Kalaha koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

22. januar: Vi har fanget Kalaha-trommeslager Emil de Waal til en snak om koncerten – læs interviewet længere nede.

Den DMA-vindende gruppe Kalaha udforsker grænselandet mellem elektro og afro-jazz og gæster denne aften Atlas i Aarhus.

… Læs mere

 

I efteråret 2018 fulgte Kalaha op på deres DMA-vindende album “Masala” med en helt ny udgivelse.

Med inspiration i lige dele vest-afrikansk funk, techno-rave og jazz-improvisation er Kalahas musik et konstant foranderligt mix af skæve indfald, løssluppen energi og præcision. Om gruppens genreoverskridende cocktail af personligt lyd-design og virtuose instrumentale indslag, skrev DMA-juryen:

”De formår, med deres uhøjtidelige tilgang til musikken og idérige lydlandskaber, at pege den danske jazz i en spændende retning og viser ligeledes, hvordan globaliseringen har bidt sig fornøjeligt fast på den danske musikscene.”

Foruden at vinde en DMA for årets særudgivelse i 2017 har Kalaha været i rotation på radioplaylister over hele verden – blandt andet hos den anerkendte engelske DJ og BBC-vært Gilles Peterson. Sidstnævnte sagde om udgivelsen “Masala”: “Brilliant album! Very tropical again! You can hear that African lo-fi influence on the whole album”.

Gennem en lang række koncerter i Danmark og udland har bandet til stadighed formået at forny deres liveudtryk. Senest med et spektakulært lys-design af Obscura Vertigo. Sammensmeltningen af lyd og lys understreger, at Kalaha først og fremmest er et band, der skal opleves live.

Siden bandets første optræden på Strøm Festival 2013, har de elektroniske producere Rumpistol og Spejderrobot samt guitaristen Niclas Knudsen (Ibrahim Electric) og den allestedsnærværende trommeslager Emil de Waal stået som garanter for en smittende live-magi, der blev foreviget på debutalbummet ”Hahaha”, som Soundvenue dekorerede med fem stjerner med begrundelsen: “Selv uden forhistorien beviser albummet, at ellers forskelligartede genrer kan finde hinanden på smukkeste vis.”

Emil de Waal (trommer, elektronik)
Niclas Knudsen (guitar, talk-box)
Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik)
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

Interview med Emil de Waal
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Vi kommer og spiller den helt nye musik fra vores EP “Mama Ngoma”. Og så har vi vores superfede specialdesignede LED-lys fra Obscura Vertigo med.”

Hvad har I med af merch?
“Vi har de sidste eksemplarer af vores Danish Music Award-vindende vinyl “Masala” med til salg. Det er ved at være absolut sidste chance for at få fingre i den.”

Hvilket er dit favoritnummer at fremføre live?
“Vores nye nummer “Dragon Jenny” fra “Mama Ngoma”-EP’en er virkelig skønt at spille.” (se musikvideoen til nummeret hér)

Hvordan er jeres seneste koncerter gået?
“Vi har faktisk holdt en lille live-pause og samlet kræfter til vores Vinterjazz-turné, som også går til Odense og København. Så vi er temmelig tændte med en masse indestængt musikalsk energi.”

Links
Kalahas hjemmeside
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.