• Ida Wenøe koncert Atlas Aarhus
  • Aza Falls koncert Atlas Aarhus
  • Cirkus Halvvejs koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Det er i øjeblikket kun muligt at købe billetter i forsalg her på vores hjemmeside. Det er således ikke muligt at købe billetter i døren – heller ikke på de enkelte koncertaftener.

7. september: Vi har fanget Ida Wenøe til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Med sit andet soloalbum ”The Things We Don’t Know Yet” har den danske folk noir-kunstner Ida Wenøe skabt en samling sange, som fra et dybt personligt udgangspunkt udforsker kærlighedens væsen. Det er en modnet sangskriver, der har skrevet disse ni nye sange. ”This little town girl from Scandinavia,” som hun synger i ”Circus Season”, har oplevet lidt af hvert på landevejen i de fire år, der er gået siden debutalbummet ”Time Of Ghosts” udkom. En udgivelse, der blev fulgt op med hundredevis af koncerter over hele Europa og i Nordamerika. Denne aften gæster hun Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

De nye sange er båret af en lyrisk inspiration, der tåler sammenligning med legender som Leonard Cohen, Joni Mitchell og Nick Drake. Samtidig er melodierne enkle og stærke, og stemmen har en indre troværdighed, som man bliver ramt af med det samme. Produktionen er på én gang legesyg og tidløs. Ida indspillede grundsporene til sangene selv i en hytte i Sverige, på sit gamle kvistværelse i Berlin og i et lille kolonihavehus i udkanten af København. Derefter tog hun i efteråret 2018 kontakt til sin gode ven – produceren Esben Svane. Sammen har de skabt det helt særlige univers med vævende, overjordiske korstemmer, æteriske blokfløjter, 50’er-inspirerede elektriske guitarer, underspillede trommer og små skæve lydeffekter. Alt sammen noget, der er med til at give pladen et helt særligt skær og trækker inspiration fra så forskellige steder som Neil Young, Sufjan Stevens og Twin Peaks.

Tidligere trio-succes

Ida var tidligere frontfigur i folk-trioen Boho Dancer. En trio, der fik succes i Danmark, efter de vandt DR Karrierekanonen i 2011. Ida gik imidlertid solo i 2014 og udgav i september 2015 debutalbummet ”Time Of Ghosts” i Norden. Albummet fik flot respons særligt fra udlandet. Wenøe har spillet koncerter og showcase-festivaler i England, USA, Sverige, Schweiz, Polen og Tyskland i løbet af de seneste par år. Hun har haft base i Berlin fra 2015-17 for at søge ny inspiration og bygge sin karriere op i Tyskland. Hun er nu tilbage i København.

“Time Of Ghosts” udkom i England i 2017 til rigtig flotte anmeldelser. Albummet blev fulgt op af to live-turnéer i april og november 17. En meget succesfuld optræden på Spot Festival samme år banede vejen for en udgivelse i Tyskland, Østrig og Schweiz i februar 2018. Resten af foråret brugte Wenøe på massiv tour-aktivitet i Wales, USA, Italien, Tyskland, Østrig, Danmark og Pakistan. Efteråret 2018 blev brugt på at indspille det nye album “The Things We Don’t Know Yet” i samarbejde med producer Esben Svane. Albummet udkom 12. april 2019 i et samarbejde mellem Songcrafter Music og engelske Integrity Records.

Interview med Ida Wenøe

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vores koncert består af en blanding af alt det følsomme og nærværende, man typisk kan forvente af en koncert med os, men der bliver også rocket max ud – lidt mere, end vi plejer. Vi har så meget energi, vi skal ud med efter at have været lukket inde så længe.”

Hvad kan du afsløre om sætlisten?
“Der er to nye numre med. Selvfølgelig den spritnye single “One Step”, og så en livepremiere på en kommende single “Johanna”, der har masser af country-vibes.”

Hvad har du med af merch?
“Jeg har selvfølgelig mine sidste to plader med både på vinyl, dobbelt-vinyl og CD, og så nogle postkort som man kan få ganske gratis.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Lige nu er det “One Step” og “Johanna”, fordi de er så friske og nye, men vi spiller også mit titelnummer fra min første plade “Time of Ghosts”, som jeg ikke har spillet i årevis, og den har fået et fedt skud ny energi. Den glæder jeg mig også vildt meget til at spille.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“Det har været SÅ dejligt. Vi har spillet i Ishøj på Kulturium og Baltoppen i Ballerup foran ægte levende mennesker, og så er jeg samtidig også på skoleturné med aarhusianske Who Killed Bambi, hvor vi spiller for en masse teenagere. Det er vildt sjovt og helt overvældende at gå fra slet ikke til at spille til at have et fuldstændig proppet koncertprogram.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“De skal da helt sikkert tjekke min nye musikvideo ud til “One Step”. Et DIY-projekt med stopmotion og valmuer. Ellers kan man jo se eller gense musikvideoen til “Another Kind of Love”, der ikke er for sarte sjæle.

Aza Falls

Aza Falls er fordybende, vævende lyd. Et blødt ekko imellem strenge, synthesizer og melankoli. Aza Falls er bølger af meditativ sirenesang, kaldende overtoner og mørke beats. Der er referencer til artister som Alice Coltrane, Björk og Massive Attack.

Aza Falls er hjertebarnet af sanger og komponist Stine Steendorph. Steendorph er født og opvokset på Langeland og nu bosat i København. Freejazz og popmusik er måske ikke den mest typiske blanding for en musiker, men det er med et bankende hjerte for begge, at Stine via sit musikalske virke har markeret sig som en vigtig spiller på musikscenen.

Links

Ida Wenøes hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Stine Steendorphs hjemmeside
Cirkus Halvvejs på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.