura”. Derudover vinyler og CD’er.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“”Kantine” er et af de nye numre. Melodien er nærmest som en jazz-ballade, men det tunge beat og Victors vilde perkussion-solo til sidst gør det hele meget friskt. Synes, vi har ramt noget nyt med det nummer, og det gør ofte noget godt for koncerten, når vi at skriver det på set-listen.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi spillede fire koncerter i Tyskland/Holland i oktober. Den bedste koncert var nok i Dortmund, hvor vi spillede i en af det få bygninger, der havde overlevet krigen – en gammel biograf, der var omdannet til spillested. Selvom vi aldrig har spillet der før, var der helt fuld sal. Et virkelig godt publikum.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Det er svært at gøre kort. Vi er både venner og kollegaer, så den helt store beskrivelse tror jeg, jeg vil gemme til en tale til et sølvbryllup eller sådan noget i fremtiden. Det er utroligt gode mennesker, og de er alle virkelig arbejdsomme, nysgerrige og seriøse musikere. Alle på vej i deres helt egen retning.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Det er også svært. Der var generelt udbredt skuffelse i bandbussen, da vi fandt ud af, vi selv spiller koncert, den dag Kendrick Lamar spiller i Danmark. Han emmer jo af kreativitet og originalitet og har tilmed noget vigtigt på hjerte.”

Hvordan vil du beskrive jeres nye live-album?
“Mere råt og ind til benet. Mindre poleret. Jeg synes, det rammer mere kernen i det, vi er gode til: at spille sammen.”

Hvad er jeres planer for vinteren og foråret?
“Vil starte året med at få gang i mere musik. Ny musik er lidt som brænde på bålet i forhold til koncerter. Der skal helst smides nyt på løbende. Har en del koncerter i Danmark i februar og marts. En del i Tyskland i foråret, og der er snak om en tur til Tyrkiet også.”

Links
Girls In Airports’ hjemmeside
Facebook
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.