Girls In Airports koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Girls In Airports enestående sound er en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik.

… Læs mere

Fire stærke albumudgivelser og medrivende koncerter har på kort tid slået Girls In Airports’ navn fast. Siden de fandt sammen i 2009, er gruppen vokset sammen til en tæt enhed, der konstant søger at udvide deres sound, som ellers er så markant: To horn, keys, perkussion og trommer. For hver koncert lægger de et nyt sæt og prøver at finde på nye veje ud og ind af melodierne, som er kernen.

Det er et af de ganske få danske jazz-acts, som er lykkedes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale, nærmest hvor end de kommer hen. Deres musik udgives af det toneangivende britiske label Edition Records.

Girls In Airports er aktuelle med deres femte albumudgivelse, ’Live’, der allerede har fået flotte ord med på vejen – værket består af en blanding af nyt og gammelt materiale indspillet på en tour igennem Tyskland i april 2017.

Bandets nysgerrighed har ført dem udenfor musikbranchens centrum: I Kina har de optrådt med flere generationer af folkemusikere, i Brasilien har de indspillet med perkussion-legenden Nereu Mocotó, og herhjemme optræder de ofte med poeten Jens Blendstrup. Konstant udvikling er et gennemgående træk for Girls In Airports.

Siden 2010 har de turneret i både Brasilien, USA, Europa, Sydkorea og Kina.

Medlemmerne er fem vidt forskellige instrumentalister, som fandt sammen allerede som studerende på det rytmiske musikkonservatorium i København. Ved siden af Girls In Airports har de hver især gang i spændende projekter, som bidrager med en masse inspiration:

Mads Forsby spiller blandt andet trommer i Mats Gustafsons internationale free-orkestester Fire! Orchestra og i sit soloprojekt Illdjinn, der blander originale grooves med improvisation og effekter på trommer.

Perkussionist Victor Dybbroe er også trommeslager i Newclear (tidligere Travelling Tribes), som er en eksperimenterende indie-trio med vind i sejlene både herhjemme og i udlandet.

Mathias Holm er aktuel med sit eget projekt Øya, som er stemningsfulde og nytænkende popproduktioner med Mathias på både vokal, keys og guitar. Han barsler med et debutalbum, som er næsten færdigt.

Saxofonist og klarinettist Lars Greve er på kort tid blevet et af de store danske navne inden for eksperimenterende musik. Blandt andet igennem sit soloprojekt og sine samarbejder med August Rosenbaum og Aske Zidore har han udgivet en række toneangivende plader på pladeselskabet Hiatus, som han er medstifter af.

Martin Stender er hovedkomponist og saxofonist i Girls In Airports. Ved siden af dette har han fuld gang i sit nye projekt i eget navn som ligesom GIA er en slags nutidig jazz, der varierer fra helt enkle melodier til mere syrede improvisationer og lydvandringer.

Links
Facebook
Hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.