• Ida Gard koncert Atlas Aarhus
  • The Magnettes koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

9. marts: Vi har fanget Ida Gard til en kort snak om koncerten – læs hele mini-interviewet længere nede.

Det går godt for Ida Gard, og syd for grænsen er tyskerne efterhånden helt klar over, hvem den nordjyske sangerinde er. Ida er netop hjemvendt fra en længere turné i Tyskland, hvor hun har spillet support for irske Ryan Sheridan. Allerede i starten af det nye år skal hun på landevejen i Tyskland igen – denne gang som hovednavn.

… Læs mere

 

Den travle nordjyde har dog ikke glemt Danmark – hun spiller således hele 11 koncerter rundt om i landet. Om de danske koncerter siger Ida Gard:

”Jeg glæder mig rigtig meget til at komme hjem og spille koncerter i Danmark. De sidste knap to år har fokus mest været på Tyskland. Det er fedt, at der sker ting i udlandet, men der er altid noget særligt og næsten familie-agtigt ved at spille i Danmark.”

Ida Gard har også fundet tid til både at skrive og indspille nyt materiale, og sangerindens tredje album forventes at udkomme i februar. Publikum kan derfor forvente at få en koncertoplevelse med både gamle kendinge og spritnyt materiale.

”Der kommer et nyt album til februar, og planen er at spille meget af materialet derfra. Men selvfølgelig også sange af ældre dato. Det seneste år har live-setup’et bestået af mig på sang/guitar og Anne Kirstine Winkler på trommer/kor. Og det her bliver så første gang, den konstellation skal på tour i Danmark. Det giver stor frihed og masser af spillerum kun at være to på scenen, men også nogle udfordringer, fordi musikken er indspillet med flere instrumenter. Vi kommer altså til at skulle være kreative i fortolkningerne af sangene.”

Idas musikalske karriere startede allerede som 9-årig, hvor hun begyndte at spille klaver. Et par år efter blev det guitarens tur – og via flere års samspil på den lokale musikskole og et længere ophold på Den Rytmiske Højskole i Vig tog hun i 2007 på sangskriverkursus på Rytmisk Center i København, hvor sangene nærmest væltede ud af hende. Hele fire sange fra det kursus er at finde på debutalbummet ”Knees, Feet & the Parts We Don’t Speak Of” – deriblandt ”On His Knees”, der i 2008 gav Ida Gard sejren i det års udgave af DR’s KarriereKanonen og dermed masser af spilletid på P3.

Den kompromisløse sangerinde lod os dog vente helt til november 2011, før debutalbummet ”Knees, Feet & the Parts We Don’t Speak Of” udkom – og det var bestemt ventetiden værd. Torben Bille kaldte det ”En debut, der bringer armene i vejret og får denne lytter til at gå i knæ.”

I 2013 var hun klar med opfølgeren til “Knees, Feet & Parts We Don’t Speak Of” – ”Doors”. Albummet “Doors” er delvist indspillet i New York, og det høres. New York klæder Gard, og Gard klæder New York. Albummet høstede meget ros og Nordjyske Stiftidende skrev blandt andet følgende: “… Mange danske sangskrivere kan man mistænke at skrive på engelsk for at camouflere, at de i virkeligheden ikke har noget på hjerte. Men Ida Gard er en lysende undtagelse.”

Vi kan med andre ord godt glæde os til 2016, der både byder på et nyt album og en større danmarksturné fra den travle sangerinde.

Mini-interview med Ida Gard
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Sammenspillet musik på ny grund. Vi har turneret i Tyskland i fem uger, når vi rammer Aarhus. Det betyder, at vi er godt varme og garanteret helt vildt glade for at kunne snakke dansk mellem numrene. Vi er to på scenen – elguitar, trommer og sang. Så man kan forvente lige dele singer/songwriter og rock.”

Hvad har du med af merch?
“Vi kører det rimelig old school, så der er både CD’er – alle tre album – vinyler, t-shirts og muleposer. Og gratis stickers.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Det skifter lidt. Det nye materiale har klart en friskhed, som jeg elsker. Især “Rocking Rodent”, “The Heat”, “Sons Of Isak” og “Womb” er sjove. Og resten.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Jeg er lidt utålmodigt anlagt og synes ofte, at der sker for lidt. Når man er på turné, er man i direkte kontakt med, hvad der sker. Man møder de mennesker, som lige har opdaget éns musik, man laver interviews og ser ringene i vandet helt tæt på. Man er i en slags høj-aktivitets-boble, som står uden for resten af verden. Det er ret tilfredsstillende.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At slippe for tidspunkter og minutiøst planlagte dage. Jeg plejer at have en til to dages alenetid i nattøj efter tour.”

Hvad skal der ske i resten af 2016?
“Vi er i gang med at planlægge efteråret, og det ligger endnu ikke fast, hvad der præcist kommer til at ske. Men i nær fremtid glæder jeg mig til at skulle til Pajala (byen i “Populærmusik Fra Vittula”, red.) og spille koncert for de mennesker, som har inspireret Mikael Niemi til at skrive bogen. Der tager vi op til maj og spiller på en lille lokal café.”

The Magnettes
Som support til koncerten tager Ida Gard den svenske popgruppe The Magnettes, der består af Rebecka Digervall og Sanna Kalla fra Pajala samt guitarist og producer Tomas Bäcklund Thuneström, med sig rundt i landet – netop byen Pajala binder de The Magnettes og Ida Gard sammen. Idas nye album ”Womb” er inspireret af forfatteren Mikael Niemis bestseller ”Populærmusik fra Vittula” – en bog, der netop handler om livet i den nordsvenske by. The Magnettes har i 2015 turneret både i USA, England, Spanien og Sverige, underskrevet en international pladekontrakt og udgivet singlen “Bones” under stor bevågenhed i hjemlandet . The Magnettes er netop nu aktuelle med singlen “Killers in A Ghost Town”. The Magnettes musik er blevet beskrevet som “fuckpop”, “glitter pop-punk” og “new wave mixet med electro-pop”. Særligt deres attitude på scenen har taget de europæiske spillesteder med storm. Noget, der blandt andet har fået den svenske avis Norrbottens-Kuriren til at kalde popgruppen fra Pajala for “fuldgyldige stjerner”.

Links
Ida Gards hjemmeside
Ida Gard på Facebook
Ida Gard på Instagram
Ida Gard på Twitter
The Magnettes på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.