Hudna koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

20. marts: Vi har fanget Søren Bigum fra Hudna til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Hudna er Danmarks svar på grænsebrydende kreativitet og musikalsk nytænkning indenfor nordisk roots & hybrid, som er en betegnelse, der dækker over genrer i grænselandet mellem folk og world. Bandet er fra Aarhus, og medlemmerne i trioen har rødder i Norden, Anatolien og Mellemøsten. Ved at tage udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber Hudna en ny lyd, som bedst kan beskrives som nyfortolkning af tyrkiske folkemelodier sammensmeltet med nordisk folk og americana-psychrock.

… Læs mere

 

Bandet skal netop til at udgive et nyt album, som er indspillet live i studiet. Deres tilgang til indspilningerne kommer til udtryk i en dynamisk og organisk sammensat lyd. Fornyelserne tæller elementer fra desert-blues, instrumentet mandolin, samt Disa Jakobs’ vokal, som udfordrer og udvider grænserne for moderne popmusik ved at finde inspiration i den vilde islandske natur. Resultatet er en blanding af sanselige indtryk, som åbenbarer nye horisonter for æstetisk tilfredsstillelse.

Hudna udgiver nyt album i marts, og der er således tale om en art releasekoncert denne aften.

Line-up
Orhan Özgür Turan: ud, baglama, vokal
Søren Bigum: guitar, mandolin, dobro
Yossi Karutchi: rammetrommer
Disa Jakobs: vokal

Interview med Søren Bigum
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi kommer til at spille hele vores nye plade live og lidt ekstra roots ‘n’ hybrid-guf. Det bliver en varm og intim aften. Vi har den skønne islandske Disa med som gæst, og selvfølgelig varmer DJ Sabs folk op med et comtemporary roots/folk-sæt.”

Hvad har I med af merch?
“Gratis kærlighed.”

Hvilket er dit/jeres favoritnummer at fremføre live?
“Det svinger meget, men vi glæder os helt vanvittig til at spille med Disa – hendes stemme når himlen.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi tænker egentlig mest på de kommende koncerter, men vi plejer at improvisere rigtig meget, så det er altid åbent, nyt og forfriskende.”

Hvordan vil du beskrive dine bandkolleger?
“Vi er et broget hold. Deres måder at snakke og være på er mig nogen gange fuldstændig uforståelige. De synes nok det samme om mig.”

Hvad er dit/jeres forhold til Disa Jakobs, som er med denne aften?
“Rigtig godt. Vi har optaget hende og spillet med hende i forskellige konstellationer. Hendes tilstedeværelse inspirerer og ændrer dynamikken fuldstændig i vores trio. Det er som om, vi er et helt nyt band.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit/jeres yndlings – og hvorfor?
“Jon Spencer Blues Explosion, David Bowie, Taksim Trio, Sigur Rós, Bad Seed, Radiohead, AC/DC, Led Zeppelin, Arif Sag, Kim Kix,  Camera og Eagles Of Death Metal. Åhr, men… Der er jo så mange fede. Men hvis man skulle have et band med på en øde ø, så skulle det nok være det tjekkiske symfoniorkester med Ennio Morricone som kapello.”

Hvad er jeres planer for foråret og sommeren?
“Vi skal spille den her release-tour i foråret og i efteråret i ind- og udland.”

Links
Hudnas hjemmeside
Hudna på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.