Huun-Huur-Tu koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Koncerten er grundet coronavirus flyttet fra den 19. maj 2021 (og før det den 8. oktober 2020) til den 26. oktober 2021. Herudover er koncerten flyttet fra Atlas til VoxHall. Købte billetter gælder naturligvis til både den nye dato og den nye lokalitet.

Russiske Huun-Huur-Tu spiller magisk folkemusik bygget om traditionelle tuvinske instrumenter. Eksempelvis strygeinstrumenterne igil og byzaanchiden, den langhalsede lut doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet tuyug. Det hele toppes med fascinerende strubesang. Denne aften vender bandet tilbage til Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Huun-Huur-Tu, der kommer fra den russiske republik Tuva, Asiens geografiske centrum, blev dannet i 1992 og hylder med ældgamle sange bjergene og sletterne, naturens kræfter og mysterier – sand shamanmusik. Geografisk er musiktraditionen vokset ud af området omkring Tuva-regionen på grænsen mellem den sibiriske taiga og den centralasiatiske halvørken. Og på Tuvas sletter var gruppens grundlægger Kaigal-ool Khovalyg hyrde, før han blev verdensomrejsende musiker, der har spillet med band som Kronos Quartet og Frank Zappa. Huun-Huur-Tu albumdebuterede med “60 Horses In My Herd” i 1993 og har siden udgivet et væld af plader – senest “Ancestors Call” fra 2010. Foruden Khovalyg udgøres gruppen nu om dage af Sayan Bapa, Radik Tülüsh og Alexei Saryglar, hvoraf førstnævnte har været med lige siden starten i 1992.

Links

Huun-Huur-Tus hjemmeside
Facebook
Twitter
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.