Om koncerten

Jakob Bro/Thomas Morgan/Jon Christensen ”ECM Release” + Agusti Fernandez/Niels Lyhne Løkkegaard/Bjørn Heebøll

Bemærk: Entréen lyder på 90,- i døren for medlemmer af Sun Ship.

Agustí Fernández | Niels Lyhne Løkkegaard | Bjørn Heebøll debuterede i 2014 ved en koncert under Copenhagen Jazzfestival, og ved denne lejlighed kunne man første gang opleve den spanske pianist Agustí Fernández i Danmark.

Trioen arbejder med improviseret musik i alle former- fra abstrakte lydlandskaber til det hyper-frenetiske og impressionistisk-sfæriske.
Agustí Fernández | Niels Lyhne Løkkegaard | Bjørn Heebøll er albumaktuelle feb. 2015

Agustí Fernández, piano (f. 1954) er en helt central figur på den internationale improvistations og avantgarde-scene. Agusti Fernandez har således spillet med bl.a. Barry Guy, Mats Gustafsson, Evan Parker, Ken Vandermark, Nate Wooley, Derek Bailey og mange andre.

Niels Lyhne Løkkegaard, altsaxofon og blokfløjte (f. 1979) har med sine seneste to udspil “Sikorsky” (2013) og “SOUND X SOUND – MUSIC FOR 8 RECORDERS” (2014) afsøgt hvordan vi sanser lyd og hvorledes lyd påvirker os, og Løkkegaard fremstår i dag som en af mest nysgerrige og markante kunstnere på scenen. Således skrev Politiken: “Sikorsky tvinger til at overveje hvad musik egentlig er…en fascinerende og modig udgivelse.”

Bjørn Heebøll, trommer (f. 1980) Har spillet og/eller indspillet med bl.a.: Copenhagen Art Ensemble (CAE.), Herb Robertson, Chris Speed, Peter Brötzmann og Evan Parker. Heebøll danner ligeledes halvdelen af den støjelskende duo BODABODA.

Jakob Bro/Thomas Morgan/Jon Christensen ”ECM Release”

Atlas byder under Vinterjazz på releasekoncert for “Gefion”, Jakob Bros debutalbum på det legendariske pladeselskab ECM. Med sig har han den stærke trio fra albummet.

Efter at have sat et monumentalt aftryk på dansk jazz med den anmelderroste albumtrilogi ”Balladeering-Time-December Song” tager guitarist og komponist Jakob Bro nu et nyt og stort karriereskridt med albummet “Gefion”. Det har længe ligget i kortene, at han skulle udgive på det legendariske label ECM, for hans lyriske og søgende lyd er som skabt til dette selskab. Som sideman har han da også allerede slået sine folder på ECM-udgivelser med Tomasz Stanko og Paul Motian, men med “Gefion” udkommer så hans ECM-debut som kapelmester.

Med på pladen er bassisten Thomas Morgan og trommeslageren Jon Christensen.Jakob Bro’s triosamarbejde med netop denne gruppe startede i 2012 med to koncerter på Copenhagen Jazz Festival. Siden har trioen turneret i Ungarn, Østrig, Tyskland, Belgien, Italien, Norge, Finland, Rumænien, Ungarn og Japan. “Gefion” er indspillet i det legendariske Rainbow Studie i Oslo med Jan Erik Kongshaug som tekniker og med Manfred Eicher som producent.

Jakob Bro har erobret sin position med sit fængslende sagtelige og svævende lydunivers, som har udløst hele 5 Danish Music Awards, mens han samtidig er blevet medtaget i Jazz Danmarks Hall of Fame. Bro behersker hele udtrykspaletten med impulser fra nær og fjern i sit originale guitarspil, og giver i forbindelse med sin udgivelse koncert på Atlas sammen med uforlignelige Thomas Morgan og Jon Christensen.

Amerikanske Thomas Morgan er kontrabassist med en unik tilgang til instrumentet og en enestående musisk forståelse. Han har turneret over hele verden som medlem af Paul Motains bands, bla. i John Abercrombie Quartet, Dave Binney Quartet, Steve Coleman and Five Elements, Tomasz Stanko New York Quartet. Det er Morgans ekstraordinære måde at være tilstede i øjeblikket i musikken, mens han tilsætter sin egen signatur, som har gjort ham til en af tidens internationale jazzscenes mest efterspurgte bassister.

Jon Christensen er intet mindre end en levende legende i jazzsammenhæng. Man kan bla. høre Christensens diversitet som trommeslager og percussionist på ECM-udgivelsen “Rarum”, et elegant testamente over hans status som en af tidens helt store mestre indenfor moderne jazz. I 60’erne spillede Christensen med saxofonisten Jan Garbæk på adskillelige plader med komponisten George Russell. Indenfor de seneste 30 år har Christensen medvirket på over 55 udgivelser på det højt estimerede og prestigefyldte pladeselskab ECM med kunstnere som Keith Jarrett, Jan Garbarek, Bobo Stenson, Eberhard Weber, Ralph Towner, Barre Phillips m.fl.

Anmeldercitater
“A spell is cast by music so rapt and patient and intense”
– Anmeldelse ”Balladeering” fra albumtrilogien “Balladeering-Time-December Song” (JazzTimes).

“Jakob Bro’s musikalske linedans, frit svævende i rummet, lykkes over al evne på det nye album – et af de suverænt bedste i 2011. DEN har været længe undervejs, »den nye inderlighed« i den yngre ende af dansk jazz. Den har for længst haft sine udtryk i andre dele af europæisk jazz – fra Tord Gustavsen til Yves Robert. Den danske udgave af »den nye inderlighed« har Jakob Bro været med til at skabe grobund for. Men han er i sin helt egen liga”.
– Anmeldelse ”Time” fra albumtrilogien “Balladeering-Time-December Song” (Weekendavisen).

“December Song er fuldendelsen af en trilogi, der kommer til at stå som et højdepunkt i dansk jazz”
– Anmeldelse ”December Song” fra albumtrilogien “Balladeering-Time-December Song” (Jazznyt).

Links
Niels Lyhne Løkkegaards hjemmeside
Agustí Fernández’ hjemmeside
Jakob Bros hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.