Helmet koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

5. september: Vi har fanget Helmet til en kort snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den hårdtslående amerikanske kvartet Helmet fejrer 30 års jubilæum og gæster 30 byer med et sæt på 30 sange, der spænder over hele karrieren.

… Læs mere

 

Om Helmet
Med Page Hamilton i front blev Helmet dannet i 1989, og Hamilton kan dermed nu se tilbage på bandets 30 års jubilæum. I 1991 udgav bandet sit debutalbum ’Strap It On’, men det store gennembrud kom først året efter, hvor de udgav albummet ’Meantime’. Albummet blev hædret med en Grammy-nominering og har siden solgt over to millioner eksemplarer. Med ’Meantime’ skød Helmet sig altså definitivt ind i den absolutte superliga af alternative metalbands.

Siden da har bandet undergået mange udskiftninger på personnelfronten, men fra til slut har det altid været med Page Hamilton i spidsen. Over de 30 år er det blevet til otte albums, og alle otte albums vil blive genbesøgt på denne turné som bærer navnet ”30 Years x 30 Cities x 30 Song Set”. Foruden albumudgivne sange lover bandet også selv lidt rariteter fra gamle EP’er og singler samt et par coversange ”for good measure”.

Med andre ord, så byder der sig altså her en enestående mulighed for i koncentreret form at opleve spændvidden i Helmets diskografi. Og tillad os at sige, at det er en diskografi, som har sat sig et tungere aftryk i musikhistorien, end det er de fleste bands forundt. Bare for at nævne nogle få, så har bands som Nine Inch Nails, Mastodon, Korn, Deftones, Pantera, System of a Down og Tool alle erklæret Helmet som en inspiration for deres oeuvre.

Interview med Helmet

What can the audience expect from the show?
“We’ll be playing 30 songs from 30 years of Helmet recordings, some have never been performed live.”

What merch do you bring?
“T-shirts, hoodies, beer koozies!”

Which song do you prefer performing live?
“We don’t play anything we don’t like playing. I really love playing “I Love My Guru” though.”

How have your most recent concerts been?
“We’ve been off for over one year, concert 1 is Tuesday (i tirsdags, red.).”

Beslægtede navne
Life of Agony
Faith No More
Tomahawk
Biohazard
Primus
Jane’s Addiction
Suicidal Tendencies
Alice In Chains
Stone Temple Pilots
Fugazi
Refused

Anmeldercitater
“A shorter running time means that Helmet has more time to play to their strengths while keeping a watchful eye on the things they’re curious about.”
(Pop Matters, 2016 – læs hele anmeldelsen her)

“Helmet er en forrygende cocktail af punk, metal og et eller andet semi-intellektuelt touch, som giver indtrykket af, at der vist nok er en mening med det hele.”
(Gaffa, 2014 (live) – læs hele anmeldelsen her)

“Helmet’s refusal to play by the rules has always been part of their charm, and Dead to the World does little to dampen that well-earned reputation for cultural insubordination.”
(AllMusic, 2016 – læs mere anmeldelsen her)

Links
Helmets hjemmeside
Helmet på Facebook
Helmet på Twitter
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.