• Girls In Airports koncert Atlas Aarhus
  • Firebirds koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

20. juni: Vi har fanget Stefan Pasborg fra The Firebirds til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bemærk: Entréen lyder i døren på 100,- for medlemmer af Sun Ship.

Bemærk: Du kan købe billet i forsalg til alle Sun Ship og Phonognoms Jazzfestival-koncerter for kun 325 kroner lige hér.

… Læs mere

 

Girls In Airports
Hypnotiske grooves, rytmiske eksperimenter og globale inspirationer fra Girls In Airports, der er aktuelle med deres nye roste album, “Fables”, udsendt på det hæderkronede engelske label Edition Records.

Girls In Airports’ lyd er en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik. Når det er sagt, er gruppen i sandhed en genrehybrid, der med afsæt i jazzen medtager traditioner fra alskens globale afkroge.

Tilsammen har gruppen tre stærke albumudgivelser bag sig, og en lang række medrivende koncerter har slået gruppens navn fast på musikscenen såvel herhjemme som i udlandet. Bandets nysgerrighed har ført dem ind i nye musikalske territorier – blandt andet har de optrådt med flere generationer af folkemusikere i Kina og indspillet med percussion-legenden Nereu Mocotó i Brasilien, ligesom de herhjemme har givet adskillige roste koncerter og opbygget en dedikeret fanskare.

At bandet har fået tag i udlandet understreges af, at deres seneste album, “Fables”, er udsendt på det hæderkronede britiske selskab Edition Records. Albummet har allerede modtaget store roser – både herhjemme og internationalt. “Fables” er kulminationen på fem års sammenspil og er et originalt udtryk for gruppens konstante udforskning af verdens forskellige takter og toner. En stor del af sangene indeholder historier om de eventyr, som bandet sammen har oplevet på de mange rejser – deraf titlen.

Nu er Girls In Airports således klar til at fortælle deres musikalske fabler og forføre publikum med deres eklektiske vinkler på musikken. Girls In Airports tæller fem medlemmer, der foruden denne gruppe jonglerer med forskellige soloprojekter, der bringer en kontinuerlig fornyelse til Girls In Airports’ musik.

Gruppen består af den alsidige og eksperimenterende saxofonist/klarinettist Lars Greve, komponist og multiinstrumentalist Martin Stender på saxofon, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe (Travelling Tribes og Quadron) på percussion og Mads Forsby (ILLDJINN, Fire! Orchestra m.fl.) på trommer. Sammen har gruppen allerede gæstet Jazzhouse flere gange, herunder med en udsolgt koncert med Jens Blendstrup under Vinterjazz 2014. Der er langt op til en aften med et vitalt udtryk uden sammenligning.

Sagt om Girls in Airports:

“Det er en til tider hypnotisk oplevelse, hvor der spilles med enormt overblik. Iørefaldende, originalt og grænseløst.” – GAFFA

“Fables er et album, den seriøse musiklytter skal have i ørerne i 2015.” – Jazznyt.com

”Fables is perhaps Girls In Airports’ most satisfying release to date. Weighing in at just thirty eight minutes, the Danish group makes a very persuasive case that less is more. Moody and seductive, this sublime music works its charms from first note to last.” – Ian Patterson, allaboutjazz

Line-up
Martin Stender – saxofon
Lars Greve – saxofon, klarinet
Mathias Holm – tangenter
Victor Dybbroe – percussion
Mads Forsby – trommer

The Firebirds
En af Danmarks mest anerkendte trommeslagere har skabt en trio, der spiller gennemarbejdede fortolkninger af klassiske værker. Stefan Pasborgs mor var balletdanserinde på Det Kgl. Teater i København, og det er arven fra hende, barndomsminder fra en musikalsk familie, som Pasborg præsenterer i denne personlige debut.

I forbindelse med Vinterjazzen i februar 2015, udkom debutalbummet med Stefan Pasborgs nye trio, The Firebirds, opkaldt efter Stravinskys suite af samme navn.

Stefan Pasborg udtaler: “I denne trio får jeg lov til at udleve en drøm om at spille klassisk musik, som har fulgt mig siden min barndom, men på min egen made. Det er fantastisk spændende at indfange et stort og komplekst univers som f.eks. Stranskys og undersøge, hvad der sker, når man benytter dele af hans kompositioner som afsæt for improvisation og samtidig sætter dem i helt nye rammer og former.”

Stefan Pasborg har de seneste 10 år turneret i 40 forskellige lande på fem kontinenter og spillet omkring 1000 koncerter med kunstnere så forskellige som Tomasz Stanko, Ray Anderson, Enrico Pierranunzi, Marc Ducret, Carsten Dahl og Alex Riel samt Pasborgs egne orkestre Ibrahim Electric, Odessa 5 m.fl. – lige fra Shanghai til Vancouver, fra Monte-Carlo til Moskva, fra Varanger til Casablanca og fra New York til São Paulo.

På The Firebirds-albummet er der en søgen tilbage mod rødderne, der udforskes. En mangeårig drøm om netop dette projekt fandt sin endelige form og besætning i 2011. De to velansete musikere, pianist Anders Filipsen og saxofonist Anders Banke udgør en perfekt kombination til indfangelse af de komplekse universer. De tre musikere har samtidig en forkærlighed for at pirke til folks opfattelse af genrer:

”I Firebirds kan vi eksperimentere med at blande værker, som folk udelukkende kender som store orkesterværker, og ’zoome dem ind’ og spille dele af dem som kun tre mand. Vi trækker på referencer fra så forskellige stilarter som jazz, surf, frit improviseret musik, blues og meget mere. Vi gør en dyd ud af at undersøge, hvad musik kan og ikke kan: kan man spille “Sabre Dance” som en medium-blues-shuffle? Ja, det kan man faktisk godt. Det hele er leveret med den dybeste respekt for originalerne og med en seriøs tilgang til fortolkningerne – men bestemt også med en hel del humor.”

Line-up
Anders Banke – sax
Anders Filipsen – keys
Stefan Pasborg – trommer

Interview med Stefan Pasborg fra The Firebirds
Hvad kan publikum forvente af The Firebirds-koncerten?
“Som et musik-magasin i Norge skriver: “De tre Pasborg-ildfugle har på charmerende vis kastet nyt lys over nogen af den stærkeste euro-klassiske musik fra det forrige århundrede uden at tabe værkernes kompleksitet”.”

Hvad har I med af merch?
“Vinyler og CD’er – køb køb køb!”

Hvilke ord vil du sætte på bandkollegerne Anders Banke og Anders Filipsen?
“Jeg har forsøgt at spille mine Stravinsky-arrangementer i en del forskellige konstellationer – to gange Anders forløser til fulde mine idéer om en kombi af jazz, free-avantgarde, etiopiske grooves og The Doors med meget mere. De er to unikke og fantastiske musikere.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live i denne kontekst?
“Jeg kan rigtig godt lide at spille mit arrangement af tre dele fra Igor Stravinskys “Rite of Spring” – det er en musik, der har fulgt mig, siden jeg var lille dreng, og jeg synes, det er vildt sjovt at få lov til at fremføre det må min egen måde.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Skal som sædvanligt spille utroligt meget, og det er jeg vildt glad og taknemmelig for. Og så skal jeg 12 dage til Bali senere på året og tjekke deres gamelan-musik ud og købe mig fattig i balinesiske gong’er og den slags.”

Arrangementet er støttet af Aarhus Jazzfestival, DMF og DJBFA / Komponister og Sangskrivere.

Links
Girls In Airports’ hjemmeside
Stefan Pasborgs hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.