Kasper Staub koncert Atlas Aarhus

Om koncerten

Statement fra Sun Ship: Sun Ship har været nødt til at justere vores program i forbindelse med Jazzfestivalen. Det betyder, at koncerten med Carsten Dahl ”Experience” er aflyst. Kasper Staub Solo er stadig på plakaten og derudover har vi fundet nogle fuldgode erstatninger. Stefan Pasborg fremfører sit nyeste soloprojekt ”The Key Project” og den sagnomspundne trio Hess/AC/Hess ”Spacelab” spiller også et sæt.

I forlængelse af dette kan allerede købte billetter refunderes frem til den 4. juli ved henvendelse til Billetten på telefonnummer 70 20 20 96 eller mail-adresse info@billetten.dk.

Denne aften byder på Kasper Staub, som vi kender fra indiebandet Lowly, Stefan Pasborgs The Key Project og Hess/AC/Hess’ Spacelab-projekt.

… Læs mere

 

Kasper Staub solo
Line-up:
Kasper Staub (piano & keyboards)

I 2016 udgav Kasper Staub soloalbummet “Aisle Arch Attic”, som består af ni korte stykker for klaver. Musikken bevæger sig i et genreløst og skønhedssøgende univers og bliver i koncertsammenhænge udvidet med flere instrumenter og effekter. Kasper Staub er komponist, pianist og sangskriver – i øjeblikket mest aktiv med det roste indieband Lowly, der udgav debutalbummet “Heba” på det internationale pladeselskab Bella Union i foråret 2017. Har derudover udgivet to anmelderroste trioalbums – “/” (2012) og “Havnepladen” (2014) samt skrevet musik for blandt andet symfoniorkester og kor.

Nummeret “Fever Dream” fra albummet var en del af P3 barometerlisten i syv uger.

Stefan Pasborg – The Key Project
Line-up:
Stefan Pasborg (trommer)
Feat. pre-indspillede backtracks af: Benoit Delbecq (Fra), Carsten Dahl (DK), Morten Schantz (DK) & Seppo Kantonen (Fin)

Stefan Pasborg har igennem de sidste år spillet en del solo-koncerter i ind- og udland. Til Copenhagen Jazzfestival 2017 uropfører han et helt nyt og særligt solo-projekt, hvor han har inviteret fire store pianister til at indspille hver deres pre-indspillede komposition, som Stefan bruger som backtracks under hans solo-koncert.

Derved vil dette både være en solo-koncert, men samtidig udmunde i et endnu større univers skabt i samarbejdet med disse 4 specielt udvalgte – og meget forskellige – pianister fra Frankrig, Finland og Danmark.

Et unikt set-up med trommesættet i centrum og som den røde tråd mellem små pre-indspillede ”tromme-suiter” af de 4 store europæiske pianister på både piano og diverse keyboards, hvilket samles live på scenen af én af de mest personlige og alsidige trommeslagere på den europæiske scene i dag.

Gennem de sidste 10 år, har Pasborg manifesteret sig som én af de mest succesfulde danske instrumentalister, har optrådt mere end 1.000 koncerter over det meste af verden – i 40 forskellige lande, på 5 kontinenter, lige fra Shanghai til Vancouver, fra Monte-Carlo til Moskva, fra Varanger til Casablanca, og fra New York til São Paulo. – og har udgivet utallige væsentlige udgivelser, og modtaget et hav af priser.

Derudover har Pasborg også været en stærk og visionær initiativtager, der blandt meget andet har givet os både Ibrahim Electric og pladeselskabet ILK Music.

Pasborg er i sandhed et kraftcentrum, ikke bare på grund af den musikalske nerve og rytmesans han lægger for dagen bag trommerne, men også i kraft af sin konstante evne til at udvikle sig og sparke det ene spændende projekt efter det andet i gang. Med bands som Ibrahim Electric, Odessa XL, Firebirds, Toxikum, Free Moby Dick, Stax Tribute og mange andre formår Pasborg både at imponere anmeldere og publikum.

Hess/AC/Hess “Spacelab”
Lineup:
Nikolaj Hess – Piano
Anders ’AC’ Christensen – Kontrabas
Mikkel Hess – Trommer

Man kan tydeligt mærke den lange fælles historie og kærlighed til musik på den medrivende, nærmest telepatiske, musikalske kommunikation og fælles forståelse, de tre musikere har sammen.

De tre har spillet sammen i ungdomsårene i Vejle, og har siden samarbejdet som selvstændig trio og som del af et væld af sammenhænge på den danske og internationale musikscene: Et gennemgående fællestræk i al den musik de sammen og hver især laver, er kærligheden til smukke melodier kombineret med verdensmusikkens skæve og nuancerede traditioner. Det er musik der kommunikerer, både med publikum og internt i orkestret.

De har en bred vifte af fælles referencer, men har også hver især spændende individuelle retninger i deres musikalske løbebaner.

Trioen har udgivet 2 anmelderroste plader The Champ fra 2009 og Spacelab fra 2014.

Nikolaj Hess – Piano – har udgivet utallige album som bandleder, komponist og producer og han kan høres på mere end 100 udgivelser i alt. I 2013 på den internationalt anmelderroste plade ”Trio” med Kenny Wollesen og Tony Scherr, som også blev kåret af Politiken som årets bedste danske jazz album 2013. Han har blandt andet komponeret musik til Lars Von Triers ”Melancholia”, samt tyske Juliane Fezers “Meeres Stille”. I 2014 vandt han med 3xHess en DMA for årets Danske Jazzudgivelse med pladen ’Music for Mum & Dad’, Hess/ AC/ Hess Spacelab’s plade ’ Spacelab’ var derudover også nomineret i samme kategori.

Anders AC Christensen – Bas – kendt som ”ace of base”. Han er en central sideman på den danske rock- og jazz scene. Han har blandt andet spillet med The Raveonettes, Paul Motian, Tomasz Stanko, Jacob Bro, Tom Harrel, Joe Lovano, Naja Rosa Koppel, Caroline Henderson, Savage Rose, Sort Sol, Poul Dissing og Ane Trolle.

Mikkel Hess – Trommer – er grundlæggeren af Hessismore. Mikkel er også en produktiv film og teater komponist, og stod blandt andet for alt i den musiske afdeling ved opsætningen af ’Det Forsømte Forår’ som ballet ved Det Kongelige Teater i 2011, og den danske film ’Når dyrene drømmer’ af Jonas Arnby i 2014. I 2014 vandt han med 3xHess en DMA for årets Danske Jazzudgivelse med pladen ’Music for Mum & Dad’, Hess/ AC/ Hess Spacelab’s plade ’ Spacelab’ var derudover også nomineret i samme kategori.

Links
Kasper Staub på SoundCloud
Stefan Pasborgs hjemmeside
Hess/AC/Hess’ hjemmeside
Info om handelsbetingelser m.m.

0 Anbefalinger

Vil du anbefale denne koncert til andre?

Anbefal denne koncert

Din anbefaling af denne koncert

Alle anbefaling skal godkendes af en administrator.