• Heimatt koncert Atlas Aarhus
  • Jon Aslak koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

17. januar: Vi har fanget Magnus Grilstad til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den 22. september udkom Heimatts andet album ”The Greatest Story”, som opfølger på debutpladen ”With You I Will Dance All The Way Through The Night. I Will Tie Your Hands And Go Blind. If You Just Let Me.”, der udkom i 2015, og som modtog pæne anmeldelser (5/6 Alt For Damerne, 4/6 Gaffa).

… Læs mere

 

Siden 2014 har Magnus Grilstad under sit alias Heimatt udgivet en EP og et debutalbum – to udgivelser, der har sendt den unge dansk/norske musiker og hans band på flere turnéer i Danmark, en opvarmningstour for Rasmus Walter og længere turnéer syd for grænsen samt budt på massive festivalsomre, som har sendt Heimatt forbi Roskilde Festival, Spot Festival (x2), Reeperbahn Festival, Tallinn Music Week, SmukFest, Musik i Lejet, Trailerpark Festival og Danmarks Grimmeste m.fl.

Helt fra start er det gået utrolig hurtigt for den unge Grilstad – fra den første øver med bandet til en booking på Roskilde Festival og en pladekontrakt med Playground Music var i hus, gik der 6 måneder. Efter to år med næsten 100 koncerter i ind- og udland var der brug for ro til at finde ud af, hvilken retning projektet skulle tage, og der er da også sket meget rent musikalsk for den dansk/norske artist – hvor det før var den moderne indie/folk, som Heimatt dyrkede, så har musikken nu bevæget sig over i en mere elektronisk og poppet retning, mens Heimatt har bibeholdt den store organiske lyd, der har gjort ham og bandet til en festivaldarling.

Nu er Heimatt klar til at drage ud på sin første længere headlinertour, når Magnus til februar tager landet rundt med sit seks mand store band.

Interview med Magnus Grilstad
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente en masse energi og en masse kærlighed fra scenen – jeg har fire mand og en fantastisk kvinde med mig i mit band, som er nogle helt fantastiske musikere, og som er med til at skabe den helt rigtige stemning til en lørdag aften.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har både CD’ere og vinyler med – tror faktisk, at der til og med er en bunke t-shirts tilbage også!”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Lige nu er det mit mere stille nummer “Fraternize” fra min nye plade, som jeg holder af at spille live – det er mig, Anja (sang) og Gustav (klaver), der fremfører det live, og jeg er rigtig glad for den melankolske stemning, det har, sammen med sin storladenhed.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Vi har haft en sommer med en lille håndfuld festivalshows i udlandet, som er gået over al forventning, det har været rart at kunne fremføre de nye numre live, inden de kom ud, og inden vi skal ud på denne tour i Danmark – vi havde også en tysklandstour her i november, som var rigtig god på flere måder.”

Hvordan vil du beskrive dit backingband?
“Med de tre s’er, men udover at de har charme, selvtillid og lækkert hår, så er det nogle fantastisk søde og og rare mennesker, som er virkelige dygtige til, hvad de gør, og jeg føler mig meget beæret over, at de har lyst til at spille sammen med mig.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Hvis vi taler om internationale navne, så synes jeg, Highasakite og Jonas Alaska (begge fra Norge) gør sig rigtig godt på hver sin måde. I Danmark er jeg senest blevet blæst bagover af blandt andre Kellermensch, Rebecca Lou og Jærv, som jeg synes leverer en helt fantastisk liveoplevelse på hver sin måde.”

Hvordan vil du beskrive dit seneste album, “The Greatest Story”?
“Det er et album fyldt med sange om kærligheden og ikke mindst, når den slutter – jeg er virkelig blevet glad for resultatet, og sammen med mit band er det bare en fornøjelse, hver gang vi fremfører det live.”

Hvad er dine planer for foråret og sommeren?
“Vi skal forhåbentlig spille en masse koncerter og måske et par festivaler – nu må vi se, hvad tiden bringer.”

Jon Aslak
Jon Aslak er en 24-årig dansksproget sangskriver. Han vil synge gamle og nye sange inspireret af Bob Dylan, Nick Cave, Patti Smith etc. Han arbejder lige nu på sit debutalbum, der udkommer til sommer.

Links
Heimatt på Facebook
SoundCloud
Instagram
Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.