Girls In Airports koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

29. marts: Vi har fanget Girls In Airports til en kort snak om koncerten – læs hele mini-interviewet længere nede.

Bemærk: For medlemmer af Sun Ship vil prisen være 110 kr. i døren.

Hypnotiske grooves, rytmiske eksperimenter og globale inspirationer fra Girls in Airports, der er aktuelle med deres nye roste album, “Fables”, udsendt på det hæderkronede engelske label Edition Records.

… Læs mere

 

Girls in Airports’ lyd er en mangfoldig blanding af jazz, indie og folkemusik. Når det er sagt, er gruppen i sandhed en genrehybrid, der med afsæt i jazzen medtager traditioner fra alskens globale afkroge. Tilsammen har gruppen tre stærke albumudgivelser bag sig, og en lang række medrivende koncerter har slået gruppens navn fast på musikscenen såvel herhjemme som i udlandet. Bandets nysgerrighed har ført dem ind i nye musikalske territorier, blandt har de optrådt med flere generationer af folkemusikere i Kina og indspillet med percussion-legenden Nereu Mocotó i Brasilien, ligesom de herhjemme har givet adskillige roste koncerter og opbygget en dedikeret fanskare.

At bandet har fået tag i udlandet understreges af, at deres seneste album, “Fables”, er udsendt på det hæderkronede britiske selskab Edition Records. Albummet har allerede modtaget store roser – både herhjemme og internationalt. “Fables” er kulminationen på fem års sammenspil, og er et originalt udtryk for gruppens konstante udforskning af verdens forskellige takter og toner. En stor del af sangene indeholder historier om de eventyr, som bandet sammen har oplevet på de mange rejser – deraf titlen.

Nu er Girls in Airports således klar til at fortælle deres musikalske fabler og forføre Atlas’ publikum med deres eklektiske vinkler på musikken. Girls in Airport tæller fem medlemmer, der foruden denne gruppe jonglerer med forskellige soloprojekter, der bringer en kontinuerlig fornyelse til Girls in Airports’ musik.

Gruppen består af den alsidige og eksperimenterende saxofonist/klarinettist Lars Greve, komponist og multiinstrumentalisten Martin Stender på saxofon, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe (Travelling Tribes og Quadron) på percussion og Mads Forsby (ILLDJINN, Fire! Orchestra m.fl.) på trommer. Sammen har gruppen allerede gæstet Atlas flere gange, herunder en aften til Ujazz i 2014, hvor de spillede sammen med digteren Jens Blendstrup. Der er langt op til en aften med et vitalt udtryk uden sammenligning.

Mini-interview med Girls In Airports
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det er vores koncert nummer tre på samme døgn – det har vi aldrig prøvet i Danmark, men vi ved fra koncerter i udlandet, at den slags koncerter har det med at løfte sig over det forventelige.”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer t-shirts, CD’er og vinyler – en del har været udsolgt i længere tid, men vi har netop fået en lille sending fra England.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“”Randall’s Island” er virkelig fed at spille, fordi den altid ender uventede steder.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Det bedste ved at være på turné er ganske enkelt at være på turné.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At møde nye og gamle lyttere i og udenfor musikken er altid optur. Vi henter meget inspiration på turnéer – ofte er det fælles indtryk derfra, som vi efterfølgende koger suppe på i øvelokalet, som så bliver et nyt nummer.”

Hvad er jeres planer for resten af 2016?
“Vi skal spille rundt omkring i Danmark, Tyskland, England, Belgien, Holland og Schweiz, og så arbejder vi hele tiden på at lave mere materiale, så der er brændstof til flere turnéer.”

Links
Girls In Airports’ hjemmeside
Girls In Airports på Facebook
Girls In Airports på YouTube
Girls In Airports på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.