Jakob Bro koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Bemærk: Koncerten er en siddekoncert.

Bemærk: Det er muligt at købe billet i forsalg til alle Sun Ships Jazz Festival-koncerter for 360 kroner (300 kroner indtil 11/5) hér.

Den danske ECM-guitarist Jakob Bro har spillet med så forskellige navne som Paul Motian, Tomasz Stanko, Lee Konitz, Andrew Cyrille, Bill Frisell, Joey Baron, Thomas Knak, Jørgen Leth og Palle Mikkelborg. I 2018 er han aktuel med sin forrygende kvartet, der netop har udsendt albummet “Returnings” og foruden guitaristen tæller Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen.

… Læs mere

 

Den 40-årige Jakob Bro har udgivet 14 plader som bandleder med et bredt udvalg af prominente danske og amerikanske musikere. Den aarhusianske guitarist og komponist, som startede karrieren i grupper som Beautiful Day og I Got You On Tape, har turneret internationalt med Tomasz Stanko og Paul Motians grupper. Sideløbende har han udgivet musik i eget navn, samarbejdet med digterne Jørgen Leth og Peter Laugesen samt elektroniske musikere som Thomas Knak, hvilket måske viser spændvidden i et musikalske virke, der strækker sig fra det lyriske til det avantgardistiske lydmateriale.

Den norske trommeslager Jon Christensen, der kun sjældent optræder nu om dage, fik sit store gennembrud i slutningen af 60’erne og 70’erne, da han spillede med Keith Jarretts legendariske European Quartet, George Russell, Jan Garbarek og mange, mange flere. I mere end 40 år har han været indbegrebet af den skandinaviske lyd på ECM Records, blandt andet også med Palle Mikkelborg, så derfor er det lidt at et scoop, at Christensen nu genoptager samarbejdet med Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg på albummet “Returnings”, der er produceret af Manfred Eicher selv.

“Returnings” udkom i foråret 2018 til flotte anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor anmelder Thomas Michelsen gav seks ud af seks mulige hjerter under overskriften: “Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed”.

Links
Jakob Bros hjemmeside
Facebook
YouTube
SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.