Jakob Bro/Palle Mikkelborg/Thomas Morgan/Joey Baron koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

7. juni: Vi har fanget Jakob Bro til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Bemærk: Du kan købe billet i forsalg til alle Sun Ship og Phonognoms Jazzfestival-koncerter for kun 325 kroner lige hér.

To stærke stemmer i dansk jazz forenes, når Jakob Bro og Palle Mikkelborg går på scenen sammen i denne eksklusive festivalkoncert.

… Læs mere

 

Bro og Mikkelborg – to markante musikere fra hver sin generation, men med flere ting til fælles. De er begge kendetegnet ved en lyrisk tone og et dragende musikalsk univers. De har gennem karrieren til stadighed afsøgt nye musikalske muligheder – og har derfor også begge sat et umiskendeligt fingeraftryk på dansk jazz.

Jakob Bros lysende talent er ikke længere nogen hemmelighed, hverken herhjemme eller i udlandet. Med projekter som Jakob Bro Trio, Bro/Knak, Jakob Bro Tentet, en trilogi med Lee Konitz – og meget andet – er han en musiker, der konstant udvikler og redefinerer jazzens sprog. Således er det også kun naturligt, at Bro snart udgiver sit andet trioalbum på det hæderkronede tyske pladeselskab ECM Records.

På selv samme selskab vil Jakob Bro og Palle Mikkelborg kun en uge efter denne koncert indspille deres første album sammen, ligeledes som kvartet. De to har gennem en årrække haft dette projekt i støbeskeen og koncerten her og den efterfølgende ECM-indspilning er derfor på mange måder en kulmination på deres musikalske venskab.

Deres medmusikanter denne aften er ligeledes et generationsmøde mellem to fremtrædende musikere – den fænomenale og altid nærværende bassist Thomas Morgan og den legendariske trommeslager Joey Baron. Musikere der har beriget utallige konstellationer med deres talent og i disse år intensiverer deres sammenspil yderligere som medlemmer af netop Jakob Bro Trio.

Line up
Jakob Bro (guitar/komposition)
Palle Mikkelborg (trompet/komposition)
Thomas Morgan (bas)
Joey Baron (trommer)

Interview med Jakob Bro
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Rent teknisk så arbejder Palle og jeg i disse dage på ny musik, som vi skal indspille ugen efter koncerten. Så publikum kommer til at høre, hvad vi arbejder på i forhold til denne indspilning. Musik skrevet af både Palle og jeg. På et mere filosofisk plan vil jeg foreslå ikke at forvente noget, men i stedet komme med åbne ører og åbent sind.”

Hvad har du med af merch?
“LP’er, CD’er (både mit eget label Loveland og ECM Records) plus måske lidt Loveland T-shirts.”

Hvordan er det arbejde sammen med Palle Mikkelborg?
“Dejligt! Jeg har lyttet til hans musik, siden jeg var helt ung og selv spillede trompet, så han har på en eller anden måde, og lige så længe jeg kan huske, været en del af mit liv. Jeg er meget taknemmelig for det venskab, vi har idag.”

Hvad giver det dig at arbejde sammen med ham?
“Det er uvurderligt for mig både på et musisk og menneskeligt plan. Og lærerigt. Det private rum, vi har sammen, er vigtigt. Det er dér, i vores venskab, at jeg lærer og forstår hvorfor Palles musik lyder, som den gør. Hvorfor den skiller sig ud. Og det føles som en stor gave at være netop dér i hans liv. Det er jeg meget taknemmelig for. Jeg kan ikke forklare det bedre. Det tager tid. Både relationen og musikken. Og det er godt.”

Hvad er det bedste ved at være på turné?
“Den bedste måde at udvikle musikken på for mig er at være på turné. At spille hver dag i længere perioder er det, jeg lærer allermest af. Det er på den måde, min musik virkelig flytter sig.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en veloverstået turné?
“At slippe for flyvemaskiner og logistik.”

Hvad er dine planer for resten af 2016?
“Dagen efter koncerten på Atlas skal jeg spille en koncert i Bruxelles og derfra til Oslo og mødes med Manfred Eicher, Palle, Thomas Morgan og Jon Christensen for at indspille en ny plade for ECM Records. I august skal jeg spille en duo-koncert med Daniel Jobim til åbningen af den danske pavillon til OL på Ipanema-stranden i Rio. I september skal jeg spille med min trio (Joey Baron og Thomas Morgan) i Seoul, Korea og måske i Japan. Jeg har release af min næste trioplade på ECM i september/oktober (Thomas Morgan og Joey Baron). Vi skal i november spille cirka 25 release-koncerter i Danmark, Tyskland, Belgien, Holland, Polen, Østrig, Schweiz, Italien og Slovenien. I december har jeg muligvis en mindre turné med et kollektiv, jeg er med i, der hedder 4 Konger (Peter Laugesen, Nicolai Munch-Hansen, Jesper Zeuthen, Jim Black og mig). Jeg elsker det orkester og håber, vi kommer ud at spille.”

Arrangementet er støttet af Aarhus Jazzfestival, DMF og DJBFA / Komponister og Sangskrivere.

Links
Jakob Bros hjemmeside
Jakob Bro på Facebook
Jakob Bro på YouTube
Jakob Bro på SoundCloud
Palle Mikkelborgs hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.