Hudna koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

29. september: Vi har fanget Orhan Özgür Turan fra Hudna til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Den aarhusianske trio Hudna spiller tyrkisk folkemusik blandet med inspirationer fra Anatolien, Mellemøsten, blues, folk og vestlig rock. Medlemmerne har baggrunde i tre forskellige kulturer – tyrkisk, israelsk og dansk – og ved at åbne op for et fælles musikalsk univers viser bandet, hvor inspirerende det kan være at mødes på tværs af religioner og kulturer.

… Læs mere

 

I Hudna finder man Orhan Özgur Turan på den tyrkiske folkemusiks unikke strengeinstrument bağlama, Oud (arabisk) samt tyrkisk vokal. Med sig har han percussionisten Yossi Karutchi og Søren Bigum på guitar og dobro. De tre musikere startede bandet med et ønske om at forene deres forskellige musikalske baggrunde og har herudfra udviklet deres eget originale bud på kontemporær folkemusik.

Hudnas selvbetitlede debutalbum udkom sidste år og har fået mange rosende ord med på vejen. Blandt andet blev albummet tildelt topkarakter i en af Tyrkiets største aviser, Hürriyet. Derudover vandt gruppen prisen for “Årets World Track” ved Danish Music Awards World i både 2013 og 2014.

Hudna har denne aften den svensk-tyrkisk/kurdiske trompetist Ruhi Erdogan med som gæst.

Mini-interview med Orhan Özgür Turan
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Man kan forvente at få sat et musikalsk perspektiv på begreber som globalisering, demokrati, mangfoldighed, inklusion og integration. Vores alternative bud på Danmarks soundtrack anno 2015 rusker op i og gentænker den normative opfattelse af hvilke muligheder, der gemmer sig i at lege med dét, som er fremmed for én selv. Man kommer også for sidste gang i lang tid i Hudna-sammenhæng til at opleve vores gæst, den svensk-kurdiske Ruhi Erdogan, og hans sensitive jazz/folk-trompet. Han har spillet en del koncerter med os, og det har beriget vores musik. Vi leverer en voldsom og nærværende oplevelse, som åbner hjerter.”

Hvad er det bedste ved at turnere?
“At tilbringe så meget tid med sine bedste venner. At lære om hinandens særheder og kulturer når vi står overfor forskellige udfordringer og ikke mindst at mærke den kærlighed, der er imellem os.”

Hvad er det bedste ved at komme hjem fra en turné?
“Hjem er der, hvor hjertet bor. Hudna har en speciel plads i os alle. Men det er jo altid dejligt at sove i egen seng og være hos familien. Og så glæder vi os bare helt vildt til at spille i vores hjemby og se alle vores venner.”

DJ Sabs
Lokale DJ Sabs præsenterer denne aften forskellige genrer som turkish, reggae, oriental, dub og balkan underground.

Links
Hudnas hjemmeside
Hudna på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.