• Horse Orchestra koncert Atlas Aarhus
  • Kjærgaard Westergaard Bruun koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Billetprisen lyder på 115 kroner for studerende med studiekort og 75 kroner for medlemmer af Sun Ship. Disse billettyper tilgås via “Tilføj til kurv”-knappen i boksen til højre.

Horse Orchestra kombinerer dele af jazzens historie med moderne, genrebrydende eksperimenter. Kjærgaard/Westergaard/Bruun var i 00’erne med til at transformere den danske musikscene inden for moderne jazz og improviseret musik. Denne aften gæster de begge Atlas i Aarhus.

… Læs mere

Horse Orchestra

Horse Orchestra er et vigtigt nyt band på den moderne nordiske jazzscene. Bandmedlemmerne lykkes med at kombinere dele af jazzens historie med moderne genrebrydende musikalske eksperimenter. Klassiske jazzkompositioner fra 1920’ernes New Orleans møder fri jazz fra 60’erne og blander sig med moderne klassisk musik, og det hele ender i en original, postmodernistisk stil, der ikke findes lignende af på den nordiske jazzscene.

Horse Orchestra består af syv unge musikere fra Island, Sverige, Norge og Danmark, og bandet er et vidnesbyrd fra en ny generation af musikere, der mestrer deres musikalske historiske arv og forsøger at hjælpe den moderne jazzmusik med at nå nye højder. For Horse Orchestra er humor et lige så vigtigt element som instrumentel ækvilibrisme og bevægende kompositioner. På denne måde er den humoristiske og blomstrende musik så smitsom, at du med glæde engagerer dig i orkestrets lejlighedsvis ekstreme tonale eksperimenter.

Orkestrets debutalbum, “Living The Dream”, blev udgivet i september 2014 og vandt to Danish Music Awards Jazz i 2015 i kategorierne Årets Nye Jazznavn og Årets Særudgivelse. I oktober 2016 udgav Horse Orchestra deres andet album, “Four Letter Word”, med fantastiske anmeldelser, og i december 2018 udgav orkesteret deres første video-EP.

De syv heste har turneret i det meste af Europa med koncerter i Danmark, Norge, Island, Tyskland, England, Italien og Serbien samt Sydkorea, Hong Kong og Kina. I april 2018 optrådte Horse Orchestra på den tyske konference og showcase festival Jazzahead! som ét af kun to danske bands på det officielle program.

Line-up

Erik Kimestad – trumpet
Ingimar Andersen – saxophones
Petter Hangsel – trombone
Kristian Tangvik – tuba
Jeppe Zeeberg – piano
Nicolai Kaas Claesson – double bass
Rune Lohse – drums

Kjærgaard/Westergaard/Bruun

Søren Kjærgaard, Jonas Westergaard og Peter Bruun er alle tre en del af den generation af musikere, der i løbet af 00’erne transformerede den danske musikscene inden for moderne jazz og improviseret musik.

De er nu alle tre distinkte musikalske stemmer i egen ret, men netop denne gruppe var en afgørende inkubator – og som et særsyn i jazzens verden mødtes de tre i hele to år dagligt og udforskede trioformatet.

Aftenens program: No. 2

No. 2, skrevet af Jonas Westergaard, er en åben form, der falder i fire formblokke. Det improvisatoriske element som en stedse eksisterende mulighed tildeler de tre musikere råderum og -ret til på ethvert givent tidspunkt at indføre vektorer, der udvider det musikalske rum. De involverede musikere giver værket plasticitet, idet de bestandigt angriber og belyser det givne materiale fra skiftende perspektiver.

Vi byder velkommen til en live-oplevelse af dette værk, inden det bliver indspillet i februar 2020.

Line-up

Søren Kjærgaard – piano
Jonas Westergaard – kontrabas og komposition
Peter Bruun – slagtøj

Links

Horse Orchestras hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.