Ipek Yolu koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

25. september: Vi har fanget Ipek Yolu til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen, der tidligere forbandt kulturer verden over. Denne aften gæster bandet af samme navn Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Tunge elektro-cumbia grooves, saz riffs og surf-guitar smeltes sammen i en multikulturel smeltedigel af sydamerikanske rytmer, anatolsk psykedelisk folk og 60’ernes syrerock. Bandet præsenterer et unikt lydunivers, der bygger bro mellem fugtige tropiske urskove og støvede ørkener i en kaleidoskopisk blanding af musik fra alle verdenshjørner. Ipek Yolu består blandt andre af musikere fra Hudna, Junglelyd og AddisAbabaBand. De spiller stærkt dansabel musik præget af fri leg, nysgerrighed og improvisation. I front for bandet står den prisvindende multi-instumentalist og baglama-spiller Orhan Özgür Turan. Han modtog i 2018 prisen Global Roots Artist Of The Year ved Danish Music Awards Folk.

Interview med Ipek Yolu

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Koncerten på Atlas bliver speciel for os, da vi spiller vores første fuldlængde koncert og så endda på vores hjemmebane i Aarhus. Vi har inviteret to fantastiske jazzmusikere med os på scenen til denne koncert, som vil være med til at udfordre vores lydunivers og ikke mindst sørge for, at denne aften på Atlas bliver ganske speciel.”

Hvad kan I afsløre om sætlisten?
“Vi kan afsløre, at sætlisten denne gang indeholder numre, vi aldrig har spillet live før, og med konstellationen denne gang bliver alle numrene udforsket på en ny og spændende måde. Vi er et band, der elsker at invitere forskellige gæster, da det altid giver noget nyt og spændende til vores lyd. Vi opstod som band, da vi blev sammensat til en jam-aften arrangeret af Det Turkise Telt. Derfor er improvisationen noget, vi har lyst til at tage med os fremadrettet. Det er en del af vores DNA. I sættet har vi både egne kompositioner samt vores fortolkninger af gamle anatolske folkemelodier.”

Hvad har I med af merch?
“Vi medbringer desværre ikke noget merch denne gang. Vi er stadig et meget nyt band, så derfor har vi ikke nået at fokusere på merch endnu.”

Hvilket er jeres favoritnummer at fremføre live?
“Vi glæder os til at spille alle vores sange, da vi synes, de kan noget specielt allesammen. Vi laver musik, der tager lytteren på en rejse, og den rejse er Silkevejen anno 2019. For eksempel spiller vi et nummer i 6/8, som vi selv er utrolig stolte af. Det er for os et af de numre, der er med til at definere os som band, og vi synes med dette nummer, at vi har lavet noget originalt – noget som er unikt for vores sound, som måske ikke er hørt før. Nummeret rummer inspiration fra både afrobeat, anatolsk folk og ikke mindst bevægende rytmer fra Sydamerika. Så på en måde er det det ultimative hybrid-nummer.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi er blevet så godt modtaget på alle de venues, vi har besøgt. Tilbagemeldingen fra både arrangører og publikum har været overvældende. Her kan vi for eksempel nævne vores koncert på årets Roskilde Festival. Her gik alt op i en højere enhed, og vi spillede vores måske bedste koncert til dato. Det var så dejligt at se, at vi kunne vække campingfolket med tømmermænd så tidligt på dagen. Det blev simpelthen en fest, som folk ikke havde forventet, og hele pladsen var med! Senest spillede vi et velbesøgt Stengade i København, så vi er varme og super klar til Atlas-koncerten.”

Hvad skal publikum få tiden til at gå med indtil koncerten?
“Indtil koncerten kan publikum nyde vores nyeste live-video fra Roskilde Festival. Den er netop offentliggjort. Derudover så fik vi nogle super lækre anmeldelser fra vores Roskilde-koncert. Hvis man er nysgerrig på, hvad man har i vente på Atlas, kan disse også tjekkes ud hér (Undertoner) og hér (GF Rock).”

Links
Ipek Yolu på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.