• Iceage koncert VoxHall Aarhus
  • Tears koncert VoxHall Aarhus
  • Leizure koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

Iceage runder årtiet af med en håndfuld danske koncerter – herunder én på VoxHall i Aarhus.

… Læs mere

 

Iceage vender endelig tilbage til dansk jord, når de i januar 2020 spiller en lille håndfuld, hvoraf den ene finder sted denne aften på VoxHall. Koncerterne markerer afslutningen af årtiet, hvor de har etableret sig som et af de stærkeste livenavne på kloden. Det bliver den allersidste mulighed for at se bandet live, inden de går i studiet for at arbejde på et nyt album.

Koncerterne bliver også kulminationen på en intens turné, hvor bandet med deres seneste album “Beyondless” i bagagen har spillet flere end 200 koncerter over de sidste to år. Bandet har været på en omfattende rejse, der har sendt dem over flere kontinenter – eksempelvis bragte rejsen dem i sommeren 2019 til så forskellige steder som den legendariske festival Coachella i Californien og en koncert ved den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea.

Albummet “Beyondless” høstede roser over hele verden i anerkendte publikationer som Rolling Stone, The Guardian og Pitchfork. Sidstnævne havde “Beyondless” med på deres prestigefyldte liste over de 200 bedste album i 2010’erne.

Tears

Tears startede som et soloprojekt i 2015 med debutudgivelsen ”33” som afsæt derpå. Båndet, der blev udgivet af københavnske Posh Isolation, bar præg af et nyligt stiftet bekendtskab med Casiokeyboards og trommemaskiner og afsøgte en mere poppet og melodipræget tilgang til Jeppe Grønbæk Andersens musikalske virke og praksis, der ellers tidligere i højere grad lod sig definere af de mange hardcore/punk-bands, han frekventerede i og omkring den aarhusianske undergrund. Tears har sidenhen omend af flere omgange udviklet sig til et regulært band med flere roste udgivelser og koncerter i baggagen og fokuserer i dag i højere grad end tidligere på den videre udvikling og udbredelse af dén ærlige, kraftfulde og fængende melodibårne klaver- og guitarbaserede rockmusik, der karakteriserer bandet, sammenspillet og lyden af Tears anno 2020.

Leizure

Leizure er lyden af hårdtslående vinterdepressioner, der rives midt over af pumpende basgange, insisterende trommeslag, distortionindsmurte guitarfigurer og en skrigende saxofon, der folder sig som et jerntæppe om frontmand Zakarias Sandersons atonale drengevokal. Den nye plade ”Primal Hymns” afslører en større sårbarhed i gruppens rockkompositioner og åbner for et bredere vingefang, hvor det aggressive udtryk til tider byttes ud med en mere skrøbelig nerve som for eksempel kan høres på nummeret ”Romance And A Hustle”. Københavnske Leizure tog sine spæde skridt i begyndelsen af 2016, hvor frontmand Zakarias Sanderson havde skrevet en stak sange, han ønskede skulle udmønte sig i et fuldblods rockband. Med en fælles forkærlighed for Nick Caves The Birthday Party skabte den nydannede gruppe en lille håndfuld sange, som første gang så dagens lys på et næsten udsolgt Spillestedet Stengade den 8. april 2017. Kort tid efter tog de en tur i studiet med Patrick Kociszewski (Less Win, Visitor Kane, Tears) for at indspille debut-EP’en ”Leizure”, som udkom digitalt og fysisk i form af 100 kassettebånd. Udgivelsen af EP’en ”Leizure” gav blandt andet førstesinglen ”Still In It” spilletid på radiokanalen P6 Beat samt en kåring som ”Ugens Kanon” på talentprogrammet Karierrekanonen. De fem drenge har siden vist sig som et yderst intenst live-bekendtskab, når de velkomponerede rocksange får sin livlige nerve. I takt med tilblivelsen af de nye sange har gruppen sideløbende spillet en lang række koncerter med prominente navne såsom Duds (UK), Housewives (UK), Moaning (US), Bodega (US), Institute (US) og Culture CT (UK).

Links

Iceages hjemmeside
Facebook
Instagram
Tears på Facebook
Leizure på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.