Kasper Spez koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

25. september: Vi har fanget Kasper Spez til en kort snak om koncerten – læs mini-interviewet længere nede.

Den kritikerroste danske hiphop-poet Kasper Spez har siden 2010 været væk fra den musikalske scene til stor ærgrelse for mange. Men nu er Kasper endelig klar med opfølgeren til hans debutplade ”Fantasten”.

… Læs mere

 

Kaspers lyriske univers balancerer de fordrukne tanker fra Tom Waits og C.V. Jørgensen i et mix af fortællinger, han hører på cafeen og i baren; den unge mand, der fortæller historien om at gå til kanten og suge lidt frihed for at løbe hjem igen, inden det bliver alt for farligt, og om manden, der går ud og søger konflikten og slåskampen for at få noget indhold i sit ellers tomme liv. Hans tekster udspringer fra misfortolkede samtaler mellem fremmede og forsøget på at forstå og tage stilling til andres og egne dæmoner.

Den kommende plade er mere detaljerig og har en dybere, psykologisk refleksion end hans tidligere udspil – det er ikke dømmende, men mere fortolkende. Der er større samspil mellem tekst og musik og mere plads til, at musikken får rum til at fylde ud selv, så den giver sit bidrag til historien.

Kasper Spez udgav EP’en “Love Junkie” i 2006 på Run For Cover og spillede efterfølgende på blandt andet Roskilde Festival. “Love Junkie” blev rost for at sætte nye grænser for, hvad dansk rap også kunne være.

I 2009 udgav Tabu Records Kaspers debutplade “Fantasten”, der fik stor ros af de danske anmeldere. Der blev endvidere lavet en dokumentarfilm, “Dagen Derpå”, der følger Kasper i tiden inden “Fantasten”.

Tanken er ikke, at man skal lytte til Kasper Spez til festen, men dagen derpå, når tømmermændene rammer.

Anmeldercitat
“Kasper Spez har et altoverskyggende talent, og det er ikke at kunne skrive ord ned, for det kan alle. Nej, det er at få dem til at betyde noget for dig. Det hjælper, at det er hans livs blod, men hvad betyder det, hvis det eneste, de gør, er at give dig sympati for ham.” (Gaffa)

Mini-interview med Kasper Spez
Hvad kan publikum forvente af koncerten?
“Nu har jeg samlet nogle Michelangelo-lignende typer til at formidle mangt en alenestund i skuret i kolonihaven, og de vil på smuk og foruroligende vis sørge for, at publikum går fra stedet med en følelse af, at det aldrig kunne have været anderledes. Det bedste ved de her drenge er, at de er nysgerrige og ikke mindst hamrende talentfulde. Folk skal forvente, at jeg har skruet lidt op for formidlingen; og det er ikke fordi jeg tvivler på publikums lyttetalent, men snarere fordi, jeg bliver nødt til at kanalisere mine tanker ud i blæs, guitar, kaffebrygning og galimatias for at kunne være i min krop.”

Hvad er det bedste ved at turnere?
“Det bedste ved at turnere er – udover at teste de forskellige egnes forståelse af kaffe – at møde mennesker. Jeg har oplevet publikummer, som stod og råbte mig op i hovedet uden måske egentlig at vide, hvor vi var i de numre, vi spillede. Og de mennesker findes overalt i Danmark. Måske der er én, som kun lever til netop min koncert, skejer ud og skriger ud i luften på toilettet for at vende tilbage til den lavmælte pige, de allesammen kender på fabrikken i provinsbyen et par kilometer derfra. At opleve den slags er mildest talt fantastisk. Det betyder, at det betyder… Noget.”

Hvad er det bedste ved at vende hjem fra en turné?
“Nu er det jo en mini-tour – tre jobs. Så jeg satser på, at mine børn kan kende mig, når jeg vender hjem. Men det er som at forsvinde knædybt i en (m)enighed af en art. Når vi vender hjem, så vil vi gerne afsted igen med vores fælles horeunge under armen. For vi vil så gerne vise fanen, og inderst inde ønsker vi jo alle i bandet, at telefonen pruster på matriklen, når vi atter returnerer til vores respektive.”

Links
Kasper Spez på Facebook
Kasper Spez på Instagram
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.