Gurli Octavia koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

31. oktober: Vi har fanget Gurli Octavia til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Aarhusianske Gurli Octavia er det nyeste skud på stammen på den nordiske new folk-scene, som længe har blomstret med stærke navne som eksempelvis Agnes Obel og Júníus Meyvant.

… Læs mere

 

Gurli Octavia er ikke helt som os andre. Hun tilbragte de første år af sit liv på landevejen i en hestetrukken cirkusvogn blandt gøglere og andet godtfolk i en verden, der bevægede sig mellem drømme og virkelighed.

Med den akustiske guitar i front åbner Gurli Octavia op for et eventyrligt, eftertænksomt og til tider brutalt tekstunivers, der leveres med en vibrerende vokal, der ubesværet og melodisk bevæger sig fra at være forsigtig, hæs og skrøbelig til også at rumme en urkraft-agtig og løssluppen inderlighed.

Til trods for at Gurli Octavia stadig er et relativt ubeskrevet blad herhjemme er hendes single “Winter Arrived” allerede blevet streamet over 200.000 gange på Spotify, og der er tårnhøje forventninger til hende. I foråret 2017 udsendte hun sin debut-EP “Philophobia” om frygten for at elske, og særligt singlen “You Lay Low” blev spillet flittigt på P6. I det sene efterår udsender hun opfølgeren “Lunacy”, som handler om månesyge, og som selvfølgelig udgives til den magiske fuldmåne-dag den 4. november. Gurli selv blev født på en magisk dag, nemlig den 8.8.88, og derfor fik hun navnet Octavia – nu er hun klar til at dele mere af sin magi ud igennem højtalerne.

Interview med Gurli Octavia
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det bliver første koncert, hvor vi har alle numrene med – både fra debuten “Philophobia” og den kommende EP “Lunacy”. Og så er det jo egentlig også en form for releasekoncert for “Lunacy” og den ene af de sidste to koncerter, vi spiller i resten af 2017. Så vi glæder os mildt sagt pisse-meget.”

Hvad er dit forhold til Jonas Suni, der varmer op?
“Jonas er min gode ven og en musiker og sangskriver, jeg har stor respekt for. Jeg var ikke i tvivl om, at det var ham, jeg ville invitere, og jeg er stolt af at dele aftenen med ham. Og jeg håber virkelig, at alle vil komme helt fra start, så de ikke går glip af hans gaver.”

Hvad har du med af merch?
“Som det ser ud lige nu, har jeg ikke noget med. Skulle det ende med noget, bliver det noget, jeg selv laver en eller anden måneklar nat – hamrende unikt og personligt.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Altså, jeg elsker selvfølgelig at spille alle mine sange, og det varierer meget fra aften til aften, hvilket nummer, der energimæssigt stikker allermest af. Men jeg har en sang med ret ofte, som ikke er udgivet, der hedder “(Tomorrow) I’m A Man”, som jeg altid fortaber mig i, når vi spiller den. Jeg bliver helt opslugt og har det næsten som om, at jeg er vågnet fra et koma bagefter – det er sgu sådan lidt ud af kroppen-agtigt.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Fucking magisk – vi havde blandt andet en sindssygt fed oplevelse på Spot Festival med en totalt pakket sal og en helt fantastisk stemning. Det er virkelig nogle gode mennesker, jeg har med mig på scenen, og folk, der kommer til koncerterne er altid mega-dejlige, så jeg skal fucke det ret godt op, hvis det skal gå dårligt. Og det gør jeg selvfølgelig sjældent, hehe.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Som nogle latterligt dejlige mennesker. Jeg er så heldig, at jeg har fundet nogen, som både er pisse-dope at hænge med og drikke bajere med, og som samtidig spiller røvgodt og virkelig forstår det univers, jeg gerne vil skabe live. Jeg er skide-heldig! Det er alt fra nye bekendtskaber til helt gamle – Busters (guitaristen, red.) og mine forældre har for eksempel været i omrejsende, hestetrukket cirkus sammen og alt muligt andet, så vi har kendt hinanden, siden vi fik skiftet lortebleer af hinandens mødre.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Puh, det ved jeg squ ikke – der er mange. Jeg opererer generelt ikke med yndlings noget som helst, da der er alt for meget godt at vælge i mellem. Nogen ville nok kalde det ubeslutsomhed – jeg kalder det kærlighed. Men hvis jeg skal nævne nogen, er et godt bud James Blake. Han sablede mig virkelig midt over, da jeg oplevede ham live. Ham vil jeg seriøst gerne høre igen snart. For at nævne noget lokalt får AddisAbababand mig stensikkert på dansegulvet hver gang, og den seneste koncert, der gav mig gåsehud, var faktisk med Jonas Suni, der spiller support til koncerten.”

Hvordan vil du beskrive din debut-EP, “Philophobia”?
“Er det helt vildt egocentreret blot at citere en linje fra Enola Magazines anmeldelse af EP’en? “It is a business card that says: “Keep an eye on me, I’m not done yet”. For det synes jeg da bare er spot on.”

Hvad er dine planer for vinteren og foråret?
“Jeg udgiver opfølgeren til “Philophobia” lige om lidt. Den hedder “Lunacy” og bliver selvfølgelig udgivet til fuldmånen i november – helt præcist den 4. november. Derudover skal jeg en måned til Indien og skrive musik henover vinteren. Og restituere lidt ovenpå et fedt og travlt år. Når jeg kommer hjem, skal jeg have færdiggjort den sidste EP i mit debutudgivelses-projekt, som består af de her tre EP’er. Og når jeg har indspillet den, skal jeg endelig sende alle tre EP’er til tryk, og jeg glæder mig bare pisse-meget til at stå med et fysisk produkt af disse års arbejde. Det bliver så fedt. Så det meste af vinteren og foråret står i skabelsens, studiets og sangskrivningens navn. Men alt kan jo ske, og det er aldrig til at vide, hvilken vej månen trækker mig – om jeg for eksempel pludselig ender på landevejen.”

Jonas Suni
Jonas Suni dækker over den sønderjyske kunstner af samme navn, der med sin direkte ærlighed og fængende melodier kombinerer elementer fra den analoge sanger/sangskriver-inspirerede verden med elektroniske beats af mørk nattelivs karakter.

Links
Gurli Octavias hjemmeside
Instagram
Facebook
SoundCloud
YouTube
Jonas Suni på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.