Irah koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Irah er en dansk duo bestående af sangerinde Stine Grøn og pianist Adi Zukanović. Duoen udgav i 2016 mini-albummet “Into Dimensions”, der imponerede både danske og internationale musikkritikere samt affødte koncertbookinger på blandt andet Roskilde Festival, Sziget Festival og Eurosonic. Irah udgiver 24. maj deres nye album “Diamond Grid”, der udkommer på Tambourhinoceros. Denne aften gæster duoen Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Adi Zukanović og Stine Grøn mødtes i starten af 2015 i et lokale på det Rytmiske Musikkonservatorium i København for at spille og improvisere musik sammen. De fandt hurtigt ud af, at de havde en instinktiv musikalsk forbindelse sammen. En forbindelse, der med tiden skulle udvikle sig til bandet Irah, hvor også trommeslageren Oliver Laumann på daværende tidspunkt indgik.

Drømmende popmusik

Irahs drømmende popmusik opstod gennem fælles inspirationer fra ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning. Oliver Laumann forlod bandet i 2017, hvorefter Stine og Adi benyttede sig af skiftende trommeslagere på live- og studiefronten. På deres kommende album “Diamond Grid” er trommerne betjent af den anerkendte Seb Rochford. Han har spillet for blandt andre Polar Bear, Patti Smith og Brian Eno.

Adi og Stines uendelige musikalske nysgerrighed har fra starten været en essentiel drivkraft i Irah. Dertil er Stine og Adi begge virtuose instrumentalister. Adi blev ved den danske musikkritikerpris Steppeulven i 2017 kåret som Årets Musiker for hans arbejde med artister som Irah, Bisse, Kira Skov og Oh Land.

Bred anerkendelse

Adi, der er født i Sarajevo (Bosnien), flygtede som 4-årig til Danmark med sin familie, da krigen i Balkan brød ud. I flygtningecentrets legerum fandt Adi et lille keyboard. Han opdagede hurtigt den kraft og ro, som musikken kunne åbne op for ham. I dag er Adi blandt de mest eftertragtede pianister og keyboardspillere i Danmark og arrangerer derudover musikken for flere af de store danske symfoniorkestre.

Stine startede ligeledes i en tidlig alder både med musikken og med en forkærlighed for det overnaturlige. De to temaer blev hurtigt hendes afsæt mod et tilsyneladende ubesværet musikalsk udtryk, der for Stine kombinerer improvisatoriske teknikker med hendes dybe spiritualitet. Når hun ikke synger i Irah, synger hun for syge og døende privat.

Ved udgivelsen af Irahs mini-album “Into Dimensions” i 2016 modtog albummet bred anerkendelse fra danske musikkritikere, alt imens de modtog stigende opmærksomhed fra internationale medier som BBC Radio 6 Music, KCRW, The Line of Best Fit, Hype Machine og The405 samt mange andre.

Links
Irah på Facebook
Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.