Girls In Airports koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

20. februar: Vi har fanget Girls In Airports-saxofonist Lars Greve til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Siden de fem musikere og komponister i Girls In Airports fandt sammen i 2009, har de konstant søgt at udvide deres lydunivers med nye musikalske inspirationer – på tværs af moderne jazz, global folklore, minimalisme, synthesizer-musik og en atmosfærisk lyd, der har fået anmelderne til at sammenligne bandet med så forskellige navne som Brian Eno, Radiohead, King Crimson, Jon Hassell, Sun Ra og Jan Garbarek. Denne aften gæster de Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Girls In Airports er én af få unge, danske jazzgrupper, som samtidig er lykkes med at slå igennem i udlandet. I Tyskland repræsenteres de af landets førende bookingselskab og spiller for fyldte koncertsale nærmest, hvor end de kommer hen. Deres musik udgives af det toneangivende britiske label Edition Records, hvor de også har udgivet deres femte album “Live”, der også er deres første livealbum, i september 2017.

Kontinuerlig fornyelse

Gruppen tæller fem medlemmer, der foruden denne gruppe jonglerer med forskellige soloprojekter, der bringer en kontinuerlig fornyelse til Girls In Airports’ musik. Bandet består af komponist og multiinstrumentalist Martin Stender på saxofon, den alsidige og eksperimenterende saxofonist/klarinettist Lars Greve, Mathias Holm (Øya) på keyboards, Victor Dybbroe (Travelling Tribes, Quadron) på percussion og Mads Forsby (Illdjinn, Fire! Orchestra m.fl.) på trommer.

Anmeldercitater
“Det er en til tider hypnotisk oplevelse, hvor der spilles med enormt overblik. Iørefaldende, originalt og grænseløst.” – Gaffa.

“Girls In Airports bygger ceremonielle rum, hvor der er plads til både hellig musik fra Østen og højloftet elektronik fra EU (via Eno), til rocket slagtøj fra nabokommunen såvel som trommer fra det afrikanske kontinent. For eksempel eksploderer åbnings- og titelnummeret i svulmende synthflader, smertefulde saxofonsoli og tempelgonger. Det sker med en patos, der er Radiohead værdig, men det er forløst i deres eget følelsesfulde møde mellem det eksotiske og det hjemlige.” – Information.

“Girls in Airports opførte en virkelig fascinerende demonstration af egenart på opdagelse i det fri og det fremmede.” – Politiken.

“Adequately describing the Girls In Airports sound is tricky. The music is a melange of ambient and rock beats fused with jazz lyricism. Perhaps it’s a mixture of say, King Crimson’s more pastoral interludes, early- ish instrumental Pink Floyd and maybe a soupçon of Eno’s soundscapes plus some dark drone-like saxophone à la Donny McCaslin as heard on David Bowie’s Blackstar. Any way you cut it, this is an intriguing and memorable set.” – All About Jazz.

“Live er måske den mest uundværlige Girls in Airports plade indtil nu. De er som et levende væsen der ubesværet bevæger sig mellem det stramt styrede og det afsindigt løsslupne.” – Jazznyt.

Interview med Lars Greve
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Siden vores sidste tour har vi sat en god håndfuld nye numre på repertoiret, hvilket gør, at vi glæder os mega meget til at spille dem på en scene med god lyd. Koncerten bliver en slags release for vores næste single som hedder “Rold Skov”, så publikum kan forvente et band, der er tændte og gerne vil dele ny musik.”

Hvad har I med af merch?
“Vi tager plader og CD’er med. En del af vores ting har været udsolgt i lang tid, men ved en grundig kælderoprydning har vi fundet en stak af vores debut-CD og nogle plader, som vi selvfølgelig tager med.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Altså lige denne aften bliver det jo fedt at spille “Rold Skov”, fordi den udkommer, men egentlig tager det tit røven på os, hvad der er fedest at spille. Vi improviserer os ret meget frem, og nogle gange opstår der et eller andet uventet momentum som gør, at et nummer bliver ekstra vellykket. Det er den slags oplevelser, der gør, at vi har spillet sammen i snart 10 år.”

Hvordan gik jeres seneste koncert?
“Vi spillede på Huset i Aalborg i forrige uge og havde en virkelig god aften. Der var udsolgt, og publikum virkede meget begejstrede for de nye ting, men vi fik også nogle ideer til nye overgange, som vi glæder os til at prøve i Aarhus.”

Links
Girls In Airports’ hjemmeside
Facebook
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.