Jørgen Leth & Reverse koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

3. september: Vi har fanget trommeslager i Reverse, Terkel Nørgaard, til en kort snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Digteren, stemmen og verdensmanden Jørgen Leth og den unge gruppe Reverse vender tilbage til Atlas, hvor de sammen tidligere har spillet udsolgte koncerter.

… Læs mere

 

Som en af landets største og mest stilskabende digtere har Jørgen Leth ved flere lejligheder lagt stemme og ord til succesfulde musikalsk/poetiske samarbejder. Med Reverse har han fundet en gruppe, der med et vidtfavnende og lyrisk udtryk virkelig formår at løfte ordene til nye højder. Den store jazzelsker Jørgen Leth crooner sig stilsikkert gennem det gennemførte lydbillede, og begge parter har givet udtryk for en stor gensidig inspiration ord og musik imellem.

Reverse blev dannet i 2011 på initiativ af trommeslager og komponist Terkel Nørgaard – trioen spiller moderne jazz med en stærk melodik, der sammen med nordens mystik og den amerikanske altfavnende rytmik danner rammen om deres univers.

Gruppen, der blandt meget andet har optrådt på Copenhagen Jazz Festival og VinterJazz, udgav i efteråret 2014 debutalbummet “Awakening”, der af GAFFA fik følgende ord med på vejen:

“Deres materiale, arrangementerne, simpliciteten (og den samtidige kompleksitet) i udtrykket, det åbenlyse nærvær, den individuelle roen, den åbne samklang og enheden. Alt det gør, at resultatet (debutalbummet) er blevet meget, meget lytteværdigt, præget af engageret udforskning, teknisk overskud og åbenlys musikglæde.”

Line-up
Jørgen Leth – Recitation
Terkel Nørgaard – Trommer
Søren Gemmer – Klaver
Jesper Thorn – Kontrabas

Interview med Terkel Nørgaard
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Publikum kan forvente at høre en af landets fornemmeste digtere, Jørgen Leth, recitere sine digte helt tilbage fra “Gult Lys” i 1962 frem til “Hvad er det nu det hedder” i 2011, i selskab med Jesper, Søren og jeg, der skaber musikken på stedet til Jørgens digte – fri improvisation/instant composition – det er det felt, vi arbejder i. Og fordi vi arbejder på den måde, vi gør, ændrer og indretter Jørgen sig efter de musikalske omgivelser – derfor er der aldrig nogle af hans digte, der bliver læst op ens to gange. Musikken er heller aldrig ens til de samme digte, og derfor er der aldrig nogle af vores koncerter, der er ens. Der sker noget nyt hver gang, og det er det meget smukke ved dette samarbejde – det er utrolig levende, og det bevæger sig hele tiden fremad i takt med tiden. Så selvom man måske hørte os sidste år på Atlas, så har man ikke hørt det, vi gør i år. Der er altid noget ganske nyt at komme efter – hver gang.”

Hvad er det bedste ved at turnere og være på landevejen?
“Noget af det bedste ved at turnere er for det første, at vi hele tiden er i gang med at gøre det, vi elsker – at skabe nye veje igennem poesien og musikken for et nyt publikum et nyt sted hver aften. Vi kommer nærmest i en euforisk tilstand, når vi igen og igen får lov til at gøre det, vi elsker. Det er også at rejse fra sted til sted – opdage nye steder i Danmark, vi aldrig har været eller at komme tilbage til, steder vi har været flere gange og dét at møde gamle venner, nye venner og tale med dem, høre deres historier; det er noget, der giver energi til vores koncerter. Alle oplevelserne udenfor og ikke mindst på scenen.”

Hvad er det bedste ved at færdiggøre en turné og komme hjem?
“Det er alle minderne og oplevelserne, der sidder i en. At tænke tilbage på dem og vide at man givet en oplevelse videre til nogle mennesker, der kom med åbent sind til vores koncerter. Og så kan vi jo kun glæde os over, at der ikke er lang tid til, at vi skal afsted igen – vi ser utrolig meget frem til at komme tilbage til Aarhus. Byen og Atlas står os alle fire utrolig nær.”

Links
Jørgen Leths hjemmeside
Jørgen Leths blog
Reverse på Facebook
Reverse på SoundCloud
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.