• Huldre koncert VoxHall Aarhus
  • Fejd koncert VoxHall Aarhus
  • Bergtatt koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

30. august: Vi har fanget Huldre-guitarist Lasse Olufson til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Vores egne Huldre, svenske Fejd og norske Bergtatt mestrer alle blændende blandinger af nordisk folkemusik og medrivende metal.

… Læs mere

 

Huldre
Huldre er et fremadstormende navn på den danske metalscene, der siden 2010 har begejstret både herhjemme og i udlandet med deres spektakulære musikalske symbiose af nordisk folkemusik og metal.

Bandet er kendt for deres unikke og helstøbte liveshows, hvor publikum i en skov af blade, kranier og knogler væltes omkuld af den spilleglæde, bandet udstråler.

Musikken er let tilgængelig og byder på fængende melodier af kvindelig vokal, violin, drejelire, skalmeje og fløjte på et tungt fundament af guitar, bas og trommer. Lyrisk væver Huldres univers sig om naturens kræfter og spejlinger af tidligere tiders overtro.

Huldres debutalbum fra 2012 – “Intet Menneskebarn” – var stærkt anmelderrost i både ind- og udland, og bandet har gennem årene spillet på blandt andet Copenhell og Wacken, vundet musikpriser samt opbygget en trofast og dedikeret fanskare.

Bandet er nu igen albumaktuelt med opfølgeren “Tusmørke” fra november 2016, der ligeledes er blevet mødt med stor ros fra anmeldere, både herhjemme og internationalt. “Tusmørke” er blevet kåret som årets album af blandt andre Blastbeast.

Der vanker en totaloplevelse, når Huldre går på scenen – glæd dig!

Fejd
Svenske Fejd har fortryllet og inspireret verden med deres nordiske middelalder-folk siden 2001. Med det nordiske folks melodiske tristesse og grundsøjler af metal besidder bandet en kraft, der tager lytteren til andre verdener.

Bergtatt
Norske Bergtatt er med deres fantastiske sangerinde og gamle norske folk-instrumenter garanter for et solidt rockshow med en unik, skandinavisk lyd. Bandets musik favner både vovet og energisk rock og magiske, mystiske lydlandskaber.

Bergtatt adskiller sig fra andre bands med deres usædvanlige valg af instrumenter. Deres seneste album fik fremragende anmeldelser i hele Skandinavien, og både Sweden Rock Magazine og Metal Norway udråbte det til ét af årets bedste.

Deres debutalbum udkom i 2009, og lige siden har bandet spillet på store festivaler i Norge og resten af Europa.

Interview med Lasse Olufson
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“En liveoplevelse med melodisk folkemetal og folkrock fra Norge, Sverige og Danmark. Publikum kan forvente tre bands, der på hver deres måde i høj grad inddrager nordisk folkemusik i deres numre. I øvrigt er det Huldres eneste koncert i Aarhus i 2017, hvor vi ellers har spillet relativt ofte, så vi glæder os til at se en masse af vores venner der.”

Hvad har I med af merch?
“Ja, vi har altid lidt af hvert med. Både de sædvanlige CD’er og t-shirts samt lidt mere kuriøse Huldre-ting som knogleøreringe, tatoveringer og håndlavede vikingekopper, hvis vi har flere tilbage af dem.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det er nok enten “Ulvevinter” eller “Skærsild”. “Ulvevinter” fordi der er så meget rå energi i nummeret og “Skærsild” på grund af fremdriften og opbygningen med de forskellige intensiteter.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores Copenhell-koncert i år var en kæmpe oplevelse. Vi spillede der også for to år siden, men denne gang var der endnu flere blandt publikum, og deres respons under og efter koncerten var ret overvældende.”

Hvad er dit forhold til aftenens øvrige optrædende, Fejd og Bergtatt?
“Musikalsk synes jeg, at Fejd og Bergtatt er ret spændende. Hos begge bands har folkemusikdelen en lige så vigtig plads som Huldre, og det er nok de to bands, der stilmæssigt ligner os mest. Alligevel er der ingen af de tre bands, der lyder som hinanden. Fejd og Bergtatt har vi spillet sammen med flere gange, og jeg har virkelig nydt deres koncerter. Rent kollegialt er de nogle ret sjove og hyggelige folk at hænge ud med, så jeg glæder mig til at feste med dem igen på VoxHall.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Det er The Who. Selvom jeg ikke nåede at opleve dem i deres storhedstid, da jeg blev født 30 år for sent, har jeg været så heldig at opleve dem nogle gange live. Jeg synes, at de har skrevet noget at det mest fantastiske musik, og så har de en god blanding af hårdhed og melodiøsitet, som jeg godt kan lide. Live var de også suveræne – selv oppe i årene.”

Hvordan vil du beskrive jeres seneste album, “Tusmørke”?
“Generelt mere dystert og velproduceret end “Intet Menneskebarn” – en slags stemningsbilleder fra tusmørke til daggry.”

Links
Huldres hjemmeside
Fejds hjemmeside
Bergtatts hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.