Gorm Askjær Trio koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 23. maj. Købte billetter gælder naturligvis til denne nye dato.

28. oktober: Vi har fanget Gorm Askjær til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bemærk: Til koncerten kan Gorm Askjær Trios nye LP “Blodmånen Og Dig” købes til halv pris – 75 kroner.

Gorm Askjær Trio gæster Atlas i Aarhus, og med sig bringer de deres nye album “Blodmånen Og Dig”.

… Læs mere

 

Pladen tager udgangspunkt i inspirationer fra de særlige øjeblikke, hvor man stopper op, bliver stille indeni og mærker sig selv lidt mere end normalt. Det kan være, når man oplever blodmånen hæve sig over horisonten i det sydfynske øhav, når man synker hen i eftertænksomhed eller ned i et dybt hul. Eller i løbet af en særlig gåtur i parken.

Musikken er intim, og stemningerne i de 11 forskellige kompositioner fortolkes levende og legende af de tre musikere. Der er aftryk fra den store jazzverden – for eksempel guitarikonet Bill Frisell. Samtidig er vi umiskendeligt hjemme i den danske muld som i kompositionen “Det Klareste Rav”. Hér er akkordrundgangen taget fra nummeret “Pianomand” af den danske nationalskjald Kim Larsen.

Som supplement til originalkompositionerne diskes op med personlige versioner af nogle af kapelmesterens yndlingsnumre. For eksempel jazzstandarden “A Night In Tunisia” og “All Is Well” – kendt fra den amerikanske sanger/sangskriver Sam Amidon. Gorm Askjær Trio har igennem lang tids kendskab til hinanden etableret et særligt samspil bygget på leg og gensidig forståelse. Indenfor rammerne af kompositionerne er der stor frihed for hver musiker til at udfolde sig. Det giver et på én gang homogent og levende resultat. Der er humor, alvor, swing, fest, eftertænksomhed, tradition, nytænkning og højt til loftet.

Om musikerne

Guitarist og komponist Gorm Askjær udgav i 2012 det roste debutalbum “Tusmørkedyr” med sin trio Sammensurium feat. new yorker-saxofonisten Michael Blake. Siden har han gjort sig bemærket med kompositioner for klassiske ensembler samt tværkunstneriske samarbejdsprojekter og arbejde med stedsspecifikke musikalske helhedsoplevelser. Blandt andet værket “The Story Of A Building: Vandtårnet” og projektet “Vores Historie Genfortalt: En Symfoni Til Et Sted”. Gorm har dog i hele perioden også spillet koncerter og optrådt som guitarist i forskellige sammenhænge. Blandt andet med orkesteret Verdenssituationen og i samspil med performeren Madame Nielsen.

Jens Mikkel Madsen er en eftertragtet jazzbassist, der i de seneste år har fået stor opmærksomhed i en lang række sammenhænge herunder i orkestre som I Think You’re Awesome, Kasper Staub Trio og Live Foyn Friis kvartet.

Thomas Eiler er en på én gang hårdtslående og nuanceret trommeslager med attitude og personlighed. Han har blandt andet succes med bandet SVIN, der bevæger sig i grænselandet mellem abstrakt nyrock, dronebaseret folklore og ambient støj.

Mere om “Blodmånen Og Dig”

Gorm Askjær Trio: Blodmånen Og Dig udgives på Jaeger Community Music, som også blandt andre huser orkestre som I Think You’re Awesome, Kasper Staub Trio, I Just Came From The Moon og Jakob Sørensen Bagland. Der er release i april 2020, og den udgives på LP og download. Artwork er af Simon Eskildsen, som tidligere har lavet artwork og animation for blandt andre I Think You’re Awesome, Jonah Blacksmith og spillestederne Radar og HeadQuarters. Pladen er indspillet i Lydhør studiet, mixet af Anders Ørbæk (Lydhør) og mastereret af Emil Thomsen (ET Mastering).

Interview med Gorm Askjær

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“De kan forvente en veloplagt jazztrio, som bare står og tripper i startblokken for at komme afsted. Vi skulle jo have afholdt denne koncert i maj i forbindelse med release af vores album “Blodmånen Og Dig”, men den måtte udskydes på grund af corona. Til gengæld er den blevet taget godt imod af anmeldere – og har blandt andet været udvalgt som Ugens Album på P8 Jazz. Så vi glæder os til at præsentere numrene for publikum.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Vi kommer til at spille numre fra albummet “Blodmånen Og Dig” samt den helt aktuelle digitale EP med to ekstra indspilninger fra samme session. Der er mest originalt materiale, men også lidt covers af for eksempel det gode gamle jazznummer “A Night In Tunisia” eller “All Is Well”, der oprindelig kommer fra den amerikanske kirkelige kortradition Sacred Harp, men blandt andet også er blevet sunget af singer-songwriter Sam Amidon.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har selvfølgelig vores nye plade med under armen. Den kan fås til en ekstra god pris, hvis man kommer til koncerten…”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Den er svær… Det ændrer sig lidt afhængigt af dagsformen, men titelnummeret “Blodmånen Og Dig” er altid sjov at fyre af… Og så har jeg generelt bare en fest, når jeg spiller trio med Thomas og Jens Mikkel. Det er nogle gode gutter at være i musikalsk legestue med.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi havde den seneste koncert i forbindelse med Aarhus Jazz Festivals Sommerjazz 2020. Det var i intime omgivelser på Spanien 19C, en rigtig god aften og dejligt at være i gang med at spille igen. Man kan faktisk læse om koncerten på Niels Overgårds JazzNyt-blog – han skriver blandt andet: “Koncerten var en superintens oplevelse, hvor gruppens flydende jazz var fuld af substans. Det er tre unikke musikere der er sammen i trioen. Det er både kraftfyldt og sårbart.” Læs hele anmeldelsen hér.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Da vi ikke kunne spille releasekoncert, fik vi tid til at gøre noget ekstra ud af online-præsentationen af albummet, så hvis man vil varme op til koncerten, kan man med fordel gå ombord i vores Blodmånen Sessions på Facebook eller YouTube, hvor der er alternative versioner af numrene fra pladen, spillet af os selv og andre artister fra vores pladeselskabet Jaeger Community Music – for eksempel Jakob Sørensen, Kasper Staub og Ornithopter. Derudover kan man jo gå ombord i både plade og EP på diverse streamingplatforme.”

Links

Gorm Askjærs hjemmeside
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.