Gustaf Ljunggren Emil de Waal koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

5. februar: Vi har fanget Gustaf Ljunggren og Emil de Waal til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

I 2018 har de jubilæum. De har nemlig spillet sammen i 20 år med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer et-hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina. De har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor. Nu er det på tide at fejre det ved at springe ud som jubilæumsduo med egen fælles musik. Jubilæumsduoen har indspillet et stemningsfuldt album med ny musik på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, som helt sikkert vil både røre, ryste, swinge og rocke publikum. Alt er indspillet live uden overdubs og mixet i New York af Andy Green (Velvet Underground og John Cale).

… Læs mere

 

Duoen udgiver album i marts 2018 og spiller koncerter i et helt nyt koncept, hvor de inviterer lokale talenter på scenen og akkompagnerer dem, som de har gjort sammen de sidste 20 år med navne som for eksempel:
Kim Larsen, Nik & Jay, Povl Dissing, Sanne Salomonsen, Steffen Brandt, Band Of Horses, Tim Christensen, Søs Fenger, Lis Sørensen, Danseorkesteret, Lars H.U.G., Rugsted & Kreutzfeldt, Allan Olsen, Thomas Dybdahl, Søren Sko, Rasmus Lyberth, Trine Dyrholm, Finn Ziegler, Ryan Adams, Keld og Hilda, Wayne Horvitz, Rytteriet, Søren Huss, Rasmus Walter, Pernille Rosendahl, Selvsving.

Emil de Waal udtaler:
“Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofofon… Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrument frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det… Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held…”

Gustaf Ljunggren udtaler:
“Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle, han kendte, og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke – store og små ting, vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det, vi skal sammen!”

Gustaf og Emil glæder sig helt vildt til at fejre deres musikalske jubilæum, præsentere deres nye musik og møde en masse helt nye samarbejdspartnere at finde nye kunstneriske veje sammen med.

Interview med Gustaf Ljunggren og Emil de Waal
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum vil være vidne til vores debut som duo efter 20 års musikalsk venskab. Som en særlig begivenhed på Atlas har vi inviteret en gruppe unge musikere fra Aarhus Musikskole til at spille med som en del af koncerten.”

Hvad har I med af merch?
“Helt nye CD’er og vinyler”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live hver især?
Emil: “Ørken”.
Gustaf: “Platan”.

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
Emil: “Det har lige været en megafed vinterjazz, hvor jeg har spillet med både Kalaha, Old News og min kvartet med Nulle.”
Gustaf: “Jeg ser frem til at skulle ud og spille med C.V. Jørgensen i april. I marts er jeg med i Caroline Hendersons liveband.”

Hvordan vil I beskrive hinanden?
Emil: “Første gang, jeg spillede med Gustaf – det var i 1998 – kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og iøvrigt lige var startet på Rytmekons i København på saxofon… Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrument frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det… Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held.”
Gustaf: “Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab – både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle, han kendte, og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke – store og små ting, vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det, vi skal sammen!”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er jeres respektive yndlings – og hvorfor?
Emil: “Åh, hvor har jeg mange… Idag elsker jeg Björk, fordi hun har gjort det ok at synge engelsk med en ukorrekt accent.”
Gustaf: “Min yndlings-livekunstner er enhver musikkunstner, der evner at gøre livet større for dem, der lytter.”

Hvordan vil I beskrive jeres nye album?
“Vores album er fuld af meditative figurer og langstrakte passager – musik præget af fantasi, tålmodighed og udholdenhed. Der er dog også skarpe kanter og skæve hjørner, og det komplekse musikalske landskab rummer både følelser og kølig observation, sjæl og krop.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Turnéer hver især i Danmark, Sverige, England og Belgien med Kalaha, Caroline Henderson, C.V. Jørgensen, Nulle, Randi Laubek, Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og en masse andre skønne musikere!”

Links
Emil de Waal på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.