Henriette Sennenvaldt koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Koncerten på Atlas er desværre aflyst (købte billetter refunderes automatisk), men Henriette Sennenvaldt kan til gengæld opleves i Ridehuset klokken 15.40 – ligeledes den 18. september.

Henriette Sennenvaldt, frontkvinden fra det anmelderroste og prisvindende band Under Byen, afsøger nye territorier i i udkanten af poppen på sit album “Something Wonderful” (2020). Udgivelsen markerer en ny æra i sangerindens karriere som hendes første udgivne solo-materiale. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

På “Something Wonderful” bliver lytteren omsluttet af et tilbagelænet og eksperimenterende lydbillede, og Sennenvaldt skaber med sit særegne udtryk og fascinerende stemme et album, hvor romancen bliver sat i spil – og på spil.

På den gennemførte og rigt instrumenterede lydside har især blæserinstrumenterne særlige roller og lever nærmest deres eget liv, når de bevæger sig blødt eller abrupt ind og ud af de collage-lignende arrangementer. Der opstår et sært og prekært groove, der svinger mellem skrøbelighed og potentiale.

I en produktion, der både refererer til fortiden og er nyskabende, går Sennenvaldt på rov i henførelsens tradition – men om der er tale om en snu hyldest, en redefinering eller en kritik står åbent. Albummet slår sig aldrig til tåls med lette svar; dets besættelser bliver hverken idealiseret eller dæmoniseret. Snarere synes Sennenvaldt opsat på at vriste et håb ud af konventionens og banalitetens hænder og at forene forskellige positioner.

Med sin legende og kløgtige opbygning er “Something Wonderful” således både tiltrækkende og udfordrende. Albummet er sært vanedannende og belønner den tålmodige lytter med generøs og forunderlig musik.

Henriette Sennenvaldt var med til at stifte Under Byen i 1995. Bandet var kendt for at skabe genrebrud mellem rock og pop med elementer fra jazz, folk og klassisk. Deres instrumentation bød både på klaver, bas og trommer, men også mere særegne instrumenter som lapsteel, sav, cello, etc. Deres seneste album-udspil “Alt Er Tabt” udkom i 2010 og blev nomineret til Nordic Music Prize.

Links

Henriette Sennenvaldts hjemmeside
Instagram
Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.