• Janove koncert VoxHall Aarhus
  • IAMJJ koncert VoxHall Aarhus

Om koncerten

21. marts: Vi har fanget Janove til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Nu kan Janove Ottesen for første gang opleves med sit nye band, siden Kaizers Orchestra gik i opløsning.

… Læs mere

 

Janove er kendt af de fleste som én af Skandinaviens mest markante frontfigurer fra tiden med det folkekære band Kaizers Orchestra. Sidst, han stod på scenen, var for over tre år siden sammen med netop Kaizers, som han kalder “Moderskibet”. Dengang afsluttedes Kaizers-kapitlet med otte koncerter på stribe i DNB Arena i Stavanger, hvor bandet spillede for mere end 40.000 publikummer.

Nu tager han for alvor fat på egen hånd med et forrygende nyt album og et sprudlende liveshow, der får premiere på hjemmebanen i Stavanger den 15. marts og altså allerede få dage senere kan opleves på VoxHall.

Helt alene er han dog ikke om projektet. Han har sammensat et band med musikere fra øverste hylde, som Janove selv beskriver således:

“De er alle gamle venner eller kolleger, som hver og én er helt fantastiske mennesker, musikere og artister. Jeg er 41 år og faktisk den yngste i bandet. Det er en taktisk genistreg, synes jeg. Så er jeg stadig ham den unge og lovende, der endnu er up and coming.”

Bandet er:
Børge Fjordheim på trommer (Morten Abel, Cloroform, Sivert Høyem)
Mattias Hellberg på guitar (Håkan Helstrøm, Soundtrack Of Our Lives)
Micke Lohse på piano og orgler (Atomic Swing, Stefan Sundstrøm)
Gulleiv Wee på bas (The September When)

Hidtil har Janove udgivet fire singler i Norge. Første nummer, der blev frigivet, var “Regnbuen Treffer Oss Ikkje Lenger”.

Det andet, der havde den evigtgyldige titel “Verden Går Til Helvete, Tralala”, udkom i sommeren 2016 og beskrives bedst som en regulær rock-banger. En rigtig signatur-sang, hvor han på vanlig vis blander sine favoritgenrer. Sangen blev lystigt spillet på NRK P3 sommeren over.

Tredje-singlen “Marlene” (udtales som på fransk – Marlén) landede den 23. september i år. Nummeret er en rocksag med masser af drive og med den velkendte Janove-poesi, der byder på både billedskabende og surrealistisk drømmende passager. Der er garanti for fællessang.

I anledning af nærværende koncert-annoncering er Janove klar med fjerdesinglen “Aldri La De Tru De Er Bedre Enn Deg”. Et nummer, der ikke mindst live må forventes at indkapsle alle de ingredienser, som vi over årene har lært at kende manden for.

Albummet “Artisten & Marlene” udkommer den 10. februar 2017 og vil være tilgængeligt på såvel dobbelt-vinyl som stream. Kender vi Janove ret, kommer både albummet og de kommende koncerter til at holde et højt niveau, og kender vi fansene ret, bliver det både varmt og svedigt i salen med fællessang fra første nummer.

Interview med Janove
What can the audience expect from the show?
“A very tight and grown up band who plays music because we love the performing arts.”

What merch do you bring?
“T-shirts, hoodies, sweatshirts, album on LP and CD, plus four limited edition super high quality posters. If you buy you also get a net and some stickers.”

Which song do you prefer performing live?
“”Perler & Svin” plus most of the others.”

How have your most recent concerts been?
“We started last Wednesday and it was good, but we did a 100 small adjustments. We did the next one on Thursday and it was great, and we did a 100 more adjustments, and on the Friday it was so close to how we wanna do a perfect show so we only adjusted 5 small things for the Saturday show. We’re going forward really fast. Great band!”

Which live act (band and/or artist) is your favorite – and why?
“Depends on the mood but nothing can beat Rage Against The Machine at their peak.”

How would you describe your bandmates?
“They are all great people, all very good artists and all older than me.”

How would you describe your new album, “Artisten & Marlene”?
“Smashing. It has a little bit of many things and it’s the diversity and mix of genres that compells me, and hopefully you too.”

What are your plans for the summer and autumn?
“Festivals every weekend all summer, and 10 more club shows in October and November. And after that, in 2018, I’d like to do it all again!”

IAMJJ
I ind- og udland har det gennem det seneste år boblet omkring den unge, selvlærte danske sangskriver IAMJJ. Med sin selvbetitlede EP, der udkom i oktober sidste år, gav han for første gang en fuld introduktion til sin dobbelttydige verden, hvor det smukke og det grimme, det stærke og det sårbare vikler sig ind i hinanden. På Spot og senest på Reeperbahn i Hamburg har IAMJJ markeret sig som en fremtrædende figur inden for ny dansk sangskrivning. For med sine blot 23 år tør han både i lyrik og lyd tumle med de allersværeste emner og udtryk.

Links
Janoves hjemmeside
Janove på Facebook
Janove på Instagram
Janove på YouTube
IAMJJ på Facebook
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.