• Hvalfugl koncert Atlas Aarhus
  • Elof & Wamberg koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Skandinavisk folkemusik i nye rammer.

… Læs mere

 

Hvalfugl
Ørefængende melodier i smukke arrangementer. Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra Skandinaviens oldgamle musiktradition bliver forenet med lyden af den moderne ”nordiske tone”.

I krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge finder vi folkemusiktrioen Hvalfugl. En trio der med skønne melodier, inspirerede fra både den danske og svenske folkemusiktradition, har skabt deres helt eget og unikke lydunivers. I dette univers kan solen skinne fra en skyfri sommerhimmel, eller regnen kan dryppe fra en mørkegrå novembersky. Hvalfugls originale kompositioner er både smukke og melankolske og fremkalder fra første nummer en intim atmosfære i det rum, hvori de spiller.

“I Hvalfugl tager vi udgangspunkt i den magi, der ligger i en god melodi. Sammen udforsker vi, hvilke stemninger vi kan drage derfra, og arbejder os hen mod et fast arrangement, hvor der også er plads til leg og improvisation,” siger pianist Jonathan Fjord Bredholt.

Selvom musikken er instrumental, er det meget nemt at føle sig velkommen i Hvalfugls univers. Den primære inspiration kommer fra de danske og svenske folkemusiktraditioner, der går mange år tilbage i tiden. Dengang blev melodierne skrevet med det formål, at de skulle kunne videreføres hurtigt og nemt gennem sang og spil. Af den grund blev typisk de stærkeste og mest genkendelige melodier oftest dem, der overlevede længst. I Hvalfugl gælder det samme princip, at melodierne skal være så umiddelbare og forståelige, at enhver der hører dem, musikkender eller ej, bliver grebet af dem.

”Det fungerer typisk sådan, at én af os i trioen kommer med en melodi, som han har skrevet ud fra en særlig stemning eller inspiration. Vi prøver så i fællesskab at eksperimentere med, hvordan vi får den følelse bedst muligt udtrykt gennem arrangementet. Det er noget af den mest spændende og ærlige musik jeg har spillet, da min vigtigste rolle er at repræsentere den stemning, der var i kompositionens udgangspunkt, og få den frem i det øjeblik, vi fremfører nummeret” siger guitarist Jeppe Lavsen.

I sommeren 2017 udgav Hvalfugl deres debutalbum. CD’en hedder “By”, og det gennemgående tema drejer sig om forskellige verdener, der mødes under samme tag.

I 2016 var Hvalfugl nomineret til en DMA Folk Award i kategorien ”Årets Talent”.

Line-up
Jeppe Lavsen (guitar)
Anders Juel Bomholt (kontrabas)
Jonathan Fjord Bredholt (piano, harmonium)

Udtalelser om debutalbummet “By”:
”(…) Lige midt imellem byen og skoven, mellem pigen, der sidder, og fyren, der danser, mellem musikeren, der spiller, og musikeren, der lytter, mellem latteren og eftertænksomheden, lige der, der befinder Hvalfugl sig. Og de har lavet en fantastisk plade. Og jeg kan ikke anbefale den nok.” (Jens Haag, Pladegreb Magazine)

”En smuk og overbevisende opdatering af den skandinaviske folk/jazz-tradition. Stemningsfuldt, melodisk og velklingende.” (Christian Vuust, saxofonist og komponist)

“The music of Hvalfugl is so damn beautiful. The trio’s debut album “By” stakes out territory where Scandinavian folk and Nordic Jazz share a border, which means you’re gonna get some lovely melodic imagery set in an environment where a thick, moody ambiance has all kinds of potency (…).” (Dave Sumner, Jazzblog Bird Is The Worm)

“IT NEITHER SHOUTS nor stamps its feet, but this delightful debut release from Scandinavian trio Hvalfugl exudes crystalline warmth and a certain spacial delicacy – a beacon of serenity above the throng of high-energy jazz.” (Adrian Pallant, AP Reviews & London Jazz News)

Elof & Wamberg
Elof & Wamberg er en dansk folkemusik-duo bestående af Tobias Elof (‘ukulele) og Nicolaj Wamberg (kontrabas). Siden 2010 har de to musikere begejstret publikum i både Danmark og resten af Europa med deres unikke univers, hvor nordiske klange og dynamisk virtuositet forenes af den lyse ‘ukulele og dybe bas. I alt er det blevet til mere end 100 koncerter heriblandt på internationale festivaler i England, Tjekkiet, Estland og Sverige.

“(…) en forrygende musikalsk koncert, hvor publikum i den grad blev betaget af duoens tekniske og musikalske kunnen”. – Bands Of Tomorrow.

Den 21. november 2015 udkom Elof & Wambergs længe ventede andet album, “Byen Sover”, som rummer 12 nye kompositioner, der alle har livet i byen som omdrejningspunkt. På albummet videreudvikler duoen det organiske lydbillede, de i 2012 etablerede med deres debutalbum, der blandt andet sikrede dem en nominering til Danish Music Awards Folk.

“Elof & Wamberg’s second collaboration is simply stunning. It engages and interests you on a technical level whilst whisking you away to a wonderful plain of musical tranquillity.” – Ukeplanet.co.uk.

I 2016 er kursen sat mod koncerter i både ind- og udland, og duoen håber derved at kunne skabe flere inddragende oplevelser med deres legende optrædender.

Tobias Elof er en internationalt anderkendt ‘ukulelespiller, der som den første i verden studerer ‘ukulele på konservatoriet. Udover konservatorieuddannelsen har Elof boet på Hawaii (ukulelens fødested) og i Canada, hvor han har fået undervisning fra nogle af ukulelens mestre såsom James Hill, Kimo Hussey og Byron Yasui. Elof er særligt kendt for sin nordiske klang, som trækker instrumentet i nye retninger.

Nicolaj Wamberg er uddannet kontrabassist fra folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense. Siden 2011 har han særligt arbejdet med bevægelse og improvisation i sin musik. Han har desuden studeret på konservatoriet i Budapest, Newcastle og Göteborg og er kendt for sin fortællende tone og sit rytmiske nærvær.

Links
Hvalfugls hjemmeside
Facebook
YouTube
Instagram
Elof & Wambergs hjemmeside
Facebook
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.