Grandmaster Flash koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Hiphop-legender findes ikke meget større end Grandmaster Flash, og den skelsættende DJ gæster VoxHall med det helt store udtræk: Det interaktive og visuelle sæt “Hiphop, People, Places & Things”, der sætter fokus på historien og tilblivelsen af hiphop.

… Læs mere

 

Verdens første stjerne-DJ, mixets mester, hiphoppens gudfader. Kært barn, mange navne. Én ting er dog sikkert, og det er, at man ikke kan sige hiphop uden at sige Grandmaster Flash. Flash voksede op i Bronx, New York City og blev allerede som barn svært betaget af musik. Fascinationen blev skabt gennem faderens pladesamlermani, og samtidig var moren meget interesseret i at lære sønnen om elektronik og mekanik. Og så kan man derfra hurtigt lægge to og to sammen.

I midten af 70’erne etablerede Grandmaster Flash sin første gruppe, som siden skulle udvikle sig til Grandmaster Flash and The Furious Five og foruden Flash selv bestod af de fem rappere Keef Cowboy, Melle Mel, The Kidd Creole, Mr. Ness/Scorpio og Rahiem. Deres største hit, den udødelige electro-rap-sang “The Message”, blev udgivet i 1982 og var for datiden en ret kontroversiel sang med sin socialrealistiske og kritiske skildring af den vold, stofferne og fattigdommen, som gruppen var vidne til i de dele af New York, hvor de og den spæde hiphop-kultur levede.

Netop hiphoppens spæde år kommer i fokus til denne koncert, hvor Grandmaster Flash med showet “Hiphop, People, Places & Things” vil genskabe stemningen fra de originale block parties i New York. Flash medbringer en visuel dimension, som vil bakke de originale breakbeats og scratch-teknikker op og give følelsen af, at man som publikum får en snert af, hvad det var for en musikalsk revolution, han og hans medsammensvorne var ved at skabe.

Beslægtede navne
Biz Markie
Big Daddy Kane
Kurtis Blow

Links
Grandmaster Flash’ hjemmeside
Twitter
Instagram
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.