Irah koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

13. september: Vi har fanget Irah-sangerinde Stine Grøn til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Irah er en dansk duo bestående af sangerinde Stine Grøn og pianist Adi Zukanović. Duoen udgav i 2016 mini-albummet “Into Dimensions”, der imponerede både danske og internationale musikkritikere samt affødte koncertbookinger på blandt andet Roskilde Festival, Sziget Festival og Eurosonic. Irah udgiver 24. maj deres nye album “Diamond Grid”, der udkommer på Tambourhinoceros. Denne aften gæster duoen Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

Adi Zukanović og Stine Grøn mødtes i starten af 2015 i et lokale på det Rytmiske Musikkonservatorium i København for at spille og improvisere musik sammen. De fandt hurtigt ud af, at de havde en instinktiv musikalsk forbindelse sammen. En forbindelse, der med tiden skulle udvikle sig til bandet Irah, hvor også trommeslageren Oliver Laumann på daværende tidspunkt indgik.

Drømmende popmusik

Irahs drømmende popmusik opstod gennem fælles inspirationer fra ceremoniel musik og moderne melodisk sangskrivning. Oliver Laumann forlod bandet i 2017, hvorefter Stine og Adi benyttede sig af skiftende trommeslagere på live- og studiefronten. På deres kommende album “Diamond Grid” er trommerne betjent af den anerkendte Seb Rochford. Han har spillet for blandt andre Polar Bear, Patti Smith og Brian Eno.

Adi og Stines uendelige musikalske nysgerrighed har fra starten været en essentiel drivkraft i Irah. Dertil er Stine og Adi begge virtuose instrumentalister. Adi blev ved den danske musikkritikerpris Steppeulven i 2017 kåret som Årets Musiker for hans arbejde med artister som Irah, Bisse, Kira Skov og Oh Land.

Bred anerkendelse

Adi, der er født i Sarajevo (Bosnien), flygtede som 4-årig til Danmark med sin familie, da krigen i Balkan brød ud. I flygtningecentrets legerum fandt Adi et lille keyboard. Han opdagede hurtigt den kraft og ro, som musikken kunne åbne op for ham. I dag er Adi blandt de mest eftertragtede pianister og keyboardspillere i Danmark og arrangerer derudover musikken for flere af de store danske symfoniorkestre.

Stine startede ligeledes i en tidlig alder både med musikken og med en forkærlighed for det overnaturlige. De to temaer blev hurtigt hendes afsæt mod et tilsyneladende ubesværet musikalsk udtryk, der for Stine kombinerer improvisatoriske teknikker med hendes dybe spiritualitet. Når hun ikke synger i Irah, synger hun for syge og døende privat.

Ved udgivelsen af Irahs mini-album “Into Dimensions” i 2016 modtog albummet bred anerkendelse fra danske musikkritikere, alt imens de modtog stigende opmærksomhed fra internationale medier som BBC Radio 6 Music, KCRW, The Line of Best Fit, Hype Machine og The405 samt mange andre.

Interview med Stine Grøn

Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Det er en oplevelse i sig selv at have chancen for at opleve legendariske Sebastian Rochford på trommer. Med ham bevæger vi os ind i en meditativ tilstand, hvor musikken får lov at bevæge sig fra. Det er samtidig også live-uropførelsen af “Diamond Grid” sammen med Seb. Med musikken skaber vi et rum med nærvær og tidløshed, hvor lytteren kan forvente at glemme verdenen udenfor for en aften”

Hvad har I med af merch?
“Man kan købe både “Into Dimensions” og “Diamond Grid” på vinyl og også “Diamond Grid” på CD.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Egentlig synes vi, det er fantastisk at spille alle vores numre. Når vi er nået ind i den tilstand, vi søger, føles en hel koncert somme tider som ét langt track, at det hele hører sammen som en enhed. Når det er sagt, holder vi begge meget af at spille “Fast Travelling”.”

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vores sidste koncerter har været fantastiske – der har vi spillet som duo, og det har været virkelig fedt at dyrke det udtryk, men nu glæder vi os helt enormt til at spille med trommer igen!”

Tundra

Tundra laver pop, der er inspireret af musik fra hele verden. Fra det nordlige Skandinavien til det sydligste Indien. Fra det vestligste Afrika til det østligste Asien.

Links
Irah på Facebook
Instagram
Tundra på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.