• Gurli Octavia koncert Atlas Aarhus
  • Valmai koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

En af Danmarks spirende stjerner på den nye, nordiske musikscene er aarhusianske Gurli Octavia. Hun har høstet store anmelderroser for sine koncerter og ikke mindst de to EP’er, hun udgav i 2017. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Gurli Octavia har markeret sig som en overbevisende sangskriver, og ikke mindst besidder hun en stemme, der i den grad er svær at ryste af sig, når først man én gang er blevet bjergtaget af hendes inderlige, til tider skrøbelige vokal. En vokal, der også rummer en urkraftig storladenhed. Hendes koncerter indeholder alt fra vilde sange, der næsten bruser over af eufori til spinkle, florlette sange, der får nakkehårene til at rejse sig. Tekstuniverset er eventyrligt, legesygt og kredser om emner, der spænder fra liv og død til kærlighed og retfærdighed.

Anmelder-roser

I sommeren spillede hun en anmelderrost koncert på Roskilde Festival samt på Grimfest og Smukfest, og hendes showcases på Spot Festival blev fremhævet som én af de bedste af Soundvenue og Gaffa i både 2017 og 2018, der har smidt følgende ord efter Gurli:

”Cirkusdatteren har udgivet ”Philophobia” og ”Lunacy”. De to ep’er fungerer på mange måder som tvillinger, der har været med til ikke blot at give solisten et velfortjent renomme på rekordtid, men lige vel iscenesat hendes lyd som en velanrettet arvtager til Tina Dickow og Agnes Obels særprægede nordiske folkepop, der taler til et moderne kollektiv af ensomme sjæle.” – Gaffa.

”Hendes halvtimelange showcase vidnede om en kunstner, der for længst har smidt nybegynderusikkerhed og lampefeber på porten, og Octavia besad magten til at række ud og bevæge et publikum, der ellers får ørerne tudet rigeligt fulde af alskens andet på en festival som Spot. En sjælden, stille stund.” – Soundvenue.

”Én ting er i hvert fald sikkert: Agnes Obel og deslige skal holde gevaldigt øje med bakspejlet, for der ligger altså en Octavia i overhalingsbanen.” – Gaffa.

Gurli Octavia udgav i 2017 to EP’er, “Philophobia” og “Lunacy”. Sidstnævnte blev selvfølgelig udgivet på en dag med fuldmåne. Snart er hun klar med sin tredje EP. Singlen “Winter Arrived” har snart streamet 400.000 gange på Spotify. P6-lyttere vil kende singlen ”You Lay Low”, som har været i flittig rotation på kanalen.

Valmai
Valmai er et spirende, nyt talent på den danske musikscene, som Gaffa allerede har udpeget som et navn, man skal holde øje med. Debutsinglen ”Celestine” blev udvalgt som ”Ugens Kanon” blot få dage efter udgivelsen og har allerede fået airplay på både P3 og P6Beat. Musikken er drømmende, støvet og melodisk og refererer til navne som Mew og Lowly – et forunderligt møde mellem det elektroniske og organiske.

Valmai betyder forårsblomst, og teksterne centrerer sig om mennesket i naturen og naturen i mennesket. Det er stemningsfulde og eftertænksomme sange, der giver plads til tænkepauser, men som stadig har en vild fremdrift og nysgerrighed.

Valmai udgav debut-EP’en ”Magma” i maj 2018, hvor flere af numrene blev føjet til blandt andet Spotifys anerkendte ”Fresh Finds” playliste.

Links
Gurli Octavias hjemmeside
Instagram
Facebook
SoundCloud
YouTube
Valmai på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.