• Jacob Bellens koncert VoxHall Aarhus
  • Marie Eline koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

16. april: Vi har fanget Jacob Bellens til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Fans af den karismatiske sanger og sangskriver Jacob Bellens kan allerede nu begynde at glæde sig til april, hvor han gæster otte danske byer med band og et mere upbeat og groove-baseret udtryk.

… Læs mere

 

Jacob Bellens udgiver sit fjerde soloalbum i marts 2018 og drager efterfølgende på turné rundt i Danmark, hvor han besøger 8 udvalgte byer. Her kan publikum se frem til koncerter, der efter Bellens’ eget udsagn bliver mere uptempo end tidligere:

”Stilen bliver til dels mere elektronisk – der vil være mere fokus på bas og trommer og efter al sandsynlighed fire mand udover mig selv på henholdsvis trommer/pads, synth, el og synthbas samt guitar. Vi rammer øvelokalet i slutningen af oktober og til at begynde med er planen at omsætte den kommende plade til et udtryk, der giver mening i livekontekst.”

Bellens seneste single “Whenever”, der er i høj rotation på dansk radio, viser den nok til dato mest poppede side af sangeren med den store stemme.

Udover sange fra den kommende udgivelse vil Jacob Bellens og band spille materiale fra bagkataloget, hvor han har udvalgt de mere rytmiske sange til setlisten. Bellens udtaler:

”Vi kommer også til at spille mit katalog, hvor jeg nok vil gribe fat i flere af de mere rytmisk funderede ting, der ikke har været så meget fokus på i de senere års koncerter.”

Det nye album følger op på den støt voksende succes, Bellens har oplevet rundt om i Europa. Sidste års “Polyester Skin”-album og i særdeleshed single-udspillet derfra, “Untouchable”, gav for alvor Bellens hul igennem derude.

Jacob Bellens har udgivet albums i forskellige konstellationer siden 2004 – herunder tre album med duoen Murder, fire album som forsanger i I Got You On Tape samt tre soloplader, “The Daisy Age” (2012), “My Convictions” (2014) og “Polyester Skin” (2016). Af anmelderne bliver han betegnet som “…en af de helt særlige og vigtige figurer i det danske musikmiljø” (Information), og hans stemme, fraseringer og sangskrivning er “… et kapitel for sig” (Politiken).

Glæd dig til at opleve den ydmyge og gådefulde kunstners musik og lyrik i selskab med nyt band.

Interview med Jacob Bellens
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Et sæt bestående af sange fra dels min nyeste plade samt den forrige plus det løse spillet af et band, der er samlet til lejligheden, og som jeg allerede er blevet enormt glad for! Umiddelbart føler jeg, at de rytmiske tracks fra de sidste par plader, jeg har lavet, bliver forløst på en rigtigt god måde af de drenge, jeg har med på denne tour, og jeg glæder mig i det hele taget nok bare virkeligt meget til at spille!”

Hvad er dit forhold til aftenens anden optrædende, Marie Eline?
“Marie er en ret vild pige, som jeg har fulgt fra sidelinjen i mange år. Hun er inkarnationen af en kunstner, der kun gør det, hun har lyst til, og jeg synes, at hendes sangskrivning samt musikalske æstetik hører til noget af det mest spændende, vi har herhjemme i øjeblikket – på trods af at hun endnu primært udgiver på Soundcloud og dermed ikke har det store publikum. Det synes jeg jo, at vi skal have lavet om på…”

Hvad har du med af merch?
“De sidste to soloplader på vinyl, måske nogle Murder “Stockholm Syndrome”-vinyler, nogle Murder “Gospel Of Man”-CD’er, alle fire soloplader på CD og måske lige to eller tre eksemplarer af “Do You Have Anything Harder” 7”-vinylen, hvis jeg kan finde den, hehe.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“I øvelokalet er det i øjeblikket nok en battle mellem “Whenever” – en single, der udkom sidste år – og “Renegade” fra den plade, der lige er kommet. De er begge ret sjove at spille.”

Hvordan er dine seneste koncerter gået?
“I skrivende stund er turen ikke begyndt endnu, så den seneste koncert, jeg har spillet, var mutters alene i min barndomsbys kirke for omkring en måned siden. Det var både bevægende og ret specielt, da det samtidigt også var på 20 års dagen for min mors død, og der var enormt mange folk, jeg ikke havde set i lang tid. Det var en dejlig oplevelse.”

Hvordan vil du beskrive dit backingband?
“De er toplækre allesammen og nogle virkeligt søde mennesker. Derudover spiller de virkeligt godt sammen og er alle på hver deres måde nogle ret vilde musikere. Jeg er ret oppe at køre over konstellationen og den måde, de lyder på i øjeblikket, haha.”

Hvilket livenavn (band og/eller solokunstner) er dit yndlings – og hvorfor?
“Hmm svært spørgsmål. Måske min kæreste når hun synger for sig selv derhjemme. Det har altid rørt mig på en ret vild måde. Ellers kunne det være Anders Mathiasens projekt Vessel, når de spiller det danske materiale – for eksempel fra “Nyt Alfabet”, som kom for nyligt.”

Hvordan vil du beskrive dit seneste album, “Trail Of Intuition”?
“Også svært. Det er den første plade, jeg har produceret selv et langt stykke henad vejen, så det er ret vanskeligt for mig at sige noget objektivt om den. Der er lidt til gulvet, lidt til høretelefonerne og forhåbentligt lidt til både hjertet og tankerne.”

Hvad er dine planer for sommeren og efteråret?
“Jeg tror, jeg lige træder et skridt tilbage og tillader mig selv ikke at have så travlt – det er ihvertfald det, jeg tænker lige nu. Jeg kunne godt tænke mig at blive bedre til at producere og vil gerne fortsat skrive mere til andre artister. Umiddelbart tror jeg, at jeg skal afsøge og eksperimentere lidt.”

Marie Eline
Den danske sangerinde og sangskriver Marie Eline er en ener på den danske musikscene. Hun har sunget i en lang række sammenhænge og på forskellige udgivelser (Mit Nye Band, Traening, Thulebasen, Peter Peter & Peter Kyed etc.). Hun arbejder pt. med sangskrivning og melodiuniverser funderet i nordiske viser og popmusik fra sin egen opvækst videreført til nutiden. Marie Elines mål er at inspirere især unge kvinder (m/k) ved at lade det uperfekte og det uskolede stå som et værdigt bud på en udfoldelse og en afsøgning af nye elementer i dansksproget sangskrivning.

Links
Jacob Bellens’ hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
SoundCloud
YouTube
Marie Eline på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.